Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Για τις 7 Μαΐου διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής [ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ]

ALT


Για τις 7 Μαΐου διακόπηκε η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καθώς ένας από τους

κατηγορούμενους δεν είχε εκπροσώπηση. Η πρώτη ημέρα της ιστορικής δίκης σημαδεύτηκε από επιθέσεις "φουσκωτών" (όπως ανέφερε αντιδήμαρχος του δήμου Κορυδαλλού που παρίστατο σε ξυλοδαρμό φοιτητών) κατά μαρτύρων στη δίκη που βρίσκονταν έξω από το κτίριο.

Σημειώνεται πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν "δρακόντεια" ωστόσο μάρτυρες καταγγέλλουν ότι οι επιθέσεις έγιναν με την ανοχή των αστυνομικών αρχών που βρίσκονταν επί τόπου.

Η δίκη ξεκίνησε στις 9 το πρωί στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα τωνφυλακών Κορυδαλλού με την ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων (στο εδώλιο θα καθίσουν 69 μέλη της οργάνωσης) και τωνμαρτύρων. Οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων βουλευτών και ο αρχηγός της Χ.Α. ήταν απόντες.

Παρόντες κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων ήταν 44 εξ αυτών.

Από την, κατά το κατηγορητήριο, διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης παρέστησαν στην αρχή της δίκης μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος,Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Επίσης, ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Νίκος Παπαβασιλείου, που δικάζεται για εγκληματική οργάνωση και έχει ήδη καταδικαστεί για εμπρησμό σε μπαρ αλλοδαπού, στον Άγιο Παντελεήμονα, δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο και το δικαστήριο αναμένεται να του διορίσει αυτεπαγγέλτως.

Μεταξύ των παρόντων κατηγορουμένων, είναι ο προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Φύσσα,Γιώργος Ρουπακιάς και οι δυο πυρηνάρχες σε Πέραμα και Νίκαια, Αναστάσιος Πανταζής και ΓιώργοςΠατέλης.


Στη δίκη έχουν προσέλθει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαράς, που παρείχε σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Ο συνήγορος της οικογένειας του Φύσσα ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης γιατί χτύπησαν μάρτυρες της πολιτικής αγωγής - πιθανόν φίλους του δολοφονημένου μουσικού - και χρειάστηκε να βγει από την αίθουσα για να ενημερωθεί για την κατάστασή τους.

Ρεπορτάζ του Mega



Ρεπορτάζ από την Eurokinissi


Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις.

Η μία είναι του ΚΕΕΡΦΑ, όπου διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως, "Ποτέ ξανά φασισμός", "Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής". Στην άλλη πλευρά της οδού, βρίσκονται συγκεντρωμένα 100 άτομα, υποστηρικτές της Χ.Α., που φωνάζουν συνθήματα όπως "Άκου το αρχηγέ, άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά".


Από το πρωί, ελικόπτερο της αστυνομίας, υπερίπταται πάνω από τον χώρο φυλακών Κορυδαλού.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια περιμετρικά των φυλακών. Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, με στόχο την ηθική στήριξη των μαρτύρων και την καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Στο δημαρχείο Κορυδαλλού, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, καλεί σε συγκέντρωση ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας Πειραιά.

Η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής), όπου θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει κηρύξει τεράωρη στάση εργασίας.

Επίσης, ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας ενώ αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται και στο Κρατικό Νίκαιας.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τη δίκη, δεκάδες είναι και τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στον χώρο, καθώς υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ρεπορτάζ της Eurokinissi, ελληνικός και ξένος Τύπος



Αίτημα από το δήμο Κορυδαλλού

Στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού,όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, προσήλθαν και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης ΠειραιάΓιώργος Γαβρίλης, μαζί με τους δυο συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής.


Πρόκειται να καταθέσουν αίτημα από κοινού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού σε άλλη δικαστική αίθουσα.

Ο κ. Κασιμάτης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στη συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων, καθώς σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται 11 σχολικές μονάδες, ενώ σε λίγο καιρό ξεκινούν και οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, πρόσθεσε. Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της δίκης στο δημαρχείο Κορυδαλλού, αναμένεται να συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων, αν τελικά το αίτημα του δήμου δεν γίνει αποδεκτό.


Σημειώνεται ότι, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά.

Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη από πλευράς μεγέθους με 300 μάρτυρες, 120 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, 100 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.



ALT
5










nooz.gr

Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" και θα ενημερώνεστε αυτόματα για όλες της ειδήσεις από τον ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ
Posted by Παράτολμος Ελληνας on Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015
Διαβάστε ακόμη 

Μείνετε συντονισμένοι στο 
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ...
Aκολουθούνκι άλλες «καυτές»
 Αποκαλύψεις…



Αν σας αρεσε:
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας 
   


===================================
Με ένα κλικ 
Κάνε φίλο σου τον  Παράτολμο Έλληνα στο 
 Facebook     Twitter  
  Google
===================================

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ Πάρτε μέρος στη συζήτηση