Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΧΑΟΣ για χάρη του Ομπάμα: Πως θα κινηθεί το μετρό, ποια σχολεία θα κλείσουν, ποιους δρόμους να αποφύγετε


alt
Loading...


Ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα και δημιουργεί χαμό παντού! Από τα ΜΜΜ και τα σχολεία, ως τους δρόμους και τη θάλασσα!


Το μετρό

Με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αύριο Τρίτη από τις 10.20 έως και τις 11.20 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Επίσης, αύριο από τις 12.00 το μεσημέρι κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια από το Ελ. Βενιζέλος

Σημειώνεται ότι καθυστερήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης του Αμερικανού Προέδρου.ΑΝ και το ακριβές πρόγραμμα δεν θα ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας, παρόλα αυτά η άφιξη αναμένεται αύριο, Τρίτη, από τις πρωινές και μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Με ανάρτηση στα social media, προειδοποιούνται οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν αυτές τις ώρες να υπολογίσουν επιπλέον χρόνο γαι την πρόσβασή τους στο αεροδρόμιο.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Μετά από εισήγηση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας του υπουργείου Παιδείας, ο δήμος Αθηναίων, όπως έχει την ευθύνη από τον νόμο, ανακοινώνει ότι, εξαιτίας της αδυναμίας προσέλευσης μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία:




1. Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΣΠΑ, στην οδό Σκουφά 43.

2.15ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην οδό Π. Κυριακού 10.

3.15ο Νηπιαγωγείο Αθήνας, στην οδό Π. Κυριακού 10.

4.1ο 12/ θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), στην οδό Μαρασλή 4.

5.35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην οδό Κωλέττη 34

6.70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Καλλισπέρη 1

7.27ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Καλλισπέρη 1

8.46ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Αδριανού 106 – 108

9. 74ου Δημοτικό Σχολείο Αθηνών “Βασίλειος Καμπάνης”,στην οδό Αδριανού 106 – 108

10. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4

11. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4»

12.95ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Κωλέττη 34

13.14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΙΩΝΗΣ

14.10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

15.5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών

16.2ο ΕΠΑΛ Αθηνών

17.5ο Γυμνάσιο Αθηνών

18.46ο Γυμνάσιο Αθηνών

19.46ο ΓΕΛ Αθηνών

20.26ο ΓΕΛ Αθηνών

21.26ο Γυμνάσιο Αθηνών

22.1ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών

23.2ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών

24.2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών

25.Ε.Ε.Ε.Ε. Κωφών και Βαρήκοων

26. Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α’ Αθηνών

Επίσης, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, λόγω του εορτασμού της επετείου για τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου και της καθιερωμένης πορείας, δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή:

1) Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κωφών – Βαρήκοων Αθήνας

2) 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

3) 15ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

4) Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών

5) 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών

6) 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών

7) 5ο Γυμνάσιο Αθηνών

8) 46ο Γυμνάσιο Αθηνών

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συγκεντρώσεις και τους δρόμους

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. BARACK OBAMA (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία, στις ακόλουθες περιοχές και ώρες:






Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Α Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 , στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς: Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Β Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.



Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016

γ. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιάΠΕΙΡΑΙΩΣ – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.






Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας

δ. Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Διευκρινίζεται ότι η Απόφαση αυτή αφορά στις συγκεκριμένες περιοχές και ώρες, ενώ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εκδοθεί άλλη Ανακοίνωση.

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της Αθήνας στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες, είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί θα επιτηρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Απαγόρευση και στη θάλασσα!

Επιπλέον αποφασίστηκε από το Λιμενικό Σώμα ηΛΗΨΗ περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή.





ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ. 
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας