Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

«ΩΜΗ» ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ EURO ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ…! ΘΕΤΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ! – ΥΠΕΞ: «ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ UEFA» (ΦΩΤΟ)



Αλβανική πρόκληση στο Euro 2016, καθώς Αλβανοί φίλαθλοι βρήκαν την ευκαιρία να ανεβάσουν προσβλητικό πανό, κατηγορώντας την Ελλάδα ως «ένοχη για τη γενοκτονία 100.000 Αλβανών».


Η επαναφορά του θέματος των Τσάμηδων αναδεικνύεται στο προσκήνιο όλο και συχνότερα, τον τελευταίο καιρό, από μερίδα Αλβανών εθνικιστών, που προσπαθούν να επαναφέρουν τις «αλυτρωτικές» τους απαιτήσεις.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελβετίας-Αλβανίας, το μεσημέρι του Σαββάτου, μερίδα οπαδών αλβανικής καταγωγής σήκωσαν ένα πανό με υβριστικό σύνθημα για την Ελλάδα, προσπαθώντας να επωφεληθούν από την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, για να εγείρουν θέματα κατά της χώρας μας.



Αξίζει να σημειωθεί πως η UEFA απαγορεύει ρατσιστικά συνθήματα και μηνύματα μίσους κατά της διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στη διοργανώτρια αρχή. Η απουσία της χώρας μας από το Euro 2016 ενδέχεται να δυσκολέψει ή να καθυστερήσει την όλη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι θέμα Τσαμουριάς έθεσε ομάδα Αλβανών διαδηλωτών και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στα Τίρανα, όταν τον υποδέχτηκαν με συνθήματα και αποδοκιμασίες έξω από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν διαδηλώσει εναντίον της Ελλάδας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας, περίμενέ μας» και «Καταργήστε το εμπόλεμο».

ΥΠΕΞ: Θρασύτατη και προκλητική ενέργεια το πανό των αλβανών στο Euro

Για «θρασύτατη ενέργεια» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το πανό που ανήρτησαν αλβανοί φίλαθλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας για το Euro 2016, που ουσιαστικά κατηγορούσε την Ελλάδα για σφαγές στην «Τσαμουριά».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ευστράτιος Ευθυμίου χαρακτηρίζει «προβοκατόρικο και προκλητικό» γεγονός την ανάρτηση του επίμαχου πανό, σημειώνοντας μάλιστα πως οι ενέργειες των αλβανών οπαδών παραβιάζουν «καταφανώς» τους κανονισμούς της UEFA για αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο.

Όπως σημειώνει, η λληνική κυβέρνηση προβαίνει σε «αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους γάλλους διοργανωτές» από τους οποίους αναμένει εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του προκλητικού πανό.

Παράσταση διαμαρτυρίας γίνεται επίσης προς την αλβανική κυβέρνηση από την οποία η Αθήνα αναμένει «να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια».

«Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», καταλήγει ο κ. Ευθυμίου.
makeleio.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
 =============================

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!