Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Δείτε τι σχηματίστηκε στον ουρανό της Αυστραλίας


https://paratolmosblog.blogspot.gr



Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more



Μια ασυνήθιστη εικόνα σχημάτισαν τα σύννεφα στον ουρανό πάνω από την Αυστραλία.
Όπως την απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, τα νέφη δείχνουν να έχουν κυλινδρικό σχήμα και παρατάσσονται στον ουρανό παράλληλα, σαν τις κορυφές ενός κύματος.

Σύμφωνα με τον Νιλ Μπένετ της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Δυτικής Αυστραλίας, πρόκειται πιθανότατα για ένα «κυματικό νέφος» (wave cloud).

Τα νέφη αυτά, όπως ο ίδιος ανέφερε, σχηματίζονται όταν ο αέρας στο επίπεδο του εδάφους συναντήσει σειρές λόφων, οπότε αναγκάζεται να κινηθεί προς τα πάνω. Σε μεγάλο ύψος ο αέρας παγώνει και σχηματίζει σύννεφα, οπότε ξαναπέφτει προς το έδαφος και αναπηδά.

el.gr




Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας