Σελίδες

Ρέντσι: Iταλοί ψηφίστε και σκεφτείτε το μέλλον των παιδιών σας


alt


Στο επικείμενο δημοψήφισμα εστίασε σε δηλώσεις του ο Ματέο Ρέντσι απαντώντας στο καθιερωμένο ραντεβού του με τους πολίτες.

Είμαι 41 ετών και κάθε πρωί ξυπνώ σε αυτό το κτίριο και λέω ευχαριστώ. Αλλά θα παραμείνω εδώ ΑΝ μπορώ να αλλάξω τα πράγματα. Δεν είμαι προσκολλημένος στην καριέρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα στο βιογραφικό μου», σχολίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Μόλις 11 ημέρες από τη διεξαγωγή του κρίσιμου δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Ρέντσι επιμένει ότι δεν πρόκειται να παραμείνει «κολλημένος στην καρέκλα» αν επικρατήσει το «όχι», το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει προβάδισμα.


«Δεν θα μείνω στο ματς σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά, λέω όχι στις συμφωνίες», πρόσθεσε ο Ρέντσι αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Σε μία προσπάθεια, μάλιστα, να απομακρύνει ακόμα περισσότερο το δημοψήφισμα από την πολιτική του πορεία -έπειτα από την τολμηρήΣΥΝΔΕΣΗ της επικράτησης του «όχι» με το μέλλον του- ο Ρέντσι, προσεγγίζει τους Ιταλούς καλώντας τους να σκεφτούν το μέλλον των παιδιών τους.

«Θέλετε να ψηφίσετε Φόρτσα Ιτάλια, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Αριστερά; Κάντε το. Αν σας είμαι αντιπαθής, το καταλαβαίνω. Αλλά στο δημοψήφισμα ψηφίστε έχοντας στο μυαλό σας τα παιδιά σας, γιατί αυτή η ευκαιρία δεν θα υπάρξει ξανά», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος εμφανίστηκε έχοντας πίσω από το γραφείο του και πάλι την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την ξαφνική αφαίρεσή της σε τηλεοπτικό μήνυμά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στο ΠΛΑΙΣΙΟ της διαδικτυακής συνάντησης με τους πολίτες μέσω Facebook και Twitter στις αρχές του Νοεμβρίου είχε εμφανιστεί από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, έχοντας πίσω του μόνο τις σημαίες της Ιταλίας.
«Θέλουμε η σημαία της Ευρώπης που τοποθετήσαμε ξανά να ανεμίζει»

Αναφερόμενος δε, στην… επανεμφάνιση της ευρωπαϊκής σημαίας στο γραφείο του απέστειλε ένα ακόμα μήνυμα στο Βερολίνο, λέγοντας: «Θέλουμε η σημαία της Ευρώπης που τοποθετήσαμε ξανά να ανεμίζει. Αλλά για να ανεμίζει, η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πολιτική σχετικά με το μεταναστευτικό».

tribune.gr




ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ. 
loading...

Loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας