Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο οι τζιχαντιστές

Decapitated and the second Japanese hostage by jihadists
alt
REUTERS/YUYA SHINO
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός του Κέντζι
Γκότο, του Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείτο όμηρος από τους τζιχαντιστές, ανέφερε η υπηρεσία παρακολούθησης των ιστοτόπων των τζιχαντιστών SITE.

Το βίντεο, σύμφωνα με το Reuters, δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.

Το Reuters διευκρινίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει κατά πόσον το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο μασκοφόρος δηλώνει: «Λόγω της απερίσκεπτης απόφασής σου να συμμετάσχεις σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί, αυτό το μαχαίρι δεν θα σφάξει μόνο τον Κέντζι, αλλά θα συνεχίσει, θα φέρει τη σφαγή όπου κι αν βρίσκονται οι άνθρωποί σου. Αρχίζει ο εφιάλτης για την Ιαπωνία».

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί να επαληθεύσει εάν το βίντεο που δείχνει τον Γκότο νεκρό είναι αυθεντικό, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η κυβέρνηση του Άμπε προσπαθούσε εντατικά τις τελευταίες ημέρες να επιτύχει την απελευθέρωση του Γκότο, ενός βετεράνου πολεμικού ανταποκριτή που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές στα τέλη του Οκτωβρίου, όταν είχε πάει στη Συρία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να απελευθερωθεί ένας άλλος Ιάπωνας όμηρος, ο Χαρούνα Γιουκάουα.

Το ΙΚ απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον Ιάπωνα δημοσιογράφο και τον Ιορδανό πιλότο Μάαζ αλ Κασάσμπεχ εάν το Αμάν δεν απελευθερώσει την Ιρακινή τζιχαντίστρια Σατζίντα αλ Ρισάουι που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων το 2005.

Σημειώνεται ότι πριν από μια εβδομάδα οι τζιχαντιστές είχαν εκτελέσει με τον ίδιο τρόπο τον Χαρούνα Γιουκάουα.

Πηγή: Reuters

naftemporiki.gr






===================================
Κάνε φίλο σου ΤΟΝ  Παράτολμο Έλληνα ΣΤΟ  Facebook   στο  Twitter  
και στο  Google
===================================
Αν σας άρεσε το άρθρο του 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από Τo  paratolmosblog.blogspot.gr   ΚΑΙ ΜΟΝΟ εκφράζουν τους συντάκτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ
Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας