Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η Άσκηση που δείχνει πόσα χρόνια ζωής σου έχουν απομείνει (ΒΙΝΤΕΟ)


ALT

Η Άσκηση που δείχνει πόσα χρόνια ζωής σου έχουν απομείνει (ΒΙΝΤΕΟ)
Παράτολμος  Έλληνας 04/Δεκεμβρίου/14
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου και παρουσιάζεται από ξένα sites, ως εμπεριστατωμένη ιατρική έρευνα.
Εμείς σας την παρουσιάζουμε, αλλά διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

Μια ομάδα ερευνητών επινόησε μία άσκηση με το όνομα «κάθισμα αυξανόμενης δοκιμής» (SRT). Σύμφωνα με την άσκηση, ο ενδιαφερόμενος κάθεται στο πάτωμα σταυροπόδι και στη συνέχεια πρέπει να σηκωθεί χωρίς υποστήριξη για να μετρήσουν οι γιατροί τη δύναμη και την ευελιξία του. Η ομάδα, της ερευνητικής και περίεργης άσκησης, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πήραν λιγότερο από 10 στο τεστ, είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Το τεστ, επινοήθηκε από μια ομάδα ιατρών του Πανεπιστημίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο και χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να ελέγξει την ευελιξία των αθλητών.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Journal of Cardiology, αναφέρεται πώς ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 51 και 80 ετών, δοκίμασαν το τεστ. Εκείνοι που σκόραραν σε λιγότερα από οκτώ σημεία από τα 10 της άσκησης είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα έξι χρόνια απ ότι τα άτομα που “έπιασαν” το δέκα. Ένα σημείο αφαιρείτΑΙ κάθε φορά που χρησιμοποιείται χέρι ή γόνατο για υποστήριξη, ενώ μισό σημείο αφαιρείται για το χάσιμο της ισορροπίας.

Δείτε την άσκηση και αν έχετε τα κότσια κάντε την!





===================================
Ακολουθήστε τον Παράτολμο Έλληνα στο Facebook  στο Twitter  
και στο Google
===================================

Διαδώστε το 


         
Αν σας άρεσε το άρθρο του 
Παράτολμου Έλληνα 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like!

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr  και εκφράζουν μόνο τους συντάκτες τους.