Το 1985 η επιστημονική κοινότητα αναγνώρισε και μια πέμπτη, γνωστή ως «ουμάμι», την οποία αισθανόμαστε κατά την κατανάλωση τροφίμων που διαθέτουν το L-γλουτανιμικό, όπως είναι οι ντομάτες και το χοιρομέρι.
Πρόσφατα, το επιστημονικό περιοδικό «Chemical Senses» υποστηρίζει πως αγνοούμε μια ακόμα γεύση, την... «oleogustus». Πρόκειται στην ουσία για την αίσθηση που μας δίνει η κατανάλωση καθαρού λίπους.
Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Mattes, η συγκεκριμένη γεύση δεν είναι ευχάριστη σε μεγάλες ποσότητες, όμως, όπως ακριβώς απολαμβάνουμε την πικρία του κρασιού, της σοκολάτας και του καφέ, με τον ίδιο τρόπο η συγκεκριμένη γεύση μπορεί να μας ευχαριστήσει. Ένα παράδειγμα είναι τα τυριά με έντονη μυρωδιά, που συνήθως είναι υψηλά σε λιπαρά.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αναγνώριση μιας ακόμα γεύσης θα βοηθήσει στην κατανόηση του πως λειτουργούν οι τροφές, στην βελτίωσης της ποιότητάς τους και στην εξάλειψη ασθενειών που σχετίζονται με την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" και θα ενημερώνεστε αυτόματα για όλες της ειδήσεις από τον ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ
Posted by Παράτολμος Ελληνας on Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015
Διαβάστε
ακόμη
Μείνετε συντονισμένοι στο
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ...
Aκολουθούνκι άλλες «καυτές»
Αποκαλύψεις…
Αν σας αρεσε:
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας
===================================
Με ένα κλικ Κάνε φίλο σου τον Παράτολμο Έλληνα στο
===================================
Σημείωση
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ τους συντάκτες τους.
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ τους συντάκτες τους.
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
==============================
ΣΧΟΛΙΑ
Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ Πάρτε μέρος στη συζήτηση