Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη


Κρίσιμα τα πράγματα… και οι εξελίξεις. Αγωνία για το τι θα συμβεί…Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έχει

αυτή την ώρα στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το τετ α τετ των δυο ηγετών, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, γίνεται ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης (24.05.2016).
Ο πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος θα συζητήσουν την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup και την πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.




Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μια ώρα μετά θα δει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.





Σε φιλικό κλίμα η υποδοχή στη Σύνοδο από τον Πρ. Ερντογάν. Συναντήσεις αργότερα με τον ίδιο και την Καγκελ. Μέρκελ.





Η διμερής συνάντηση είναι προγραμματισμένη από τις 18:00 έως τις 18:45. Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη διμερή συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να του επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει.

Πέραν του ζητήματος της συμφωνίας, θα συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, θα αναφερθεί και σε τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο. Επιπλέον, στη συνάντηση θα συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις.

makeleio.gr

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
 =============================

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
μερκ