Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας οι εδαφικές διεκδικήσεις Ερντογάν



Loading...



Διαδώστε αυτό το άρθρο.
 twitter facebook linkedin more


Στη τουρκική εφημερίδα Dirilis Postasi,

δημοσιεύτηκαν οι πολεμικές διεκδικήσεις Ερντογάν, καθώς ο ίδιος επανέφερε τον περίφημο «Εθνικό Όρκο» της Τουρκίας, τον περίφημο "Misak-i Milli" ή "Ahd-i Milli" που σημαίνει "εθνικός όρκος", ο οποίος επαναφέρει τις βλέψεις σε εδάφη που διεκδικεί εκ νέου η Τουρκία από ανατολή και δύση.

Το εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν με την αμφισβήτηση εδαφών στη συνθήκη της Λωζάννης, τα οποία ο ίδιος επέκτεινε μέχρι την Θεσσαλονίκη, φαίνεται και από το χάρτη διεκδικήσεων.



Ο "Εθνικός Όρκος" που αναφέρει πλέον ο Ερντογάν έχει τις ρίζες του στο 1920, ο οποίος υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον Ιανουάριο του 1920 και λίγο αργότερα από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση των εθνικιστών του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα και προέβλεπε δημοψηφίσματα στις επονομαζόμενες «αδούλωτες περιοχές» που είχε χάσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία με την Ανακωχή του Μούδρου.

Οι περιοχές ήταν στο Βόρειο Ιράκ στα νοτιοανατολικά σύνορα, στις επαρχίες Καρς, Αρνταχάν και Βατούμι στα βορειο- ανατολικά αλλά και στην δυτική Θράκη.




el.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας