Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Έσκασε ΤΩΡΑ από Γερμανία: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ…

Περισσότερα μέσα: Δείτε αναλυτικά...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ αυτό το άρθρο. Να το μάθουν όλοι




facebook   twitter   more




«Η πρότασή μου ήταν πάντα να αποχωρήσει η χώρα από το ευρώ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, να διαγραφεί εξ΄ ολοκλήρου το χρέος, 


έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να καταφέρει μέσα από την υποτίμηση να ανασάνει», τονίζει Γερμανός αναλυτής αγορών, μιλώντας στην Deutsche Welle για την ελληνική οικονομία.



Όπως πρόσθεσε ο Ρόμπερτ Χάλβερ, «μετά από μερικά χρόνια η Ελλάδα θα μπορεί να επιστρέψει στην Ευρωζώνη. Είναι σίγουρα προτιμότερη μια προσωρινή έξοδος από μια εξαντλητική πολιτική λιτότητας, η οποία στρέφει τους νέους της χώρας κατά της Ευρώπης, από τη στιγμή που δεν τους διασφαλίζει καμία προοπτική». 



Κατά την άποψή του, η οικονομική πρόοδος της Ελλάδας το τελευταίο δεν διάστημα δεν είναι παρά «μικρές επιτυχίες» και είναι πεπεισμένος ότι η χώρα μας δεν θα σταματήσει να χρειάζεται εκτός συνόρων οικονομική στήριξη.

«Όταν έχεις ένα σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ δεν αρκεί να τα καταφέρεις για ένα ή δύο χρόνια, αλλά μακροπρόθεσμα, το οποίο είναι δύσκολο. Μια οικονομία που θέλει να αναπτυχθεί θα πρέπει κατ΄ αρχήν να ηρεμήσει για να σταθεί ξανά στα πόδια της. Μικρές επιτυχίες, που ικανοποιούν κάποιους θεωρητικούς σε Βρυξέλλες ή Γερμανία, δεν επιλύουν το πρόβλημα. 

Το ερώτημα είναι κατά πόσο η οικονομία έχει ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της για να διασφαλίσει θέσεις απασχόλησης. Το ζητούμενο είναι να δοθεί προοπτική στον πληθυσμό. Δεν νομίζω ότι αρκούν οι συνεχείς οικονομικές ενισχύσεις για να τερματιστεί η κρίση στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
voicenews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ


loading...


Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

loading...