Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

BlackBerry: είναι OK να βοηθάμε τις παρακολουθήσεις της κυβέρνησης


Την περασμένη εβδομάδα, μια δημοσίευση του Vice αποκάλυψε ότι η αστυνομία του Καναδά μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Master Key του BlackBerry Messenger κάτι που της επέτρεψε να διαβάσει πάνω από 1 εκατομμύριο μηνύματα που είχαν αποσταλεί από συσκευές BlackBerry μεταξύ του 2010 και του 2012.



Το πώς απέκτησε το κλειδί η Αστυνομία του Καναδά δεν έγινε γνωστό, αλλά την βοήθησε να εξιχνιάσει μια υπόθεση δολοφονίας του 2011 στο Μόντρεαλ.

Σήμερα, ο CEO της BlackBerry κ. John Chen επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία είχε συνεργαστεί με την Royal Canadian Mounted Police (RCMP), αλλά δεν διευκρίνισε αν τους έδωσαν το κλειδί κρυπτογράφησης.
«Έχουμε κάνει σαφές εδώ και καιρό την θέση μας: οι εταιρείες τεχνολογίας σαν καλοί εταιρικοί πολίτες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα εύλογα αιτήματα για νόμιμη πρόσβαση», δήλωσε ο Chen σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η πεποίθηση τέθηκε σε δοκιμασία σε μια παλιά υπόθεση και επανήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα, με εικασίες και αμφισβήτηση στις εταιρικές και ηθικές αρχές της ΒlackBerry. Στο τέλος, η υπόθεση οδήγησε στην διάλυση μιας σημαντικής εγκληματικής οργάνωσης.»





Η στάση της BlackBerry να μοιράζεται προσωπικά δεδομένα των χρηστών της με τις κυβερνήσεις έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη θέση που έχει η Apple για το θέμα. Πρόσφατα, η κατασκευάστρια του iPhone αρνήθηκε να βοηθήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στο «σπάσιμο» της συσκευής που χρησιμοποιήθηκε από ένα τρομοκράτη στο San Bernardino.

Φυσικά η ΒlackBerry δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη εταιρεία που βοηθάει τις Αρχές επιβολής του νόμου με αυτό τον τρόπο, αλλά είναι πραγματικά ανησυχητικό να ακούμε τον κ. Chen να δικαιολογεί τις τακτικές παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων χωρίς να ενημερώνει το κοινό.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ΒlackBerry σταμάτησε τις εργασίες της στο Πακιστάν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση ζήτησε πρόσβαση στους διακομιστές της εταιρείας. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με την υπόθεση δολοφονίας του Μόντρεαλ, αλλά το γεγονός ότι η ίδια εταιρεία αναγκάστηκε να αντιδράσει τόσο διαφορετικά σε αυτά τα δύο σενάρια θα πρέπει να μας δώσει μια αίσθηση του πόσο περίπλοκη είναι η συζήτηση για την κρυπτογράφηση. iguru.gr
 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΈΝΑ ΚΛΙΚ.

SUPPORT US WITH A CLICK.
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
 =============================
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!