Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΓΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΞΟΡΚΙΑ



Τι είναι οι Γητείες;

Οι Γητείες είναι απλές -συνήθως- μικρές τελετές, κατά τις οποίες μεταλλάσουμε την θέλησή μας σε ενέργεια και την κατευθύνουμε σκοπό την υλοποίηση σκοπών.


Συντάχθηκε απο τον/την Νεφέλη

Για να πούμε τα πράγματα πιο απλά, όλοι μας ασυναίσθητα επηρεάζουμε τα γεγονότα του μέλλοντος ανάλογα με τις επιθυμίες ή τους φόβους μας. Είναι κάτι που γίνεται τελείως αυθόρμητα, χωρίς ουσιαστικά ποτέ να καταλαβαίνουμε τι κάναμε ή ότι εμείς ήμασταν ο λόγος που έγινε αυτό ή εκείνο. 


Ένα πολύ απλό και πολύ συνηθισμένο παράδειγμα είναι το εξής:
Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεσαι στην λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος των Αμπελοκήπων, σε ώρα αιχμής και προσπαθήσεις να βρεις ταξί. Είναι πολύ σημαντικό για σένα να βρεις ταξί το συντομότερο δυνατό. 


Όλοι μας ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ταξί σε αυτήν την περιοχή σε ώρα αιχμής… Εσύ όμως «ως δια μαγείας» βρίσκεις αμέσως ταξί, ο ταξιτζής γνωρίζει τα στενά τις περιοχής αποφεύγοντας την κίνηση, και σε πηγαίνει γρήγορα στον προορισμό σου! Τι συνέβη;

 Η άμεση σκέψη είναι «ήμουν απίστευτα τυχερός»… όχι! Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ακόμα κι αν έτσι μας φαίνεται. 
Αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν το ότι η θέλησή σου ήταν τόσο δυνατή που επηρέασε τα γεγονότα. Όπως πολύ σοφά είπε και ο Ν. Καζαντζάκης: «ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά».
Η γητεία λοιπόν, είναι η διαδικασία κατά την οποία κάνεις συνειδητά ότι έκανες πάντα ασυναίσθητα.
Τι μπορούμε να κάνουμε με τις Γητείες;

Οι γητείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα πάντα, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο απαιτητικά Θέλω σου.

 Με ομαδική δουλειά, μπορούμε να επηρεάσουμε ακόμα πιο σημαντικά γεγονότα, τα οποία απαιτούν ενέργεια πολύ πιο δυνατή από αυτήν που μπορεί να προσφέρει ένα μόνο άτομο. Για παράδειγμα, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο λόγος που ο Χίτλερ δεν επιτέθηκε ποτέ στην Αγγλία από την στεριά, είναι διότι μερικές εκατοντάδες Μύστες απέτρεψαν αυτό το γεγονός να συμβεί.

 Στους κύκλους των Μυστών, είναι γνωστή η νύχτα στο Στοουνχέντζ όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 Άγγλοι Μύστες με σκοπό να αποτρέψουν τον Χίτλερ να αποβιβαστεί στην Μ. Βρετανία… το εάν πέτυχαν τον σκοπό τους ή όχι, μας το λέει η ιστορία…
Ας επιστρέψουμε όμως στα μικρά και απλά καθημερινά γεγονότα τα οποία θέλουμε να επηρεάσουμε. 


Όπως ανέφερα και προηγουμένως, μπορείς να επηρεάσεις το οτιδήποτε, έχε όμως πάντα υπ’ όψη σου τον Νόμο Των Τριών: Ότι στέλνεις, θα γυρίσει σε σένα 3 φορές πιο δυνατό. Αν λοιπόν οι σκοποί σου δεν είναι αγαθοί και επηρεάζουν άσχημα την ζωή άλλων, τότε θα έρθει η στιγμή όπου θα πρέπει να πληρώσεις το τίμημα. Πριν κάνεις το οτιδήποτε, σιγουρέψου πρώτα ότι δεν βλάπτεις κανέναν.

Πως θα δημιουργήσω μια Γητεία;

Υπάρχουν 2 ειδών γητείες: αυτές που δημιουργούνται γρήγορα με σκοπό να αποφέρουν αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά (όπως το παράδειγμα με ταξί) και αυτές που έχουν ως σκοπό τα πιο μελλοντικά γεγονότα.
Η πρώτη μορφή γητειάς χρησιμοποιείται μόνο για «μικρά» γεγονότα, απαιτεί μόνο την εξάσκηση συγκέντρωσης και κατεύθυνσης της ενέργειά σου, σε συνδυασμό με την σωστή και δυνατή ικανότητα οραματισμού του γεγονότος που θέλεις να συμβεί. Ο χρόνος που χρειάζεσαι για κάτι τέτοιο (μετά από εξάσκηση φυσικά) δεν ξεπερνά τα λίγα λεπτά και μπορεί να γίνει οπουδήποτε.
Η δεύτερη μορφή απαιτεί μια πιο οργανωμένη δουλειά και σίγουρα περισσότερο χρόνο. Με αυτήν την μορφή θα ασχοληθούμε εδώ.


Η καλλίτερη γητεία είναι αυτή που έχεις δημιουργήσει εσύ. Για όσους λοιπόν περιμένανε να βρούνε εδώ “ετοιματζήδικες” γητείες, λυπάμαι, αλλά θα σας απογοητεύσω…
Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία στα οποία μπορείς να βρεις γητείες και ξόρκια, αλλά κανένα δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα αν δεν σου ταιριάζει. Μπορείς όμως να πάρεις ιδέες από εκεί για να δημιουργήσεις το δικό σου τελετουργικό.
Η γητεία δεν είναι κάτι που θα το διαβάσεις σε ένα βιβλίο, θα το παπαγαλίσεις και μετά θα περιμένεις να συμβεί κάτι! Η γητεία είναι κάτι πολύ προσωπικό, που θα πρέπει να έχει την δική σου «χροιά». Το κλειδί της επιτυχίας είναι ο προσωπικός σου ρυθμός και η πίστη σου στις δυνάμεις σου και στην Τέχνη σου.


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσεις μια γητεία και αυτοί που λένε «όσο πιο πολύπλοκος, τόσο πιο αποτελεσματικός» σφάλουν. Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο απλή είναι μια γητεία, τόσο πιο δυνατή και αποτελεσματική.


Υπάρχουν απίθανες διαδικασίες για προετοιμασία, ενδυμασία, προετοιμασία των εργαλείων, των βοτάνων κλπ κλπ… όλα αυτά είναι πολύ χαριτωμένα, αλλά έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: να δημιουργήσουν διάθεση! Όταν σπαταλάς χρόνο στην προετοιμασία, το μόνο που καταφέρνεις είναι να προετοιμάζεις τον εαυτό σου και μόνο! 


Κάτι φυσικά πάρα πολύ αποτελεσματικό και χρήσιμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν μπορείς να προετοιμαστείς και μόνος σου, χωρίς την βοήθεια των εξουθενωτικών προετοιμασιών όσων θα χρησιμοποιήσεις για την γητεία σου, θα πρέπει να περάσεις από αυτήν την δοκιμασία έτσι κι αλλιώς! Τα πάντα είναι θέμα καθαρά προσωπικό… άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τις πολύπλοκες προετοιμασίες και άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ΜΕ αυτές! 

Επέλεξε λοιπόν ότι σου ταιριάζει καλλίτερα και αυτό θα είναι το πιο αποτελεσματικό. Πότε όμως, ούτε για μια στιγμή, μην θεωρήσεις ότι τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς έχουν δύναμη! ΕΣΥ είσαι η δύναμη και όχι τα αντικείμενα! Τα αντικείμενα είναι απλά και μόνο εργαλεία. 

Είναι σαν τον ηλεκτρολόγο με το κατσαβίδι: Ο ηλεκτρολόγος με ένα κατσαβίδι μπορεί να κάνει πολλά, αλλά ένα κατσαβίδι μόνο του δεν είναι τίποτα.

Το ίδιο ισχύει και για όλα αυτά τα χαριτωμένα στιχάκια που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια γητειών. Είναι και πάλι μονάχα τα μέσα που θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς. Τα «μαγικά λόγια» είναι ένα μύθος, με ελάχιστες εξαιρέσεις αυτών όπου γίνεται επικάλεση Θεών και Δαιμόνων. Όλα τα υπόλοιπα ποιητικά στιχάκια δεν έχουν απολύτως καμία δύναμη. 


Και οπωσδήποτε δεν θα έχουν απολύτως κανένα αποτέλεσμα αν τα διαβάζεις χωρίς να καταλαβαίνεις τι λες! Μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου στιχάκια, απλά και με ρίμα, μόνο και μόνο για να τα επαναλαμβάνεις και να διατηρείς την συγκέντρωσή σου στο θέμα. Αλλά αν μπορείς να δουλέψεις χωρίς καθόλου λόγια, τότε και πάλι η γητεία σου θα είναι αποτελεσματική. Η μαγεία είσαι ΕΣΥ και όχι τα λόγια που χρησιμοποιείς.

Ας μπούμε λοιπόν στην πρακτική:

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις είναι να εξετάσεις προσεχτικά τι είναι αυτό που θέλεις να συμβεί. Σιγουρέψου ότι δεν βλάπτεις κανένα ούτε καταπιέζεις την ελεύθερη βούληση κανενός. 


Στην συνέχεια βρες την θεότητα που διακυβερνά το θέμα που σε ενδιαφέρει (π.χ. οικονομικά, ερωτικά, επαγγελματικά, οικογενειακά κλπ). Πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητο να επισημάνω εδώ το ότι είναι άσκοπο να επικαλεστείς θεότητα την οποία δεν πιστεύεις ή με την οποία δεν νιώθεις άνετα. 

Κοίτα ποιες μέρες και ώρες είναι ευνοϊκές για την θεότητα που επέλεξες, ή αν θέλεις να μην περιπλέξεις πολύ τα πράγματα, επέλεξε μια ώρα βολική για σένα και ακολούθησε μόνο τις φάσεις του φεγγαριού.
Τώρα αποφάσισε τι αντικείμενα/εργαλεία και βότανα θα χρησιμοποιήσεις. Επέλεξε τα εργαλεία με τα οποία αισθάνεσαι άνετα, τα οποία εναρμονίζονται στο σκοπό σου και τα οποία θεωρείς απαραίτητα για να σε βοηθήσουν. Αν κάποια σε ενοχλούν ή σου αποσπούν την προσοχή, μην διστάσεις να τα αποκλείσεις από την λίστα σου.


Θυμήσου ότι το τελετουργικό ξεκινά από την στιγμή που ξεκινάς να συλλέγεις και να προετοιμάζεις τα όσα θα χρειαστείς! Δεν είναι μόνο αυτό κάθε αυτό το τελετουργικό, αλλά και η προετοιμασία του. Θα πρέπει λοιπόν να έχεις δημιουργήσει διάθεση από την στιγμή που ξεκινάς να προετοιμάζεσαι! Για παράδειγμα, μην ξεκινάς την προετοιμασία των εργαλείων σου για μια γητεία αγάπης, εάν αισθάνεσαι κακόκεφος ή νευριασμένος! Καλλίτερα να περιμένεις για κάποια άλλη στιγμή που η διάθεσή σου θα εναρμονίζεται με τον σκοπό σου.


Όταν αρχίσεις να προετοιμάζεσαι, όπως και κατά την διάρκεια του τελετουργικού, απαγορεύεται αυστηρά το να έχεις ενδοιασμούς για το αν θα πετύχει ή όχι! Αν δεν το πιστέψεις ότι θα πετύχει, τότε δεν κάνεις τίποτε άλλο από το να σπαταλάς τον χρόνο σου!


Όπως προανέφερα τα λόγια δεν είναι τίποτε άλλο από βοηθήματα για να διατηρείς την συγκέντρωσή σου στο θέμα. Τα σωστά λόγια είναι αυτά που έχουν την δική σου χρεία και αυτά με τα οποία αισθάνεσαι άνετα. Είναι λοιπόν καλλίτερα να δημιουργείς τα δικά σου στιχάκια, κι ας μην είσαι καλός ποιητής! Αυτό που έχει σημασία, είναι να είναι απλά και σαφή για αυτό που θέλεις να κάνεις.


Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μην ξεκινάς ποτέ μια γητεία αν δεν ξέρεις πώς να την αντιστρέψεις!!! Πρώτα θα έχεις λύσει το πρόβλημα του πως θα την ανακαλέσεις αν χρειαστεί και μετά θα προχωρήσεις στην διεκπεραίωσή της! Σκέψεις του στυλ «και γιατί να ανακαλέσω μια γητεία αγάπης;!» (παράδειγμα) είναι επικίνδυνες και προδίδουν ανωριμότητα! ΠΟΤΕ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, όπως ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η γητεία έπιασε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την ήθελες! Μπορεί λοιπόν να χρειαστεί να την ανακαλέσεις.


Τα έχεις λοιπόν συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεσαι, τα έχεις προετοιμάσει, έχεις προετοιμάσει το τελετουργικό σου, το έχεις εκτελέσει και όλα πήγανε κατ’ ευχήν…

 Ότι περίσσεψε από το τελετουργικό (στάχτες λιβανιού, λιωμένο κερί κλπ) θάβονται στην Γη, εκτός αν είναι μέρος του τελετουργικού να τα κρατήσεις. Αν το τελετουργικό αντιστροφής απαιτεί αυτά τα αντικείμενα, τότε βάλε τα σε ένα γυάλινο δοχείο και θάψε τα κάπου όπου θα μπορείς να τα βρεις αν χρειαστεί. 
Τώρα θυμήσου πως το ότι έκανες είναι θέμα μόνο δικό σου και όχι κάτι που θα πρέπει να το κάνεις βούκινο!
Θυμήσου επίσης να ευχαριστήσεις τις Θεότητες που επικαλέστηκες κάνοντας μια προσφορά κρασιού και κάποιου φαγώσιμου.
Παραδοσιακές Γητειές


Οι γητείες και τα ξόρκια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα χωρία, από την αρχαιότητα ακόμα. Υπάρχουν χιλιάδες γητείες και ξόρκια που δεν καταγράφηκαν ποτέ σε χαρτί, ή καταγράφτηκαν μονάχα λίγα από αυτά. Εξακολουθούν όμως να είναι ακόμα και σήμερα πολύ «ζωντανά» και να μεταφέρονται από τους γεροντότερους στους νεότερους. Όσοι από εσάς ζουν στην επαρχία, σίγουρα θα συμφωνήσουν μαζί μου πάνω σε αυτό.
Τις γητείες και τα ξόρκια αυτά, τα διακρίνει η απλότητα στην εκτέλεση, που είναι αυτή όμως που τα κάνει τόσο αποτελεσματικά. Όπως συχνά αναφέρω, η μαγεία όσο πιο απλή είναι, τόσο πιο αποτελεσματική γίνεται.
Εδώ βρίσκεται μια μικρή συλλογή από τέτοιες παραδοσιακές γητείες και ξόρκια, που έχω συλλέξει από βιβλία και από αυτά που μου έχουν πει οι γιαγιάδες μου.


Για προστασία από κατάρες, δαιμόνια και εχθρούς


- Λίγο φρέσκο τριφύλλι μουσκεμένο σε ξύδι και ραντισμένο στις 4 γωνίες του κάθε δωματίου του σπιτιού, προστατεύει το σπίτι από τα δαιμόνια.
- Αποξηραμένη Μαντζουράνα κρεμασμένη σε τούλι πάνω από την κεντρική πόρτα του σπιτιού, προστατεύει όλους τους ενοίκους από τις κατάρες.
- Καίμε λίγο αποξηραμένο αγριόχορτο στο τζάκι τους σπιτιού και λέμε δυνατά το όνομα του ανθρώπου που θέλει να μας βλάψει, για να ελευθερωθούμε από την δύναμή του.
- Λίγα φύλλα Ιτιάς στις γωνίες του σπιτιού, προστατεύουν το σπίτι από τις κατάρες.
- Βάζουμε λίγα άνθη Βελανιδιάς κάτω από το κατώφλι μας για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες επισκέψεις.
- Εάν μας έχουν κλέψει κάτι, βάζουμε Ηλιοτρόπια μαζεμένα τον Αύγουστο κάτω από το μαξιλάρι μας, και στον ύπνο μας θα δούμε τον κλέφτη.
- Γράφουμε το όνομά μας με κόκκινο μελάνι σε φύλλο λεμονιάς και το έχουμε πάντα πάνω μας για να μας προστατέψει από εχθρούς.
- Για να διώξουμε τα δαιμόνια από ένα σπίτι, ραίνουμε τις γωνιές του με φρέσκια Αγγελική λέγοντας: «Πνεύματα του κακού, Φύγετε μακριά μου! Μόνο πνεύματα του καλού, θέλω κοντά μου».
- Για να προστατέψουμε ένα σπίτι από τις κατάρες, ανακατεύουμε λίγα φύλλα καρότου με αλάτι και τα σκορπίζουμε μέσα στο σπίτι.


Για καλή τύχη, υγεία και χρήματα


- Ρίχνουμε λίγα ροδοπέταλα φρέσκα ή φρέσκα μπουμπούκια στο τζάκι του σπιτιού για να έχουμε καλή τύχη.
- Λίγα φύλλα αποξηραμένα Πηγουνιάς στην τσάντα ή το πορτοφόλι, προστατεύουν από την κακή τύχη.
- Λίγο φρέσκο Τριφύλλι σε ένα μικρό σακουλάκι από κόκκινη φανέλα φέρνει καλή τύχη.
- Το Άλφα-άλφα σε ένα ντουλάπι του σπιτιού, προστατεύει την οικογένεια από την φτώχεια.
- Ένα φρέσκο ροζ Γαρύφαλλο πάνω μας, φέρνει καλή τύχη και καλή υγεία.
- Αφήνουμε έναν κρύσταλλο για 3 νύχτες στο φως του φεγγαριού και μετά το τυλίγουμε σε κίτρινο ύφασμα. Το κρύβουμε σε ένα σίγουρο μέρος του σπιτιού για να φέρει καλή τύχη στο σπίτι.
- Βρέχουμε τα πόδια μας κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε με ανθόνερο, για να μπορούμε να βρίσκουμε θησαυρούς ή λεφτά στη γη.
- Ένα κομματάκι από Μήλο του Μάη αποξηραμένο, προστατεύει τον κάτοχο από την φτώχεια.
- Όταν κάνουμε αγιασμό σε σπίτι ή σε μαγαζί, ρίχνουμε στο λιβάνι και λίγα αποξηραμένα φύλλα Μέντας για να προσελκύσουμε χρήματα.
- Ρίχνουμε λίγο φρέσκο Βασιλικό σε νερό, ανακατεύουμε δεξιόστροφα απαγγέλλοντας το «Πάτερ Υμών» και μετά ραντίζουμε στο σπίτι ή το μαγαζί μας για να καλή τύχη και χρήματα.
- Για να «αυγατίσουν» τα λεφτά, τα φυλάμε σε κουτάκι από ξύλο κέδρου.

Για έρωτα

- Λίγοι Ηλιόσποροι ή κους-κους στο νερό του μπάνιου, κάνει τον λουόμενο ακαταμάχητο.
- Λίγες Μαργαρίτες στο νερό του μπάνιου, κάνει τον λουόμενο να εμπνέει τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων. – Για να επιστρέψει ο άπιστος σύζυγος, τυλίγουμε σε ένα κομμάτι καλαμιού ένα χαρτί με γραμμένο το όνομά του. Το ρίχνουμε στην φωτιά λέγοντας: «Χαρά μην τον έβρει πουθενά, αν δε γυρίσει σε μένα ξανά».
- Η γυναίκα φορά λίγη αποξηραμένη Δάφνη για να εξασφαλίσει μια μακροχρόνια και ευτυχισμένη σχέση.
- Για να βρει η γυναίκα έναν καλό σύζυγο, ραίνει τις γωνίες του σπιτιού της με φρέσκια Μαντζουράνα και φροντίζει να την ανανεώνει πριν μαραθεί.
- Για να προκαλέσουμε τον έρωτα σε κάποιον, του προσφέρουμε ένα μικρό πουγκί με αποξηραμένο Δυόσμο.
- Κρατάμε λίγα γαρύφαλλα σφιχτά στη χούφτα μας καθώς σκεφτόμαστε το πρόσωπο που θέλουμε. Λέγεται ότι το πρόσωπο αυτό, θα κάνει ότι του ζητήσουμε.


Για να συμφιλιωθεί ένα ζευγάρι


- Λίγα φρέσκα φύλλα Μανόλιας κάτω από το στρώμα του ζευγαριού, αναθερμαίνει την ψυχρή ερωτική ζωή του.
- Λίγες φρέσκιες Βιολέτες στις γωνίες του σπιτιού του ζευγαριού, συμφιλιώνουν το τσακωμένο ζευγάρι.
- Ένα μπουκέτο από Σάπφειρους στο σαλόνι του σπιτιού, ευνοεί την γαλήνη ανάμεσα στο ζευγάρι.
- Χωρίζουμε μια ρίζα Αδάμ & Εύας στην μέση, δίνουμε το ένα μισό στον άντρα και το άλλο στην γυναίκα. Όσο το έχουν στην κατοχή τους, τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει.
- Φτιάχνουμε 2 μικρά σακουλάκια από κόκκινη φανέλα, τα γεμίζουμε με Μοσχοκάρφια και τα περνάμε σε δερμάτινο λουρί. Δίνουμε το ένα στον άντρα και το άλλο στην γυναίκα. Όσο τα φορούν, θα υπάρχει πάντα γαλήνη μεταξύ τους.
- Για να σταματήσουν οι οικογενειακοί καβγάδες, ραίνουμε λίγα άνθη σταριού στο σπίτι.



Για να αληθέψουν ευχές


- Καίμε μερικά αποξηραμένα φύλλα Δάφνης στην κρεβατοκάμαρά μας, και πριν περάσουν 7 μέρες, όλα τα όνειρα θα αληθέψουν.
- Βάζουμε λίγη Λεβάντα κάτω από το μαξιλάρι μας πριν κοιμηθούμε και σκεφτόμαστε την επιθυμία μας. Εάν ονειρευτούμε κάτι σχετικό, τότε η επιθυμία θα αληθέψει.
- Γράφουμε αυτό που επιθυμούμε σε ένα κομμάτι χαρτί, το τυλίγουμε καλά μαζί με λίγη Παιονία και το σφραγίζουμε με κόκκινο κερί. Το κρύβουμε κάπου στο σπίτι λέγοντας: «Χάρισέ μου σήμερα μιαν ευχή, μια μεγάλη ευχή, μια μικρή ευχή, μια λεπτούλα ευχή, μια τεράστια ευχή. Μιαν ευχή από δω, μιαν ευχή από κει, γρήγορα παντού να μεγαλώνει, χάρισέ μου την ευχή για να χαρώ». Κάθε 3 ημέρες μεταφέρουμε το φυλαχτό αλλού μέσα στο σπίτι, επαναλαμβάνοντας το ξόρκι. Όταν η επιθυμία αληθέψει, το καίμε.
Γιατί οι Γητείες δεν πιάνουν πάντα


Συχνά αναρωτιόμαστε γιατί κάποιες γητείες «πιάσανε» ενώ άλλες όχι. Είναι πολλοί οι παράγοντες οι οποίοι ίσως ευθύνονται για την αποτυχία μιας γητείας. Αυτοί οι παράγοντες είναι οι εξής:


Η φάση της Σελήνης


Η ενέργεια της Σελήνης προσφέρει πολλά στο τελετουργικό, και αν δεν είναι στην σωστή φάση, είναι πιθανό να αποτύχει η γητεία. Οι φάσεις της Σελήνης είναι 4:
Νέα Σελήνη – Διαρκεί μόνο μια μέρα και είναι η περίοδος για να ενδυναμώσουμε γητείες σχετικές με οτιδήποτε θέλουμε να διώξουμε.
Γέμισμα Σελήνης – Διαρκεί περίπου 14 μέρες. Είναι η περίοδος για γητείες που σχετίζονται με οτιδήποτε θέλουμε να έλξουμε.
Πανσέληνος – Διαρκεί 3 μέρες, μια πριν την πανσέληνο, μια μετά και ανήμερα. Είναι περίοδος για οτιδήποτε γητεία θέλουμε να κάνουμε, και θεωρείται η καταλληλότερη για όλα τα θέματα.
Άδειασμα Σελήνης – Διαρκεί περίπου 14 μέρες. Είναι περίοδος για γητείες που σχετίζονται με οτιδήποτε θέλουμε να διώξουμε. Γι αυτές όμως τις γητείες, η Νέα Σελήνη είναι ακόμα καλλίτερη.
Όταν δεν έχουμε Σελήνη (1 μέρα) είναι καλλίτερα να μην κάνουμε τίποτα.


Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν


Είναι σημαντικό η επιλογή των εργαλείων να έχει γίνει προσεκτικά και να αντιπροσωπεύουν τον σκοπό μας. Αν για παράδειγμα θέλεις να κάνεις μια γητεία για χρήματα και αντί για πράσινο κερί που την αντιπροσωπεύει, χρησιμοποιήσεις κόκκινο που αντιπροσωπεύει πάθος, βία κλπ, τότε μην περιμένεις να συμβούν και πολλά…
Πολλοί εδώ θα πούν «μα, εσύ τονίζεις συνέχεια ότι τα εργαλεία δεν έχουν δύναμη παρά μόνο βοηθάνε στην συγκέντρωσή μας!». Όντως, έτσι είναι, αλλά αυτά τα εργαλεία δεν έχουν επιλεχθεί τυχαία για να μας βοηθήσουν!!! Για το συγκεκριμένο ας πούμε παράδειγμα με το κερί, το χρώμα του μας επηρεάζει άμεσα! Επηρεάζει την διάθεσή μας! Έχουν γίνει χιλιάδες πειράματα για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στα χρώματα, όχι μόνο από Μύστες αλλά και από ψυχολόγους, και έχουν καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα! Εάν λοιπόν το κόκκινο (στο συγκεκριμένο παράδειγμα) σου ξυπνά τα αισθήματα βίας και πάθους ενώ εσύ χρειάζεσαι το συναίσθημα του υλισμού, τότε πως περιμένεις να πετύχει η γητεία σου;!


Η διάθεση του γητευτή


Αυτό ίσως είναι το Α και το Ω στην επιτυχία της γητείας. Θα πρέπει οπωσδήποτε να είσαι στην σωστή διάθεση για την γητεία. Η λάθος διάθεση σημαίνει αποτυχία, ή τελείως διαφορετικά αποτελέσματα από τα επιθυμητά.


Η βούληση των Ανώτερων Δυνάμων


Καμιά φορά συμβαίνει οι Ανώτερες δυνάμεις να έχουν αντίθετη γνώμη από εσένα για το τι πρέπει να γίνει, και αυτό να σου μπλοκάρει την επιτυχία. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα… απλά ξαναδοκιμάζεις άλλη φορά. Συνήθως το μήνυμά Τους ότι η γητεία σου δεν θα στεφτεί με επιτυχία, το δίνουν άμεσα κατά την διάρκεια του τελετουργικού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που το παραδίδουν, παραθέτω εδώ μερικούς:
- Το πιο συνηθισμένο είναι να το αισθανθείς… ενώ όλα πάνε καλά, ξαφνικά σε καταβάλει μια αρνητικότητα και μια ατράνταχτη πεποίθηση ότι θα αποτύχει.
- Το κερί αρνείται να ανάψει, ή σβήνει συνέχεια, ή η φλόγα του είναι εντελώς διάφανη σαν να μην υπάρχει.
- Αρνείται να ανάψει το λιβάνι, ή ο καπνός του διαχέεται στον χώρο χωρίς να υπάρχει άνεμος (πρόκειται για όταν βρίσκεσαι σε κλειστό χώρο).
- Για τους πιο ευαίσθητους και διαισθητικούς, είναι πολύ πιθανό να λάβουν το μήνυμα καθαρά από κάποια φωνή.
Αντίθετα, συμβαίνει οι Ανώτερες Δυνάμεις όχι μόνο να συμφωνούν με την θέλησή σου, αλλά και να προσφέρουν την δική Τους δύναμη για βοήθεια! Αυτό μπορείς να το καταλάβεις αν:
- Και πάλι το αισθάνεσαι… σε πλημμυρίζει μια θετικότητα και αυτοπεποίθηση.
- Η φλόγα του κεριού μεγαλώνει αισθητά την στιγμή που δηλώνεις την θέλησή σου.
- Η φλόγα του κεριού αλλάζει αισθητά από το φυσιολογικό κοκκινο-πορτοκαλί της, σε οτιδήποτε άλλο χρώμα. (ΠΡΟΣΟΧΗ! Ένα σπάνιο γεγονός είναι η φλόγα να γίνει μαύρη! Σε αυτήν την περίπτωση, έχεις έναν πολύ ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο επισκέπτη!)
- Ο καπνός του λιβανιού ανεβαίνει σταθερά προς τα πάνω, ακόμα κι αν φυσάει αεράκι!


Η εμπειρία του γητευτή


Είναι λογικό το ότι η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο. Συχνά, άπειροι άνθρωποι που δεν κατέχουν τις γνώσεις της Τέχνης και που απλά έχουν πάρει ένα τελετουργικό από κάποιο βιβλίο και το εκτελούν, αναρωτιούνται μετά γιατί δεν ήταν επιτυχής. Λυπάμαι, αλλά χρειάζεται και κάποια πείρα για να εκτελέσεις γητείες.


Η ενέργεια που συγκεντρώθηκε


Ανάλογα με την γητεία που θέλεις να κάνεις, θα πρέπει να συγκεντρώσεις και την ανάλογη ενέργεια. Όσο πιο σοβαρό και δύσκολο για να επιτύχει είναι το ζήτημα, τόσο περισσότερη η ενέργεια που χρειάζεται όπως και το αντίστροφο.
Το ότι συγκεντρώνεις όσο περισσότερη ενέργεια μπορείς, δεν σημαίνει ότι είναι και αυτή που χρειάζεται! Ίσα-ίσα, που μερικές φορές η υπερβολική ενέργεια «καίει» τον σκοπό! Δεν μπορείς για παράδειγμα να επικαλεστείς όλη σου την δύναμη μόνο και μόνο για να συγκεντρώσεις ένα μικρό χρηματικό ποσό! Θα είναι σαν να προσπαθείς να σκοτώσεις μύγα με τσεκούρι!


Η πίστη στην Τέχνη


Λυπάμαι φίλοι μου, αλλά οι γητείες που εκτελούνται με μοναδικό σκοπό το να δούμε «αν πιάνει» είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Έχω ήδη αναφέρει επανειλημμένα ότι η διάθεση και η πίστη του γητευτή στην Τέχνη, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Μπορεί αυτό να χαρακτηριστεί ως πολύ βολικό από τους ορθολογιστές, αλλά έτσι είναι…







===================================
Κανε φίλο σου τον Παράτολμο Έλληνα στο Facebook  στο Twitter  
και στο Google
===================================
Αν σας άρεσε το άρθρο του 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like!

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr  και εκφράζουν μόνο τους συντάκτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ
Ο paratolmos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας