Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Θεμελιώδεις έννοιες Νευροεπιστημών. Λειτουργία εγκεφάλου





Αυτή τη στιγμή ο εγκέφαλος και το νευρικό σας σύστημα είναι απασχολημένα με την κατανόηση αυτής της πρότασης. Μόλις διαβάσατε ένα παράδειγμα σχετικά με το βασικό ρόλο του εγκεφάλου σε κάθε λειτουργία που λαμβάνει χώρα όταν είμαστε ξύπνιοι, αλλά και όταν κοιμόμαστε. Αν βλέπετε, τα νευρικά κύτταρα των ματιών σας αισθάνονται τα όρια των γραμμάτων και μεταφέρουν την πληροφορία από τα μάτια στον εγκέφαλο (για τους τυφλούς που διαβάζουν με τη μέθοδο Μπράιγ τα νευρικά κύτταρα των δαχτύλων στέλνουν παρόμοιες πληροφορίες από το δέρμα στον εγκέφαλο μέσω του νωτιαίου μυελού). Περίπου το ένα τέταρτο του εγκεφάλου εμπλέκεται στη διεργασία της όρασης, περισσότερο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη αίσθηση. Γι’ αυτό και η ακριβής διεργασία της ανάγνωσης, όπως και πολλές άλλες εγκεφαλικές λειτουργίες, αποτελεί πεδίο εκτεταμένης έρευνας από τουςνευροεπιστήμονες.

Μήνυση του Α. Σώρρα κατα των πολιτικών για εσχάτη προδοσία και παράβαση καθηκόντος





 

Ἡ 29η Νοεμβρίου τοῦ 2012 θὰ γραφῆ στὴν νεώτερη Ἑλληνικὴ ἱστορία.!

Μασονικά ‘προφητικά μηνύματα’ στους πυλώνες του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννου στη Νέα Υόρκη







Ο γοτθικού ρυθμού καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, και ξεκίνησε να χτίζεται το 1892, επισήμως ανήκει στην αρχιεπισκοπή των Επισκοπικών, αλλά στην ουσία αποτελεί ένα νεοπαγαναστικό - αποκρυφιστικό – περιβαλλοντολατρευτικό ναό, γεμάτο αποκρυφιστικούςσυμβολισμούς.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ – ΑΛΤΑΝΗ: ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ = ΔΡΑΣΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΥΡΑΣ



Όπως γνωρίζετε, αποφεύγω όσο είναι δυνατόν τα μακροσκελή κείμενα και τα βίντεο μεγάλης διαρκείας. Κάποιες φορές όμως δεν γίνεται να παραλειφθούν θέματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Αν ΕΝ-ΔΙΑ-φέρεστεσας ενδιαφέρει. Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή και θα ανταμειφθείτε για τον χρόνο σας.

Ηλίας Κασιδιάρης στο "Χωρίς Αναισθητικό"..«Αν μας διαγράψουν θα ιδρύσουμε την Ελληνική Αυγή»..Βίντεο






Το είχε πει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, προ ημερών. 
Ότι δηλαδή σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, έχει τη λύση έτοιμη. Το επιβεβαίωσε τώρα και ο εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης στην εκπομπή «Χωρίς Αναισθητικό» και τον Γιώργο Τράγκα ότι «εάν κάνουν το λάθος και θέσουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, θα υπάρξει η Ελληνική Αυγή».

Ο ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ






«Τα άτομα του χάλκινου στρατού θα αυξάνονται συνεχώς σε αριθμό. Γιατί έτσι πρέπει να γίνει.Όπου υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να πολεμήσουν για την ελευθερία, θα υπάρχει και η συσπειρώση και η ένωση. 

Ασυνέχεια Mohorovičić





Α σ υ ν έ χ ε ι α

Προφέρεται (Moh-ho-ro-vee-chich)!!! Η Μέση Γη του J. R. R. Tolkien, η οι «τόποι» με το διαρκές λυκόφως που περιγράφει ο H. P. Lovecraft !!! Ο Mohorovičić ήταν Κροάτης σεισμολόγος 1857 – 1936 ο οποίος ανακάλυψε από τα σεισμογραφήματα την περίφημη «ασυνέχεια». Το 1857 σπούδασε μαθηματικά και φυσική στην Πράγα. Η ασυνέχεια Mohorovičić βρίσκεται περίπου στα 7 χλμ κάτω από τους ωκεανούς καιστα 30 έως 50 χλμ κάτω από τις ηπείρους.

OI 11 TITANEΣ







Οι Τιτάνες ήταν, έξι άντρες και πέντε γυναίκες τον αριθμό, [σύνολο 11], για τους οποίους άλλοι μυθολογούν πως ήταν παιδιά του Ουρανού και της Γης, και άλλοι λένε πως πατέρας τους ήταν ένας Κουρήτας και μητέρα τους η Τιταία, από την οποίαν πήραν και τ’ όνομά τους.

«ΖΕΑ . . ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»






«ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Οσα μάθαμε, διαβάσαμε και οφείλουμε να καταθέσουμε

Πέστετο” ψωμι της θεας Δήμητρας”,” ψωμί της ωραίας Eλένης”, “ ψωμί του Mεγαλέξανδρου” πεστε το όπως θέλετε.Eίναι ψωμί από το αρχαιότερο δημητριακό γνωστο στον ανθρωπο είναι ψωμί από αλεύρι Ζέας , ή Ζειάς (triticum dicoccum).
Τι είναι η Ζέα; Το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων. H πρώτη ύλη του ψωμιού που είναι υπευθυνο για την εξέλιξη του μυαλού των Ελλήνων!

ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΖΕΦΡΙ!






«Σε αυτούς που εξεπλάγησαν από την απονομή του βραβείου Νόμπελ στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέω: Ξανασκεφτείτε το . Δεν ήταν μόνο μια ανταμοιβή που άξιζε στην Ευρώπη για την συμβολή της στην επιβολή της ειρήνης και της σταθερότητας στο πρόσφατο παρελθόν - η επιτροπή Νόμπελ έστειλε επίσης μια καθαρή προειδοποίηση στους σύγχρονους ηγέτες. 

Κώδικας ΙΧΩΡ. Μάθετε ποιοι είμαστε και για ποιόν λόγο μας πολεμούν .





Αν και η λέξη απαντάται συχνά από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας ο ορισμός του «ιχώρ»,οι ιδιότητές του και η ετυμολογία της λέξης μας διαφεύγουν.

Έρευνα ΣΟΚ για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια - ΔΙΑΒΑΣΤΕ







Σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι το Μάιο του 2009, δοκιμάστηκαν...
196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών, από όλες τις τιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι... το 30% των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών εμφανίζουν εμφανή και άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από τις "απειλές" των εορτών!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ Ένας μαύρος στη τουαλέτα...







Ένα απόγευμα στις δημόσιες τουαλέτες και καθώς κατουρούσε ένας μαύρος, βγαίνει δίπλα του ένας άσπρος και τον κοίταζε επίμονα στα γεννητικά του όργανα.

- "Τι κοιτάς έτσι;", του λέει ο μαύρος. - "Κοιτάζω το τεράστιο όργανο σου... Μα πως είναι δυνατόν;", του λέει ο άσπρος.

Ο Πόντιος που έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες!





Η προσπάθεια του Έλληνα & Πόντιου Δασκάλου Πολεμικών Τεχνών για το 5ο Παγκόσμιο Ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Σε μία αθλητική βραδιά όπου οι πολεμικές τέχνες είχαν τη τιμητική τους και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοε 2012 στο κλειστό γυμναστήριο του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στη ΚΡΗΤΗ, ο ήδη κάτοχος 4 Παγκοσμίων Ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ Κώστας Καρυπίδης κατάφερε να κατοχυρώσει και το 5ο κατά σειρά ρεκόρ με τίτλο «τα 10 γρηγορότερα τραβήγματα σπαθιού και κοψίματα στόχων» όπως αναφέρει το pontos-news.gr

[VIDEO] Δείτε τι ξεστόμισε η Πάολα σε συναυλία στην Κύπρο!







Η Πάολα εμφανίστηκε στην Κύπρο
και συγκεκριμένα στη Σωτήρα της Ελεύθερης Αμμοχώστου! Η τραγουδίστρια έδωσε μία συναυλία, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο!

MIKE TRAMP: Δεν έριξαν τα αεροπλάνα τους δίδυμους πύργους






Ο πρώην τραγουδιστής των White Lion, Mike Tramp, δεν πιστεύει ότι τα αεροπλάνα που έπεσαν στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 φταίνε για την κατάρρευση τους και ισχυρίζεται ότι κανένα αεροπλάνο δεν έπεσε στο Πεντάγωνο εκείνη τη μέρα. 

Κυβερνούν τον κόσμο 147 εταιρείες





Τι γράφει σε άρθρο του ο Γιώργος Δελαστίκ
Απάντηση στο ερώτημα «ποιος κυβερνά τον κόσμο» επιχειρεί να δώσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ, σε άρθρο του στην εφημερίδα Έθνος.

Σκόνταψε πάνω σε ένα εξωτικό ψάρι 36 κιλών (pics)





Δεν το βλέπεις και κάθε μέρα…
Ένα σπάνιο είδος ψαριού 36 κιλών ανακάλυψε άνδρας στη Βρετανία, ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην παραλία κοντά στο σπίτι του.

Έρχονται τα πρώτα χιόνια! Χάος στους δρόμους από την κακοκαιρία






Τεράστια προβλήματα σε όλη την χώρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Μόνο στην Αττική η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 19 κλήσεις, όπου οι περισσότεροι δρόμοι και αρκετά σπίτια έχουν πλημμυρίσει. 

Η συγκινητική φώτο και η απίστευτη ιστορία που σαρώνει στο διαδίκτυο!





Μια κρύα νύχτα του Νοεμβρίου στην κεντρικότερη πλατεία της..Νέας Υόρκης, την Timew Square, ένας άστεγος ήταν ξαπλωμένος σε ένα πεζοδρόμιο ξυπόλητος με τη θερμοκρασία φυσικά να είναι ιδιαίτερα χαμηλή...

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΠΥΛΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ; {ΒΙΝΤΕΟ}









Η Ανταρκτική είναι η πηγή με τα πιο πολλά παράξενα φαινόμενα και ιστορίες. Το παρακάτω βίντεο είναι το πιο πρόσφατο που γυρίστηκε. Συμβαίνει στο σταθμό του Neumayer ΙΙΙ στην Ανταρκτική. 

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ









Μορφὴ βιβλική. Φυσιογνωμία προνομιοῦχος καὶ διαλεχτή. Πρῶτος ἀπ’ ὅλους τοὺς ἀποστόλους γνώρισε τὸν Ἰησοῦ, ἀλλὰ καὶ πρῶτος κλήθηκε νὰ τὸν ἀκολουθήσει, γι’ αὐτὸ καὶ Πρωτόκλητος. Τὸ ὄνομά του τὸ ἱερὸ κατέχει ἰδιαίτερη θέση στὴν ψυχὴ τῶν Ἑλλήνων.
Αὐτὸς εἶναι ὁ Ἀνδρέας ὁ Πρωτόκλητος μαθητὴς τοῦ Χριστοῦ καὶ ὁ ἕνας ἀπὸ τοὺς Ἀποστόλους τοῦ Ἔθνους μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ!!!







Μεγάλο θέμα με θερμούς υποστηρικτές και φανατικούς πολέμιους έχει δημιουργηθεί με τους χημικούς αεροψεκασμούς...

Ελλάς 2012 Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά!!σε λιγα χρονια ο αγιος σπυριδωνας δεν θα ναι ο προστατης του πειραια ΑΛΛΑ ο προφητης χουσειν ιμαμ.

Και εγένετο μέταλλο... "αέρας"







Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, του Πανεπιστημίου HRL ανακάλυψαν ένα μέταλλο που αποτελείται από αέρα κατά 99,99%. Ο λόγος για ένα νέο υλικό η πυκνότητά του οποίου είναι 0,9 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά κυβικό εκατοστό, ενώ είναι ιδιαίτερα εύκαμπτο και ελαφρύ. 

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11







Γενικό προφίλ

Μέχρι και το μεσημέρι, η Σελήνη στους Διδύμους εξακολουθεί να ορίζει ως main stream οτιδήποτε σχετίζεται με την επικοινωνία, την πληροφόρηση ή τις μετακινήσεις. Εν συνεχεία, η Σελήνη εισέρχεται στο «χουχουλιάρικο» Καρκίνο, δίνοντας προτεραιότητα σε οικογενειακά θέματα και βέβαια τις μαζώξεις «εντός». Θα έχετε λοιπόν την τάση να αναζητήσετε το δικό σας «τρυφερούλη» ή «αγκαλίτσα» και να κουρνιάσετε στην ζέστη της αγαπημένης σας φωλιάς. Σε γενικές γραμμές αναμένεται ένα ευχάριστο Σ/Κ, έστω κι αν κάποιοι θα αποπειραθούν να «χαλάσουν τον κόσμο», για... ψύλλου πήδημα!

Ο ΚΑΙΡΟΣ Βροχές και καταιγίδες Σήμερα Παρασκευή 30/11/12






Η φωνητική πρόγνωση παρέχεται ελεύθερα για χρήση απο τον σύνδεσμο εδώ.



Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο Αιγαίο με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα βορειοανατολικά τμήματα και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012. 

ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΙ 16 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ!








...Συγκίνηση και κοσμοσυρροή για τους Ρώσους Αστροναύτες σε Αθήνα - Θεσ/νίκη...

Κάποτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, σήμερα πραγματικότητα







Ενώ η κοινωνία ελπίζει να υπάρξει τόνωση ρευστότητας, όλοι αναρωτιούνται εάν τα χρήματα από την ανακεφαλαίωση των τραπεζών θα καταλήξουν στην πραγματική οικονομία.

Ρύθμιση για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα!!!






Εκκληση προς το αρμόδιο υπουργείο, τις εταιρίες και τους φορείς που εμπλέκονται στην "αλυσίδα" του ρεύματος απευθύνει ο «Συνήγορος του Καταναλωτή» προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους οι καταναλωτές και να μην τους κόβεται το ρεύμα. Μεταξύ άλλων η...

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ







Ο Γερμανός, ο Ιταλός και ο Έλληνας.

Ήταν μια φορά ένας Γερμανός, ένας Ιταλός κι ένας Έλληνας. Ήθελαν να παντρευτούν γι αυτό πήγαν σε έναν βασιλιά. Ο βασιλιάς τους είπε: 

Κώδικας 250 ετών «σπάει» και αποκαλύπτει μυστική αδελφότητα








Το κρυπτογραφημένο χειρόγραφο έκρυβε καλά τα τελετουργικά του τάγματοςΟ μύστης φοράει ένα φυλαχτό με ένα γαλάζιο μάτι στο κέντρο. Μπροστά του κείτεται γονατιστός ένας υποψήφιος, μέσα σε ένα δωμάτιο με κεριά, μικροσκόπια και χειρουργικά εργαλεία. Ήμαστε περίπου στο 1746. Η τελετή μύησης μόλις ξεκίνησε…

Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών







ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 - 29 ετών, εφ’ όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο.
Το επίδομα ανέρχεται σε 73,37 ΕΥΡΩ τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες.

Λάδι σύσφιξης στήθους και σώματος






Το στητό στήθος και το σφριγηλό σώμα είναι δυο πράγματα που κάθε γυναίκα επιθυμεί και τα οποία μπορεί να αποκτήσει πολύ εύκολα με την εφαρμογή ενός φυσικού λαδιού σύσφιξης.

ΣΟΚ στην Λάρισα: Αφαίρεσαν "έμβρυο" από την κοιλιά 10χρονου κοριτσιού!







Ένα «έμβρυο» που δεν είχε ακόμα σχηματιστεί αφαίρεσαν από την κοιλιά ενός 10χρονου κοριτσιού...
οι γιατροί της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Λ. αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ένα σπάνιο περιστατικό που συνήθως δεν εμφανίζεται σε τέτοιες ηλικίες. 

Τρεις αλάνθαστοι τρόποι να εξαφανίσεις τα σπυράκια!






Δύο μέρες πριν από ένα πάρτι ή πολύ σημαντικό event, βλέπεις στο πρόσωπο σου ένα σπυράκι. Υπάρχουν 3 αλάνθαστοι φυσικοί τρόποι να το εξαφανίσεις....Δοκίμασέ τους!

Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό! [Video]







Είναι γνωστό με την κοινή ονομασία «Τοξότης», αν και πολλοί το αναφέρουν ως «ψάρι νεροπίστολο». 
Το archer fish, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, ανήκει στην οικογένεια των Toxotidae και έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.Κυνηγάει τη λεία του έξω από το νερό!

ΜΑΘΗΤΗΣ: Γιατί κύριε μας έκοψαν το ρεύμα;







Αφοπλιστικές είναι οι μαρτυρίες μαθητών του δημοτικού σχολείου στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης..για τη δυσάρεστη εμπειρία που έζησαν, όταν η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα σπίτια τους. «Δεν μας ενημέρωσαν και ήρθαν πρωί-πρωί με την αστυνομία, για να κόψουν το ρεύμα.

Γυναίκα αφήνει μούσι για . . .








Σκοπεύει μάλιστα να το καθιερώσει…Έδινε μάχη με την υπερβολική τριχοφυΐα από τότε που ήταν έφηβη, τελικά όμως αποφάσισε στο πλαίσιο εκστρατείας για τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη, να «κόψει» το καθημερινό ξύρισμα και να αφήσει μούσι.

Ταμήλος: Μας κατηγορείτε που ξύνουμε τα @ρχίδι@ μας [video]







Μετά το βίντεο που προέβαλαν οι Ράδιο Αρβύλα, στο οποίο ο κ. Ταμήλος εκφράζει την αγανάκτησή του λέγοντας πως «δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε εβδομάδα στην Επιτροπή και να πληρωνόμαστε μία φορά τον μήνα», μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το θέμα ο κ. Ταμήλος είπε

«Εσείς οι δημοσιογράφοι αντί να μας κατηγορήσετε εμάς τους βουλευτές που πήγαμε και ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα, μας κατηγορείτε που ξύνουμε τα @ρχίδι@ μας».


Βρείτε μας στο Google:




 

Φίλοι αναγνώστες μην ξαχάσετε να μας κάνετε Like:

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το και στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Εγγραφείτε 
  στο RSS
johnpatrablog 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Share


Κοινοποιήστε το 


στους Φίλους σας...!  



Σχολιάστε:



Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγων ισχυρών ανέμων







Μικροπροβλήματα σημειώνονται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές περιοχές, που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο βορειανατολικό Αιγαίο «αγγίζουν» έως και τα 9. Το πρωί, απαγορεύτηκε ο απόπλους των υδροπτέρυγων για Αίγινα, Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου και αμφίδρομα, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 29/11







 

Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, από το μεσημέρι σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στο Αιγαίο, στη Θράκη και στα δυτικά. 

Τα ζωδια μας σήμερα πέμπτη 29/11




Γενικό προφίλ

Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 29/11Με τη Σελήνη να συνεχίζει την πορεία της στο «σπιρτόζικο» ζώδιο των Διδύμων η επικοινωνία εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα στην καθημερινότητα σας. Ο φτεροπόδαρος Ερμής βρίσκεται στην υπηρεσία σας για να στείλει ή να μεταδώσει μηνύματα που θέλετε ή... δεν θέλετε. Ανάλογα ενισχυμένες αναμένεται να είναι και οι μετακινήσεις σας, συχνά μάλιστα κάτω από συνθήκες... ζάλης!

ΝΕΡΑ σαν ΑΙΜΑ... πλησιάζει ΤΟ ΤΕΛΟΣ;







 
 Αρκετές παραλίες στο Σίδνεϊ, θυμίζουν σκηνές από την Αποκάλυψη, καθώς τα όμορφα νερά των παραλιών από την Bondi ως και την Maroubra έγιναν κόκκινα, σαν αίμα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπογεννητικότητα αλλά και την αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού μέσα από ερώτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων






Κατά 2,7%, μειώθηκαν οι γεννήσεις το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

Ειδικότερα, οι γεννήσεις, κατά το έτος 2010, ανήλθαν σε 114.766. Από αυτές οι 93.192 είναι από Ελληνίδες μητέρες σημειώνοντας μείωση 2,6%. Οι 21.574 γεννήσεις είναι από αλλοδαπές μητέρες και -όπως επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ- «ενώ οι γεννήσεις από αλλοδαπές μητέρες παρουσίαζαν αύξηση μέχρι το 2009, το 2010 παρουσίασαν μείωση κατά 3,2%».
Οι γεννήσεις την περίοδο 2004-2010 έχουν αναλυτικά ως εξής: