Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η αυστηρή προειδοποίηση της Μέρκελ: Πολυετές πρόγραμμα αν έχετε λεπτομερείς προτάσεις [ΒΙΝΤΕΟ]



Aυστηρή προθεσμία έως την Πέμπτη για να καταθέσει τις προτάσεις της λεπτομερώς έδωσε στην Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ,

επισημαίνοντας την ανάγκη για πολυετές πρόγραμμα.

Σχετικά με το δημοψήφισμα υπογράμμισε ότι η γενικότερη γνώμη ήταν "ότι το δημοψήφισμα μπορεί να έχει ενισχύσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά οι απαιτήσεις των άλλων 18 δεν έχουν περιοριστεί, αντίθετα έχουν τροποποιηθεί έχουν γίνει σαφέστερες, πιο αποτελεσματικές και πιο πιεστικές".


"Eίχαμε μια πολύ λεπτομερή συζήτηση και μετά τη συζήτηση που είχαμε θεωρώ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια διαδικασία στα πλαίσια του ESM. Συζητήσαμε πολύ σοβαρά την πολύ δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα. Είπαμε ότι έχουμε κάθε διάθεση να προστατέψουμε στο σύνολό της τη ζώνη του ευρώ.

Λάβαμε σοβαρά υπόψη ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε ότι θα υποβάλει μια πρόταση για νέο πρόγραμμα βασιζόμενο στο ESM. Θα το κάνει αύριο αυτό και είπαμε ότι έχουμε κάθε διάθεση να το κοιτάξουμε, να συζητησουμε και να δουμε αν από αυτό μπορεί να προκύψει κάποια βάση επί της οποίας θα μπορέσουμε να θεωρήσουμε ότι έχει νόημα να αρχίσουν οι συζητήσεις.

Περιμένουν ότι μέχρι την Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει λεπτομερέστατες προτάσεις και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφεις όλοι. Η κατάσταση του EFSF που ισχύε για το δεύτερο πρόγραμμα δεν ισχύει πια. Τελείωσε. Χρειαζόμαστε ένα πολυετές πρόγραμμα που θα ξεπερνά κατά πολύ το πρόγραμμα που είχαμε συζητήσει πριν από δέκα μέρες γιατί αυτό θα πήγαινε μέχρι τον Νοέμβριο και θα είχαμε το τρίτο πρόγραμμα. Τώρα η συζήτηση που κάνουμε για ένα τρίτο πρόγραμμα είναι μια συζήτηση πολυετής. Θα σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία πολυετή. Οι συζητήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες μας οδήγησαν να πούμε ότι η κατάσταση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ" είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

"Πρέπει να πάμε στην γερμανική βουλή, να υποβάλουμε μια πρόταση, να ζητήσουμε εντολή διαπραγμάτευσης, εάν την πάρουμε την εντολή, θα πρέπει να έχουμε τις λεπτομερέστατες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για να πάρουμε την εντολή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει από σήμερα μέχρι την Πέμπτη" τόνισε.

Για τη Σύνοδο της Κυριακής

"Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα βρεθούν την Κυριακή, όχι μόνο των κρατών της Ευρωζώνης αλλά και των 28 κρατών γιατί πρόκειται για θέμα που θα έχει άμεση σχέση και επιπτώσεις για σε όλα τα κράτη που δεν είναι μέλης της ευρωζώνης. Αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχουν ελάχιστες ημέρες για μα φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα για το πώς θα πάμε παρακάτω

Η συζήτηση που κάναμε ήταν σοβαρότατη και σαφέστατη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σεβόμαστε ένα δημοψήφισμα αλλά υπάρχουν άλλα 18 κράτη που πρέπει να εκφραστούν πολιτικά και η απόφαση για το ευρώ είναι μια απόφαση 19 κρατών"

Προσέθεσε μάλιστα ότι η Σύνοδος είναι διευρυμένη γίατι "ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι υπάρχουν πολλά κράτη που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη και θέλουν να συζητήσουν την κατάσταση γιατί είμαστε συνδεδεμένοι"



Ερωτηθείσα ποια είναι τα κριτήρια ζήτησαν από την Ελλάδα για να είναι ικανοποιητικές οι προτάσεις: "Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρεις αλλά πρέπει να είναι πολύ περισσότερα από τα μεμουάρ που υπήρχαν προς τους τρεις θεσμούς γιατί αυτές ήταν προτάσεις για ένα πρόγραμμα που θα πήγαινε έως τον Νοέμβριο. Αυτό ήταν τότε μια πολύ μεγαλόθυμη πρόταση αλλά δεν θα έκανε ανταγωνιστική γι' αυτό είπαμε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο πρόγραμμα και η Ελλάδα εκείνο δεν το είχε αποδεχτεί, δεν ήθελε ένα τρίτο πρόγραμμα.

Οι προτάσεις που έχουμε τώρα στο πλαίσιο του ΕSM, συμπεριλαμβάνει όλες εκείνες προτάσεις συν συμπληρωματικός προτάσεις που θα πρέπει να μπουν σε ένα τρίτο πρόγραμμα. Θέλουμε όλους τους ακρογωνιαίους λίθους αυτού του προγράμματος για να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η διαπραγμάτευση που θα κάνουμε από εδώ και πέρα θα έχει ουσιαστικά θεμέλια για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα ESM"



"Έπικεντρωθήκαμε στο γεγονός ότι πρέπει να κάνουμε κάτι με βάθος χρόνου. Πρώτα το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές, ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μετά οι μηχανισμοί που θα κινητοποιηθούν.

Αν ανοίξουμε διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα πρέπει να έχουμε μια σχετική διασφάλιση ότι το άνοιγμα το διαπραγματεύσεων θα έχει νόημα. Πρώτον να υποβληθεί μια πρόταση, τέτοια πρόταση δεν υπάρχει ακόμα. Η πρόταση δεν αρκεί. Αν ανοίξει η διαδικασία ESM, η Κομισιόν θα πρέπει να πει αν το κάνουμε αυτό διακυβεύεται η ασφάλεια της Ευρωζώνης στο σύνολο; Οι τρεις θεσμοί θα πρέπει να απαντήσουν ναι και να μας μου πουν ποιο είναι το πλαίσιο. Αυτά τα τρία στοιχεία δεν μου αρκούν για να αρχίσω μια διαδικασία ESM και να αποφασίσω. Πρέπει να ξέρω η κυβέρνηση που αιτείται αυτό ακριβώς τι ζητά. Το κενό που θα εμφανιστεί πως προτίθεται να το καλύψει, τι θα κάνει; Αν πειστούμε ότι όλα τα στοιχεία θα υπάρξουν , εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν. Αν τα έχω όλα αυτά τότε θα δω τι μπορώ να κάνω.

Αλλά επειδή θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι ανασφαλής, είπαμε ότι πρέπει να βρεθούμε την Κυριακή να τα δούμε όλα αυτά, οι 28 μαζί και ότι έχουμε ελάχιστες μέρες αν έχει ώρες για να βρούμε επιτέλους μια λύση. Η πρόκληση για την Κυριακή είναι εάν πραγματικά τότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αρχίσουν αυτές οι συζήτήσεις" επισήμανε η κυρία Μέρκελ.



enikos.gr

Εγγραφή στην λίστα ενημερώσεων του Παράτολμου Έλληνα
Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" και θα ενημερώνεστε αυτόματα για όλες της ειδήσεις από τον ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ
Posted by Παράτολμος Ελληνας on Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015
Διαβάστε ακόμη 

Μείνετε συντονισμένοι στο 
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ...
Aκολουθούνκι άλλες «καυτές»
 Αποκαλύψεις…



Αν σας αρεσε:
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας 
   


===================================
Με ένα κλικ 
Κάνε φίλο σου τον  Παράτολμο Έλληνα στο 
 Facebook     Twitter  
  Google
===================================
Σημείωση                                           
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
==============================
ΣΧΟΛΙΑ

Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ Πάρτε μέρος στη συζήτηση