Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Παπαδημούλης στην Κομισιόν: «Το ΔΝΤ δανείζεται με 0,9% επιτόκιο και δίνει στην Ελλάδα 3,6%»

alt

Να πληροφορήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη σχετικά με το ύψος

των τόκων που έχει, ήδη, πληρώσει η Ελλάδα για τα δάνεια που έλαβε από το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς,
αλλά και για τα ομόλογα που κατέχει το Ευρωσύστημα, ζητά από την Κομισιόν, ο ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του μνημονεύει τις νέες αποκαλύψεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Jubilee Debt Campaign, η οποία υποστηρίζει ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εισπράξει από την Ελλάδα σε τόκους, περίπου 2,5 δισ ευρώ, ενώ το επιτόκιο που χρεώνει την Ελλάδα αγγίζει το 3,6%, με το πραγματικό κόστος του να αποτιμάται σε μόλις 0,9%.

Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο έλληνας ευρωβουλευτής, αφού σημειώνει ότι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη είναι έντονα παραπληροφορημένη αναφορικά με το πραγματικό ύψος των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, τη χρήση τους και τα επιτόκια που χρεώνονται, ζητά από την Κομισιόν στοιχεία σχετικά με την επίσημη δανειοδότηση της Ελλάδας και συγκεκριμένα:

Ποια είναι τα επιτόκια που έχουν επιβληθεί στα δάνεια της Ελλάδας, τόσο από το ΔΝΤ (Stand-By-Agreement και Extended Fund Facility), όσο και από την ευρωπαϊκή πλευρά (Greek Loan Facility και EFSF), και,

Ποιο είναι το ύψος των τόκων που έχει καταβάλει η Ελλάδα, μέχρι στιγμής, στο ΔΝΤ, τους ευρωπαίους δανειστές, καθώς επίσης, στην ΕΚΤ και τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες, μέσω των ελληνικών ομολόγων που δεν κουρεύτηκαν από το PSI.


Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" και θα ενημερώνεστε αυτόματα για όλες της ειδήσεις από τον ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ
Posted by Παράτολμος Ελληνας on Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015
Διαβάστε ακόμη 

Μείνετε συντονισμένοι στο 
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ...
Aκολουθούνκι άλλες «καυτές»
 Αποκαλύψεις…



Αν σας αρεσε:
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας 
   


===================================
Με ένα κλικ 
Κάνε φίλο σου τον  Παράτολμο Έλληνα στο 
 Facebook     Twitter  
  Google
===================================

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ Πάρτε μέρος στη συζήτηση