Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Το μοιραίο λάθος που θα σημάνει το τέλος της Τουρκίας


Loading...


Διαδώστε αυτό το άρθρο.
 twitter facebook linkedin more



Ο «Σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να τα έχει χαμένα και ονειρεύεται ανοιχτά επανασύσταση της οθωμανικής Αυτοκρατορίας


με εδάφη, μεταξύ άλλων από την Μέση Ανατολή και την Ελλάδα.

Από το el.gr σας έχουμε ενημερώσει, πως η παρούσα ελληνοτουρκική κρίση δεν αποκλείεται να ξεφύγει λόγω του μεγαλοϊδεατισμού και των πάγιων επιδιώξεων της Τουρκίας κατά της χώρας μας.

Ο τούρκος πρόεδρος ήγειρε θέμα αλλαγής των συνόρων, μιλώντας, όπως μεταδόθηκε, για Θεσσαλονίκη, Αιγαίο, Κύπρο, ενώ φέρεται να ζήτησε δημοψήφισμα για την ελεύθερη.



Αργότερα, η δήλωσή του για δημοψήφισμα αποδόθηκε σε λάθος μετάφραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση στάθηκε μόνο σε αυτό και υπήρξε παρέμβαση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Το ΑΠΕ επιχείρησε να δικαιολογήσει το σοβαρό λάθος, αποδίδοντας την δήλωση στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ» και όχι στον Ερντογάν.

Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα του πρακτορείου ανέφερε:

«Παράλληλα, ο Ερντογάν είπε ότι το 1920 η τότε τουρκική εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου», το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του οθωμανικού κράτους, όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών. Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν, ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή».

Η διόρθωση:

«Στο τηλεγράφημά μας με τίτλο "Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο", τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο, εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ.Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο. Αντικαθίστανται δε από τα εξής:

"Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ, για το περιεχόμενο του «Εθνικού Συμβολαίου και στo σημείο αναφορικά με τη Δυτική Θράκη αναφέρει: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου».

Μάλιστα το ΑΠΕ καρατόμησε τον ανταποκριτή του στην Τουρκία:

«Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων ανακοίνωσε, δια στόματος του γενικού του Διευθυντή Μιχάλη Ψύλου πως διακόπτει τη συνεργασία του με τον ανταποκριτή του στην Τουρκία Άρη Αμπατζή, μετά το τραγικό σφάλμα σε νωρίτερο τηλεγράφημά του αναφορικά με δήθεν δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες».


Άσχετα με το τι ισχύει ή όχι και παρά το γεγονός πως η κατάσταση βολεύει τις δύο κυβερνήσεις, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα εσωτερικά προβλήματα της εκάστοτε χώρας, το εν λόγω περιστατικό, ΑΝ και διπλωματικής φύσεως, δείχνει τον κίνδυνο που ελλοχεύει τα πράγματα στην πορεία να ξεφύγουν, καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας είναι απρόβλεπτος.

Ειδικά αν την επόμενη φορά το «λάθος» γίνει με πολεμικά πλοία ή αεροσκάφη.

Τότε ο μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν θα βρει μπροστά τους τις Μεγάλες Δυνάμεις και δη την Ρωσία, η οποία δεν επιθυμεί αλλαγή του status quo, ειδικά σύμφωνα με τις επιθυμίες του Ερντογάν.

Αυτό θα σημάνει και το οριστικό τέλος αυτού που σήμερα ονομάζουμε Τουρκία.
el.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΚΑΙ εκφράζουν ΜΟΝΟ  τους συντάκτες τους.
 =============================

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
=============================
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!