Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η Ρωσία αγοράζει χρυσό μανιωδώς και πάλι

alt

Με το πέμπτο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στο κόσμο , η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε και πάλι να

αγοράζει ενεργά το πολύτιμο μέταλλο...

Με το πέμπτο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού στο κόσμο , η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε και πάλι να αγοράζει ενεργά το πολύτιμο μέταλλο στις παγκόσμιες αγορές, μετά από μια διακοπή δύο μηνών τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων MixedNews.

Τον Φεβρουάριο, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Elvira Nabiullina δήλωσε ότι ότι τους τελευταίους εννέα μήνες, ο χρυσός που αγοράστηκε ,αφορά κυρίως την διαφοροποίηση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας και την επίλυση προβλημάτων ρευστότητας του ρουβλίου , αναφέρει η ιστοσελίδα so-l.ru/news.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το 2005, τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας αυξήθηκαν περισσότερο από τρεις φορές. Η χώρα που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες χρυσού, παρά την κατάρρευση του ρουβλίου, και το έπραξε ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους του πετρελαίου και της επιβολής των διεθνών κυρώσεων.

Σύμφωνα με το Λονδίνο και ινστιτούτο World Gold Council, το ποσοστό του χρυσού αποτελεί το 13% των συνολικών ρωσικών αποθεμάτων. Για λόγους σύγκρισης, οι ΗΠΑ και η Γερμανία που αποτελούν και τους μεγαλύτερους κατόχους χρυσού φτάνουν το 70%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διοικητικού Συμβουλίου του τρέχοντος έτους, οι κεντρικές τράπεζες θα αγοράσει τουλάχιστον 400 τόνους χρυσού παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού, μετά την Κίνα και οι μεταλλευτικές της εταιρείες έχουν το χαμηλότερο εργατικό κόστος στον κόσμο, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές. Ακόμα καλύτερα, δε, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα αγοράζει χρυσό από τις ρωσικές μεταλλευτικές εταιρείες, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την οικονομική κρίση η οποία εξανεμίζει τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα.

Αγοράζοντας χρυσό η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα αντιδρά στις κυρώσεις, καθώς το αποθεματικό της ταμείο αδειάζει μεν από δολάρια και ευρώ, αλλά γεμίζει με χρυσό. Ήδη το εργατικό κόστος έχει πέσει κατά 15% και ο ρωσικός χρυσός εξορύσσεται με κόστος 736 δολάρια ανά ουγγιά, στη χειρότερη περίπτωση.

.pentapostagma.gr

Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" και θα ενημερώνεστε αυτόματα για όλες της ειδήσεις από τον ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ
Posted by Παράτολμος Ελληνας on Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015
Διαβάστε ακόμη 

Μείνετε συντονισμένοι στο 
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ...
Aκολουθούνκι άλλες «καυτές»
 Αποκαλύψεις…



Αν σας αρεσε:
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας 
   


===================================
Με ένα κλικ 
Κάνε φίλο σου τον  Παράτολμο Έλληνα στο 
 Facebook     Twitter  
  Google
===================================

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ Πάρτε μέρος στη συζήτηση