Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Παρέμβαση ΗΠΑ για να φτιάξουν οι σχέσεις Ελλάδας – ΕΕ (;) - Τηλεφώνημα σε Βαρουφάκη από τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ -"Μαζί θα επιλύσουμε οικονομική κρίση"

alt

 Ο Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε στήριξη από τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά τη νύχτα


- Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τη συνάντηση με Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ, ούτε την άρνηση της νέας κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Τρόικα
- Μήνυμα με νόημα από τις ΗΠΑ: Η κρίση στην Ευρωζώνη επηρεάζει την αμερικανική οικονομία
- Η ταύτιση συμφερόντων Ομπάμα - Τσίπρα


Λίγες ώρες μετά την... επεισοδιακή συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο νέος υπουργός Οικονομικών είχε αργά τη νύχτα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, ζητώντας τη στήριξή του.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου και το MEGA, ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τη συνάντηση Βαρουφάκη – Ντάισεμπλουμ, ούτε την άρνηση της κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Τρόικα.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Τζακ Λιου, τόνισε ότι σε γενικές γραμμές ο Μπάρακ Ομπάμα είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την Ελλάδα και “μαζί να επιλύσουμε την οικονομική και δημοσιονομική κρίση”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί ότι η κρίση στην Ευρωζώνη, φέρνει αστάθεια, επιπλοκές και επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία αλλά και στην παγκόσμια. Αυτός είναι και ο λόγος, που σκοπεύει να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για να επιλυθούν οι διαφορές.

Μέχρι στιγμή, πάντως, η Ουάσινγκτον δεν έχει απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη χώρα.

newsit.gr





===================================
Κανε φίλο σου τον Παράτολμο Έλληνα στο Facebook  στο Twitter  
και στο Google
===================================
Αν σας άρεσε το άρθρο του 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like!

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr  και εκφράζουν μόνο τους συντάκτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ
Ο paratolmos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας