Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Ο Μ Ε Γ Α Τ Ο Ν Ω Ν


Μεγάλη βόμβα

έριξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς λέγοντας ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις μαγειρεύουν τους ισολογισμούς τους και παραμένουν στο απυρόβλητο! Πώς; Το εξηγεί σε δήλωσή του:


Χάρη σε «μια σειρά από παραμέτρους που αφορούν την ίδια την ικανότητά τους να μεταφέρουν προνομιακά κεφάλαια και να μαγειρεύουν τους ισολογισμούς τους»!

Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία, που δεν μπορεί να παραμείνει στο… απυρόβλητο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και κυρίως του γενικού γραμματέα Εσόδων. Και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παρέμβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ΣΔΟΕ κ.λπ. Ο κ. Καββαθάς καταγγέλλει… μαγειρέματα και πρέπει να τον καλέσουν άμεσα να καταθέσει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, βάσει των οποίων το Δημόσιο χάνει πολλά λεφτά.

Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς στην ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας με θέμα «Πώς μπορούν να επιβιώσουν οι πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω Μνημονίων; Τι έδειξε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΓΣΕΒΕΕ – ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ».




Ονειροβατούν…
Καταφέραμε, πάντως, να μην είμαστε μόνιμα στον πάτο… Μετά την αύξηση του ΦΠΑ η Ελλάδα θα βρίσκεται στις τέσσερις πρώτες θέσεις της ΕΕ με τον υψηλότερο συντελεστή, ενώ παραμένει κάτω από τον μέσο όρο σε επίπεδο συλλογής εσόδων, είπε ο Γιώργος Καββαθάς και πρόσθεσε: «Όποιος πιστεύει ότι μετά από επτά χρόνια λιτότητας μπορούν να αποδώσουν νέα μέτρα συστολής της οικονομίας (είτε με νέους φόρους είτε με νέα περικοπή δαπανών σε μισθούς – συντάξεις), έχω την αίσθηση ότι είτε ονειροβατεί ιδεοληπτικά είτε θέλει να κρύψει την αποτυχία των προγραμμάτων στήριξης, κυρίως ως προς την αναπτυξιακή διάσταση».

Επενδυτική «ανορεξία»!
Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος και αντιπρόεδρος της UEAPME, ο οποίος στην τοποθέτησή του επισήμανε: «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αποτελούν το ‘‘φυτώριο’’ της επιχειρηματικότητας. Από αυτό το “φυτώριο” αναδεικνύονται εντέλει και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Να αφυπνίσουμε, λοιπόν, τον γίγαντα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Στην Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια οι μικροί επιχειρηματίες έχουν καταστεί ο “σάκος του μποξ” των κυβερνητικών μέχρι και σήμερα πολιτικών. Με θύματα όχι μόνο τις επιχειρήσεις (λουκέτα) αλλά και τους εργαζομένους σε αυτές, με τη δραματική απώλεια θέσεων εργασίας. Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι η επενδυτική “ανορεξία”, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χώρα».

hellasforce.com

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
 =============================

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!