Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τέλος το κέβλαρ στην ατομική θωράκιση! Συγκεκριμένα.....



Τα συστήματα ατομικής θωράκισης από κέβλαρ που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους μαχητές
των ΗΠΑ, το 2019 θα αντικατασταθούν από νέα που θα χρησιμοποιούν χαμηλού βάρους πλαστικό.

Συγκεκριμένα, το σύστημα προστασίας κορμού και άκρων (Torso and Extremities Protection system), που αναπτύσσεται από το Εκτελεστικό Γραφείο Προγράμματος Μαχητή (Program Executive Office Soldier – PEO Soldier) που ήδη υποβάλλεται σε δοκιμές πεδίου σε διάφορες στρατιωτικές βάσεις ανά τις ΗΠΑ με βάρος 10,4 κιλά είναι κατά 25% ελαφρύτερο από τα εν χρήση σήμερα συστήματα.
Σύμφωνα δε με την αντισυνταγματάρχη Cathy Brown, διευθύντρια του προγράμματος Προστασίας Μαχητή και Ατομικού Εξοπλισμού (Soldier Protection and Individual Equipment), η περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος θα επιφέρει μείωση του βάρους.

Προς το παρόν δεν έχει καθορισθεί το κόστος του συστήματος, αλλά κατά την αντισυνταγματάρχη Brown θα είναι μικρότερο του χρησιμοποιούμενου σήμερα εξοπλισμού αλλά θα παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας. Επιπρόσθετα, το σύστημα Torso and Extremities Protection έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στον μαχητή (ασχέτως φύλου) μέγιστη ευελιξία και κινητικότητα καθώς και δυνατότητα προσαρμογής στο επίπεδο της αναμενόμενης απειλής.

Για παράδειγμα, σε αποστολές όπου αναμένεται χαμηλό επίπεδο απειλής, ο μαχητής μπορεί να φέρει κάτω από το χιτώνιο του μόνο το βαλλιστικό υποκάμισο μάχης (Ballistic Combat Shirt, απεικονίζεται σε συνημμένη φωτογραφία), το οποίο προστατεύει το επάνω μέρος της πλάτης, το στήθος, τον λαιμό και τους βραχίονες. Εφόσον το επίπεδο απειλής αυξάνει τότε μπορεί να αυξηθεί το επίπεδο προστασίας μέσω της προσθήκης κεραμικών πλακών.



Για περισσότερα από δύο χρόνια εκατοντάδες στρατιώτες μονάδων του Στρατού των ΗΠΑ που εδρεύουν στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και του Σώματος των Πεζοναυτών, χρησιμοποιούν τον νέο εξοπλισμό στο πεδίο και συνεισφέρουν τις εντυπώσεις τους από τη χρήση. Μάλιστα σε ό,τι αφορά το βαλλιστικό υποκάμισο μάχης, 95% των χρηστών εξέφρασαν θετικές γνώμες.


Η κρίσιμη παράμετρος για τη μείωση του βάρους ήταν η μετάβαση από το κέβλαρ στο πλαστικό και ειδικότερα το πολυαιθυλένιο. Μάλιστα παράλληλα με την ατομική θωράκιση ο Στρατός των ΗΠΑ αναπτύσσει και κράνη από πολυαιθυλένιο που θα αντικαταστήσουν τα χρησιμοποιούμενα σήμερα από κέβλαρ.

Επιπρόσθετα, οι κατασκευαστές κεραμικών πλακών θωράκισης έχουν καταφέρει να μειώσουν το βάρος τους τροποποιώντας την τεχνική παραγωγής. Αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση του φόρτου μάχης του μαχητή, ώστε να αποφεύγεται η σωματική καταπόνηση και οι επακόλουθοι τραυματισμοί χωρίς όμως να επηρεαστεί το επίπεδο προστασίας.

 
defence-point.gr



ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ

loading...


Σημείωση 
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo paratolmosblog.blogspot.gr
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ τους συντάκτες τους.
=============================
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!