Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

KE ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα

alt


Με την υιοθέτηση της πρότασης της πλειοψηφίας, με ανάταση χεριών, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.



«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημονιακή συμφωνία», αναφέρει το κείμενο που αποτέλεσε την εισήγηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς την ΚΕ του κόμματος. 



Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε δική της πρόταση για ρήξη με τους εταίρους και δανειστές μας, η οποία απερρίφθη.

Η τροπολογία Λαφαζάνη- Ρινάλντι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για ρήξη με τους εταίρους και δανειστές απερρίφθη με 95 ψήφους κατά και 75 υπέρ και ένα λευκό. Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο πως υπέρ του σχεδίου τάχθηκε το 35% των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.


"Λευκό" στην πρόταση της πλειοψηφίας ψήφισε η Αριστερή Πλατφόρμα, ενώ κατά του σχεδίου τάχθηκε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος, η οποία μέχρι στιγμής είχε ταχθεί στο πλευρό των προεδρικών αλλά σήμερα είχε συνταχθεί με την Αριστερή Πλατφόρμα σε μια τροπολογία την οποία κατέθεσαν στο σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Η πρόταση Τσίπρα


Στην πρόταση Τσίπρα, η οποία και υπερψηφίστηκε, τονίζεται ότι "η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία" και σημειώνεται: "Τέσσερις μήνες τώρα, αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα. Αντιστεκόμαστε στην επιχείρηση στραγγαλισμού της οικονομίας και της κοινωνίας. Αψηφούμε τη διεθνή εκστρατεία λάσπης. Κλείνουμε τα αυτιά στις σειρήνες της ενσωμάτωσης και της υποταγής".

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι η απόρριψη των τελεσιγράφων δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκεται μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Γίνεται ακόμη λόγος για υπονόμευση της διαπραγμάτευσης από τους "φανατικούς της λιτότητας" που υιοθετούν αδιάλλακτες στάσεις και επιχειρούν τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας. "Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με τη φωτιά", τονίζεται.

Υπάρχει, δε, σαφής προειδοποίηση ότι "αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος".

Βασικά χαρακτηριστικά ενός αποδεκτού, όπως αναφέρεται, συμβιβασμού είναι χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση χρέους και ισχυρό πακέτο για δημόσιες επενδύσεις, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.

Εκ τω ων ουκ άνευ είναι επίσης η επαναφορά των συλλογικών συμβάσων και η σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι "οι όποιες αλλαγές στη φορολογική πολιτική πρέπει να προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη, ελαφραίνοντας τους οικονομικά ασθενίς και υποχρεώνοντας επιτέλους να πληρώσουν οι έχοντες που συστηματικά φοροδιαφεύγουν".

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


Εγγραφή στην λίστα ενημερώσεων του Παράτολμου Έλληνα
Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" και θα ενημερώνεστε αυτόματα για όλες της ειδήσεις από τον ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ
Posted by Παράτολμος Ελληνας on Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015
Διαβάστε ακόμη 

Μείνετε συντονισμένοι στο 
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ...
Aκολουθούνκι άλλες «καυτές»
 Αποκαλύψεις…



Αν σας αρεσε:
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας 
   


===================================
Με ένα κλικ 
Κάνε φίλο σου τον  Παράτολμο Έλληνα στο 
 Facebook     Twitter  
  Google
===================================
Σημείωση                                           
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
==============================
ΣΧΟΛΙΑ

Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ Πάρτε μέρος στη συζήτηση