Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΝΤΡΟΠΗ: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ




Μεγέθυνση Κειμένου + + + + +

ΝΤΡΟΠΗ: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ



Σάββατο, 29 Σεπτέμβριος 2012 


 



Τις έντονες διαμαρτυρίες της Εκκλησίας προκάλεσε το εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου του περιοδικού "Placar", που απεικονίζει τον ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ ως Χριστό στο σταυρό του μαρτυρίου.


Η ιδέα της φωτογράφισης παραπέμπει στην κριτική που εσχάτως δέχεται το "αστέρι" του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, όμως ο παραλληλισμός δεν άρεσε καθόλου στους εκπροσώπους του Κλήρου. Έτσι, δημοσιοποιήθηκε επιστολή υπογεγραμμένη από τον Καρδινάλιο Ραϊμούντο Νταμασκένο Άσις, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Επισκόπων της Βραζιλίας, στην οποία εκφράζεται η αντίθεση της Εκκλησίας.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας γι΄ αυτό το μοντάζ σε εξώφυλλο περιοδικού, όπου το πρόσωπο του Ιησού Χριστού έχει αντικατασταθεί από το πρόσωπο ενός ποδοσφαιριστή. Αναγνωρίζουμε την ελευθερία έκφρασης ως θεμελιώδη αρχή στη χώρα μας και βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, ωστόσο υπάρχουν κάποια γνωστά όρια. Η γελοιοποίηση της πίστης και των συναισθημάτων των πιστών, δημιουργεί υποψία χειραγώγησης και χρησιμοποίησης του γραπτού λόγου ως μέσο προς εμπορική εκμετάλλευση. Πρόκειται για σαφές δείγμα ασέβειας που προσβάλει την πιο ιερή εικόνα των Χριστιανών» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ήδη, έχει δημιουργηθεί σχετική διαδικτυακή ψηφοφορία διαμαρτυρίας στις φωτογραφίες του Νεϊμάρ και έχουν συγκεντρωθεί 8.000 υπογραφές.



agioritikovima

Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το και στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε



Share


Κοινοποιήστετο 


στους Φίλους σας...!  



Σας Ευχαριστούμε για την επίσκεψή 


στην σελιδα μας 


Εδω θα Γίνουμε Φίλοι


Ειναι μόνο ένα Κλικ...!


 Έτσι μας Βοηθάτε


Facebook  -  Twitter  -  Google - myspace


Παράτολμος Ελληνας Παράτολμος Ελληνας Παράτολμος ΈλληναςΠαρατολμος ελληνας
Έγγραφή RSS
johnpatrablog