Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Εφορίες και τράπεζες κατάσχουν λογαριασμούς και συνδικαιούχων - Χρωστάει ο ένας και την πληρώνει ο άλλος !!


ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Σε κλοιό κατασχέσεων οι Έλληνες. Τράπεζες και Εφορία κατάσχουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων δικαιούχοι είναι πέραν του ενός και ανεξάρτητα αν ο οφειλέτης είναι ο βασικός κάτοχος του λογαριασμού ή απλά συνδικαιούχος. Η ισχύς δε των capital controls έχει εγκλωβίσει πολλούς καταναλωτές που βλέπουν ανήμποροι να αντιδράσουν τα εισοδήματα τους να εξαφανίζονται.

Η κατάσταση στην οποία ζούμε έχει πλέον αγγίξει τα όρια της παράνοιας με τους πολίτες αυτής της χώρας να μην μπορούν να προστατευθούν από πουθενά. Πόσο μάλλον αν έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες όχι γιατί το θέλησαν αλλά γιατί πλέον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω κρίσης, ανεργίας ή άλλων σοβαρών αιτιολογιών.

Και δεν μιλάμε για τους μεγαλοκαρχαρίες που οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια στο Δημόσιο. Αυτούς τους έχουν στο απυρόβλητο. Μιλάμε για την μαρίδα που η Εφορία αποφάσισε να βγάζει στο σφυρί κάθε περιουσιακό τους στοιχείο για οφειλές από 30 έως και 500 ευρώ.

Αρκετοί λοιπόν σήμερα, οι οποίοι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο μελλοντικά, βλέπουν τους λογαριασμούς τους να αδειάζουν παρά το γεγονός ότι δεν έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες. Κι αυτό γιατί έτυχε να είναι συνδικαιούχοι σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό. Τι συμβαίνει;

Αν για παράδειγμα δύο πρόσωπα που έχουν συγγενική ή άλλη σχέση έχουν κοινό λογαριασμό και ένας εκ των δύο έχει οφειλές, τότε, κατάσχεται το ποσό του λογαριασμού ανεξάρτητα αν τα χρήματα προέρχονται από εισοδήματα του οφειλέτη ή του “καθαρού” συνδικαιούχου.

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να βρεθούν μπλεγμένοι άπαντες. Μπορεί να... εξαφανίζονται μισθοί και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και οτιδήποτε άλλο. Πόσο μάλλον αν ο λογαριασμός δεν έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος, αν και αυτό προστατεύει (;) περιορισμένα ποσά.

Το εξωφρενικό ωστόσο είναι πώς δεν μπορεί να γίνει καμία κίνηση προκειμένου ο συνδικαιούχος μη οφειλέτης να απαλλαγεί από τον τραπεζικό λογαριασμό και να σώσει τα εισοδήματα του. Κι αυτό λόγω των capital controls. Δεν επιτρέπεται καμία τέτοιου είδους ενέργεια μέχρι να αρθούν.

Η ανησυχία λοιπόν και ο προβληματισμός είναι έντονοι κυρίως από τη στιγμή που η Εφορία ετοιμάζει “επέλαση” στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία όσον οφείλουν ακόμη και μικροποσά. Κοινώς θα μας πάρουν τα πάντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!

loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
 =============================

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!