Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν Εκτάκτως Υποβρύχιο στη Σούδα! Ενισχύονται οι φόβοι πως η Τουρκία ετοιμάζει θερμό Επεισόδιο!



ALT


Σε Κόκκινο Συναγερμό έχει τεθεί η Ναυτική βάση της Σουδας, άλλα και οι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο νησί !
Ο λόγος είναι ότι από σήμερα τίθεται σε ισχύ η τουρκική NAVTEX σύμφωνα με την οποία η “Αγκυρα έχει δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κύπρου από αύριο έως τις 30 Δεκεμβρίου για διενέργεια ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων με το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», το οποίο συνοδεύεται όμως από τουλάχιστον ένα πολεμικό, ενώ άλλα τρία βρίσκονται στην περιοχή.

Την ανησυχία ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου ,που θα προκαλέσει το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, Στην θάλασσα της Κύπρου, συμμερίζονται και οι Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι έστειλαν στην Βάση της Σουδας εσπευσμένα ένα Υποβρύχιο, Η ανησυχία τον Αμερικάνων είναι διπλή ,αφού στην περιοχή δεν θα γίνονται μόνο ασκήσεις της Τουρκίας ,άλλα στη ίδια περιοχή αρχίζει αύριο και το ρωσικό Ναυτικό, με το «Μόσκβα» να έχει θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νέα βλήματα επιφάνειας-επιφανείας ακτίνας δράσης 500 χλμ. που έχει εφοδιαστεί. 

Η Μόσχα έχει δεσμεύσει περιοχή οκτακοσίων τετραγωνικών μιλίων, η οποία αγγίζει εκείνη που έχει δεσμεύσει η Τουρκία. Μάλιστα όπως είχα προειδοποιήσει στα Προηγούμενα Άρθρα μου ,η Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα δεν Σταμάτα μόνο στο θέαμα της Κύπρου, συνεχίζεται με μια νέα επιθετική κίνηση στο Αιγαίο με «σάρωμα» των Εθνικών Χωρικών Υδάτων από μία κορβέτα του τουρκικού Ναυτικού: 

Η τουρκική κορβέτα TCG Bartın (F-504), προερχόμενη από τον κόλπο Σμύρνης, εισήλθε την 18 Οκτ (23:35) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα Βορείως Πάρου. 
===================================
Ακολουθήστε τον Παράτολμο Έλληνα στο Facebook  στο Twitter  
και στο Google
===================================
Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια πορεία διήλθε Δυτικώς Ν. Φολέγανδρου και κατόπιν κινούμενη με Ανατολική πορεία εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 19 Οκτ (03:00) Αυτη η κίνηση της Τουρκίας,στο να στείλει μια κορβέτα κοντά στις ακτές της Αθήνας,σύμφωνα με κύκλους του Πολεμικού Ναυτικού μεταφράζεται,ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονταν να εντοπίσουν το ηχητικό στίγμα του νέου Ελληνικού Υποβρυχίου «Πιπίνος»που καθελκύστηκε πρόσφατα από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Προσοχή! Γιατί η Τουρκία ψάχνει την Αφορμή και την αίτια,για ένα θερμό επεισόδιο,μεγαλύτερο από τα Ίμια το 1996! 
Σπύρος Πριφτης
hellasforce.com
Διαδώστε το 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

         Αν σας άρεσε το άρθρο του 
Παράτολμου Έλληνα 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like!

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr  και εκφράζουν μόνο τους συντάκτες τους.