Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ώρα για το νέο ΤΟΜΠ για τους Πεζοναύτες της Ρωσίας!

ALT

Ένα νέο, αμφίβιο, ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς πεζικού (ΤΟΜΠ) με την ονομασία BT-3F αναπτύσσει η
ρωσική Tractor Plants Concern για χρήση από μονάδες πεζοναυτών σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό αμυντικών πληροφοριών ΙHS Jane’s.

Το σχετικό δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις ανώνυμης βιομηχανικής πηγής σύμφωνα με την οποία η σχεδίαση του BT-3F ολοκληρώνεται και το πρωτότυπο (απεικονίζεται στις συνημμένες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια δοκιμών) πρόκειται να επιδειχθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στο στρατιωτικό – τεχνικό φόρουμ «Στρατός 2016» που θα διεξαχθεί πλησίον της Μόσχας.

Ο σχεδιασμός της κατασκευάστριας είναι το BT-3F να αντικαταστήσει, έστω και εν μέρει, τα τροχοφόρα ΤΟΜΠ BTR-80 που σήμερα χρησιμοποιούν οι δυνάμεις Πεζοναυτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα, η προαναφερθείσα πηγή εκτίμησε ότι το φόρουμ θα αποτελέσει ευκαιρία ώστε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ενημερωθεί για το όχημα.





Κατά την πηγή το BT-3F έχει πλήρες βάρος μάχης 18,5 τόνους, τριμελές πλήρωμα και δυνατότητα μεταφοράς 14 ατόμων. Η θωράκισή του, που ικανοποιεί τις προβλέψεις του Επιπέδου 4 (Level 4) της ΝΑΤΟϊκής συμφωνίας τυποποίησης (STANAG: Standardization Agreement) 4569, παρέχει ολοπεριμετρική προστασία από βολίδες βαρέως πολυβόλου KPVT διαμετρήματος 14,5×114 χλστ. που βάλλονται από απόσταση 200 μέτρων.



Το σκάφος του BT-3F έχει μήκος 7 μέτρων, πλάτος 3,3 μέτρων και ύψος 3 μέτρων. Το όχημα χρησιμοποιεί πετρελαιοκινητήρα ισχύος 500 ίππων που του παρέχει λόγο ισχύος προς βάρος 26.7 ίππων ανά τόνο. Επιτυγχάνει ταχύτητα 70 χλμ. / ώρα επί οδού, ταχύτητα 10 χλμ. / ώρα κατά την αμφίβια κίνηση, ενώ η επιχειρησιακή αυτονομία του ανέρχεται σε 600 χιλιόμετρα.

Σημαντικό χαρακτηριστικό του BT-3F, είναι ότι χρησιμοποιεί το σκάφος του γνωστού τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3, χαρακτηριστικό που στην περίπτωση επιλογής του από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα επιτρέψει την ταχεία παραγωγή σειράς.




Στην παρούσα διαμόρφωσή του, το BT-3F είναι εξοπλισμένο με τηλεχειριζόμενο πύργο DPV-T που φέρει πολυβόλο PKTM διαμετρήματος 7,62×54 χλστ. Όμως το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με όλους τους τύπους τηλεχειριζόμενων πύργων που έχουν αναπτυχθεί από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που διαθέτουν ως οπλισμό πολυβόλα 6P49 Kord διαμετρήματος 12,7 χλστ., πολυβόλα KPVT διαμετρήματος 14,5 χλστ. ή πολυβόλα βομβίδων AG-17A διαμετρήματος 30 χλστ. ή AG-40 διαμετρήματος 40 χλστ.

defence-point.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ.

loading...


Σημείωση 
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ τους συντάκτες τους.
=============================
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!