Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ!!!Με έξι "στρατηγεία" το NATO "κυκλώνει" τη Ρωσία!Η θέση της Ελλάδας;;;


Το NATO στρέφεται πλέον σχεδόν αποκλειστικά κατά της Ρωσίας, την οποία έχει χαρακτηρίσει ως τη
σοβαρότερη απειλή. Κι αυτό είναι βέβαιο ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα, που πάντα προσπαθεί να διατηρήσει “ισορροπίες” μεταξύ Δύσης και Μόσχας.

Η Συμμαχία ανακοίνωσε την λειτουργία έξι νέων κέντρων διοίκησης και ελέγχου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Κάποια απ΄αυτά βρίσκονται δίπλα μας,στη Βουλγαρία και στην Ρουμανία. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Επισήμως όλα αυτά τα κέντρα ελέγχου και διοίκησης θα έχουν αποστολή να συντονίσουν τις ασκήσεις και την λειτουργία των νέων δυνάμεων ταχείας ανάπτυξης του NATO. Οι οποίες βεβαίως έχουν ως “στόχο” τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι όλα αυτά έχουν ως στόχο να καθησυχάσουν τα μέλη του σχετικά με την “ρωσική απειλή”. Γι΄ αυτό και το NATO κάνει λόγο για ενίσχυση της άμυνάς του.

Φυσικά η Ρωσία δεν το αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο. Θεωρεί επιθετικές τις κινήσεις του NATO πιστεύοντας ότι επιχειρεί να την “περικυκλώσει” στρατιωτικά.

Η Ελλάδα, μέλος του NATO, επιχείρησε μετά από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να κάνει “μεγάλο άνοιγμα” προς τη Μόσχα. Τα ταξίδια υπουργών της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν πολλά. Ο τότε ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος είχε παίξει μεγάλο ρόλο σ΄ αυτές τις επαφές και είχε κατορθώσει να εξασφαλίσει σημαντική βοήθεια για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, παίρνοντας τα αρχεία του Κόκκινου Στρατού που είχαν αναφορές στην κατοχή στην Ελλάδα και στις θηριωδίες των ναζί.

Όλα αυτά φαίνεται ότι είναι πλέον παρελθόν. Η υπογραφή του τρίτου μνημονίου όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, προφανώς θέτει …περιορισμούς και σε κινήσεις που οι δανειστές θα θεωρήσουν…εχθρικές. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η Ελλάδα έχει εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία τους οποίους δεν μπορεί να αγνοήσει. Οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας και τα ρωσικά “αντίποινα” έχουν βλάψει την Ελλάδα. Η οποία επιπλέον έχει στο οπλοστάσιό της οπλικά συστήματα ρωσικής προέλευσης. Η λειτουργία των οποίων είναι εξαιρετικά κρίσιμη και σημαντική για τις ελληνικές ΕΔ.

Γι΄αυτό και η θέση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά δύσκολη. Από την μία η “πίστη” στην Συμμαχία και από την άλλη η λογική που λέει ότι δεν μπορούν οι ελληνορωσικές σχέσεις να “θυσιαστούν” στον βωμό των συμφερόντων των ισχυρών της Δύσης. Πως θα τα καταφέρει η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ένα ερώτημα.


πηγη


Σημείωση                                           
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
 =============================
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
===================================================================

Εγγραφή στην λίστα ενημερώσεων του Παράτολμου Έλληνα
Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" και θα ενημερώνεστε αυτόματα για όλες της ειδήσεις από τον ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ
Posted by Παράτολμος Ελληνας on Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015
Διαβάστε ακόμη 

Μείνετε συντονισμένοι στο 
ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΕΛΛΗΝΑ...
Aκολουθούνκι άλλες «καυτές»
 Αποκαλύψεις…



Αν σας αρεσε:
Κοινοποιήστε το στους φίλους σας 
   


===================================
Με ένα κλικ 
Κάνε φίλο σου τον  Παράτολμο Έλληνα στο 
 Facebook     Twitter  
  Google
===================================
==============================
ΣΧΟΛΙΑ

Ο paratolmos.gr δημοσιεύει ΚΑΘΕ Σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΧΟΛΙΑ Πάρτε μέρος στη συζήτηση