Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΑΣΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ: ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ 20 ΧΩΡΙΑ!!

alt

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας)

πραγματοποίησαν την επιχείρηση αυτή κατά του ΙΚ σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές

Κούρδοι μαχητές της Συρίας εξεδίωξαν σήμερα τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από είκοσι χωριά στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα, ανακοίνωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένα κουρδικό πολιτικό κόμμα.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας) πραγματοποίησαν την επιχείρηση αυτή κατά του ΙΚ σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Χθες βράδυ, οι YPG πραγματοποίησαν έφοδο για να ανακτήσουν τον έλεγχο των θέσεων του ΙΚ στην πόλη Ταλ Χαμίς που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Στη συνέχεια, "κατάφεραν να προελάσουν και να ανακτήσουν τον έλεγχο είκοσι χωριών, αγροκτημάτων και συνοικισμών της περιοχής".

Τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες --που συνεχίστηκαν έως αργά το απόγευμα-- και δεν είναι γνωστό αν οι Κούρδοι είχαν απώλειες στις τάξεις τους", προσθέτει ο Παρατηρητήριο που έχει την έδρα του στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία.

"Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των YPG τον τελευταίο καιρό", είπε ο Νεουάφ Χαλίλ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD, το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα στη Συρία). Είναι έτοιμες να πολεμήσουν το ΙΚ όπου κι αν είναι "από την (κουρδική περιοχή της) Ροζάβα έως την υπόλοιπη Συρία".

Το ΙΚ επωφελήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια για να καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της χώρας, όπως και του Ιράκ και να ανακηρύξει τις περιοχές αυτές "χαλιφάτο".


Μείνετε συντονισμένοι στο 
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ…Aκολουθούν κι
άλλες «καυτές» Αποκαλύψεις…

j









===================================
Κάνε φίλο σου ΤΟΝ  Παράτολμο Έλληνα ΣΤΟ  Facebook   στο  Twitter  
και στο  Google
===================================
Αν σας άρεσε το άρθρο του 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα like

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από Τo  paratolmosblog.blogspot.gr   ΚΑΙ ΜΟΝΟ εκφράζουν τους συντάκτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ
Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ Πάρτε μέρος στη συζήτηση
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας