Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Πέθανε σε ηλικία 104 χρόνων, διάσημη Οσκαρική ηθοποιός!

alt

Σε ηλικία 104 χρόνων έφυγε από τη ζωή η Luise Rainer. Η χολιγουντιανή σταρ από τη

Γερμανία ανήκει στη χρυσή εποχή του κινηματογράφου και είναι μια από τις γηραιότερες οσκαρικές ηθοποιούς στην ιστορία του θεσμού.



Η Luise Rainer κέρδισε το Oscar Καλύτερης Ηθοποιού το 1936 και το 1937 και έμεινε στην ιστορία του θεσμού. Ωστόσο, το βραβείο ήταν σαν μια... κατάρα για εκείνη, αφού η τελευταία της ταινία γυρίστηκε το 1943. Μετά από αυτό εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και έπαιξε περιστασιακά σε ταινίες και σειρές.



Ωστόσο, στις επιτυχίες της συγκαταλέγεται το “Πλοίο της αγάπης”, αλλά και η ταινία “The Gambler”. Ενώ, κέρδισε το πολυπόθητο Oscar για τις ταινίες : “The Great Ziegfeld” και “The Good Earth” και πολλοί την παρομοίασαν με την νέα Greta Garbo!



Η Rainer παντρεύτηκε δυο φορές και ο δεύτερος άντρας της πέθανε το 1989, το ζευγάρι είχε μαζί μια κόρη, την Francesca Knittel-Bowyer.




===================================
Κανε φίλο σου τον Παράτολμο Έλληνα στο Facebook  στο Twitter  
και στο Google
===================================
Αν σας άρεσε το άρθρο του 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like!

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr  και εκφράζουν μόνο τους συντάκτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ
Ο paratolmos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Διαδώστε το