Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Οι εξωγήινοι επικοινωνούν μαζί μας; - Επιστήμονες ανακάλυψαν μυστήρια ραδιοκύματα

 The aliens communicate with us? - Scientists have discovered mysterious radio wavesalt

Μπορεί το μυστηριώδες φαινόμενο να εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2007, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες το κατέγραψαν σε πραγματικό χρόνο.

Οι επιστήμονες μελετούν μυστήρια ραδιοκύματα που μπορεί να προέρχονται από μαύρες τρύπες, άστρα νετρονίων ή ακόμα και από εξωγήινο πολιτισμό.

Πρόκειται για αστραπιαίες λάμψεις ραδιοκυμάτων (διαρκούν μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου) από άγνωστες πηγές στο σύμπαν που εκπέμπουν τόση ενέργεια όση ο ήλιος μέσα σε μια μέρα.

"Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος. Μέχρι τώρα οι αστρονόμοι δεν ήταν σε θέση να καταγράψουν ένα από αυτά τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο", σημείωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Carnegie Observatories John Mulchaey.

Οι εκλάμψεις που παρατηρήθηκαν προέρχονται από φαινόμενο που έλαβε χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων, σε απόσταση 5,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.



"Είμαστε οι πρώτοι που το "πιάσαμε" σε πραγματικό χρόνο", σημείωσε η Emily Petroff, υποψήφια διδάκτωρ στο Swinburne University of Technology στη Μελβούρνη.

Πηγή: Telegraph






===================================
Κανε φίλο σου τον Παράτολμο Έλληνα στο Facebook  στο Twitter  
και στο Google
===================================
Αν σας άρεσε το άρθρο του 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like!

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr  και εκφράζουν μόνο τους συντάκτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ
Ο paratolmos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας