Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ένας στους πέντε δεν πλήρωσε την πρώτη δόση στην εφορία!

Ένας στους πέντε δεν πλήρωσε την πρώτη δόση στην εφορία!



3Ένας στους πέντε δεν πλήρωσε την πρώτη δόση στην εφορία!
Ο κ. Θεοχάρης προανήγγειλε πως από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις στοιχείων...





Θετικά κινούνται τα έσοδα από τις πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος, των φορολογούμενων που έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά μέχρι τον Ιούλιο, αν και το 18% αυτών δεν πλήρωσε την πρώτη δόση, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορικη, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ, Χάρης Θεοχάρης, είπε πως «ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχε λίγα ληξιπρόθεσμα σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο».

Ειδικότερα μέχρι και τον Ιούλιο τα χρεωστικά σημειώματα που είχαν αποσταλεί ανέρχονταν σε 2.562.135. Από αυτά τα 461.184 αφορούν φορολογουμένους, οι οποίοι δεν προχώρησαν στην απόδοση του φόρου εισοδήματος και τις εισφορές που καταλογίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της εκκαθάρισης ολοκληρώνεται, καθώς απομένουν περίπου 600.000 δηλώσεις, ενώ ο κ. Θεοχάρης προανήγγειλε πως από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις.

Για την εκκρεμότητα με το Ε9, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ ανέφερε πως εντός του Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η εφαρμογή για το 2012.

Ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ αναφέρει ακόμη σχετικά με την αποστολή του ΕΤΑΚ για το 2009 ότι «ξεκινάμε να κάνουμε τώρα τις διάφορες εργασίες για να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε την περιουσιακή κατάσταση γιατί από το 2010 και μετά το εκκαθαριστικό βγαίνει ατομικά στο καθένα. Στο πλαίσιο αυτό θα διαχωριστεί η περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και μέσα στο Σεπτέμβριο, μάλλον προς τα τέλη του, θα στείλουμε και το φόρο που πρέπει να πληρωθεί για το 2010, από 270.000 υπόχρεους, ενώ συνολικά ο φόρος ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ».


Σας Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

στην σελιδα μας "ΠΑΡΑΤΟΛΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ"



Ελάτε να Γίνουμε Φίλοι

Facebook-Twitter-Google

Παράτολμος Ελληνας Παράτολμος Ελληνας Παράτολμος Έλληνας