Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ... ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ...!!




Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη,
ενδέχεται να αναστείλει τη λειτουργία του αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο λόγω… διακοπής ρεύματος

Με διακοπή της λειτουργίας του, ακόμη και το φετινό καλοκαίρι, κινδυνεύει το κέντρο διάδοσης επιστημών και μουσείο τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Παρά την εντυπωσιακή επισκεψιμότητά του – πάνω από 1,6 εκατ. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες την τελευταία δεκαετία – και τον υψηλό για τα παγκόσμια δεδομένα δείκτη αυτοχρηματοδότησης (77%, έναντι μέσου όρου 50% παγκοσμίως), το ΝΟΗΣΙΣ ενδέχεται να αναστείλει τη λειτουργία του αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο λόγω …διακοπής ρεύματος, αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση από την πολιτεία, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του, Θανάσης Κοντονικολάου.

Από τις 6 Ιουνίου πέρυσι, το ΝΟΗΣΙΣ δεν έχει διοικητικό συμβούλιο μετά τις παραιτήσεις των μελών του προηγούμενου (σ.σ. το ΔΣ ορίζεται από το υπουργείο Οικονομικών). Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια το κέντρο δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από τακτικές ή έκτακτες επιχορηγήσεις, όπως υποστηρίζει ο κ. Κοντονικολάου. Παράλληλα, παρότι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το Κέντρο εντάχθηκε σε καθεστώς ΔΕΚΟ – γεγονός που ο κ. Κοντονικολάου χαρακτηρίζει ως παγκόσμια πρωτοτυπία – με αποτέλεσμα να υπάρχει απαίτηση από το κράτος για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, χωρίς αυτό να επιδοτείται – στηρίζεται οικονομικά.

Όλες αυτές οι εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση σειράς απλήρωτων υποχρεώσεων (ύψους 1,4 εκατ. ευρώ από ιδρύσεώς του προ δεκαετίας), ενώ – σύμφωνα πάντα με τον κ.Κοντονικολάου – οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάιο και οι φοροασφαλιστικές υποχρεώσεις έχουν καλυφθεί μόνο μέχρι τον περασμένο Απρίλιο.

Το πιο πιεστικό πρόβλημα, όμως, είναι αυτό της ηλεκτροδότησης, καθώς το Κέντρο αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις δόσεις τυχόν ρύθμισης για την πληρωμή του συνολικού ποσού των 600.000 ευρώ περίπου, στο οποίο ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των τελευταίων σχεδόν 2,5 χρόνων προς τη ΔΕΗ.

«Η τελική ημερομηνία που μας έδωσε η ΔΕΗ για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης είναι 17-18 Αυγούστου. Αν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση σε πολιτικό επίπεδο, φοβάμαι ότι θα έχουμε διακοπή ηλεκτροδότησης […] Δυστυχώς είναι αδύνατο οικονομικά να καλυφθούν έστω οι δόσεις μιας ρύθμισης, οπότε δεν θέλαμε να την επιδιώξουμε και μετά να μην είμαστε συνεπείς. Ωστόσο, διαφαίνεται πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας να παρέμβει και να ζητήσει μια παράταση από τη ΔΕΗ μέχρι τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου, κάτι που πιθανώς θα συμβεί το αργότερο μέχρι 31 Οκτωβρίου», διευκρινίζει.


Εγγραφή στην λίστα ενημερώσεων του Παράτολμου Έλληνα
Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" και θα ενημερώνεστε αυτόματα για όλες της ειδήσεις από τον ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ
Posted by Παράτολμος Ελληνας on Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015
Διαβάστε ακόμη 

Μείνετε συντονισμένοι στο 
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ...
Aκολουθούνκι άλλες «καυτές»
 Αποκαλύψεις…



Αν σας αρεσε:
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας 
   


===================================
Με ένα κλικ 
Κάνε φίλο σου τον  Παράτολμο Έλληνα στο 
 Facebook     Twitter  
  Google
===================================
Σημείωση                                           
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
==============================
ΣΧΟΛΙΑ

Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ Πάρτε μέρος στη συζήτηση