Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Δεν έγινε δεκτή η μήνυση του Π. Καμμένου - Βορίδης: «Χούντα της Αριστεράς»


https://paratolmosblog.blogspot.gr


Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more



Η εισαγγελέας
δεν άσκησε δίωξη
εναντίον του εκδότη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, Γιάννη Κουρτάκη, και του διευθυντή του Ομίλου, Παναγιώτη Τζένου, μετά τη μήνυση που είχε υποβάλλει ο Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Είχε προηγηθεί η σύλληψη του Παναγιώτη Τζένου στα γραφεία της εφημερίδας, ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης παρουσιάστηκε λίγο αργότερα αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου ακολουθήθηκε η τυπικά προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία της σύλληψης.

Οι δύο δημοσιογράφοι θα δικαστούν αύριο, Τετάρτη, από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές.

Ο βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος των δύο δημοσιογράφων, Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις του κατήγγειλε προνομιακή μεταχείριση Καμμένου από τις Αρχές, κάνοντας λόγο για χούντα της Αριστεράς.



«Κατόπιν εγκλήσεως του κ. Πάνου Καμμένου κατά των Κουρτάκη και Τζένου, αντιστοίχως εκδότη και διευθυντή των Παραπολιτικών, η οποία μήνυση ήταν για συκοφαντική δυσφήμιση και για απόπειρα κακουργηματικής εκβιάσεως, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη μόνο για τη συκοφαντική δυσφήμηση. Παραπέμπει την υπόθεση στο αυτόφωρο μονομελές, αύριο (Τετάρτη), όπου θα δικαστεί η υπόθεση. Αφήνω στην κρίση όλων σας το τι σημαίνει να κατατίθεται μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο τμήμα εκβιαστών - αυτό είναι πρωτοφανές το να κινητοποιείται η αστυνομία για να συλλάβει δημοσιογράφους - διότι αντιλαμβάνεστε πως αν για κάθε υπόθεση προσβολής προσωπικότητας είχαμε αυτόφωρες συλλήψεις, η αστυνομία δεν θα έκανε άλλη δουλειά, θα έκανε μόνο αυτόφωρες συλλήψεις.

Και αξίζει να αναρωτηθεί κανείς τι είδους προνομιακή μεταχείριση είναι αυτή που έχει ο κ. Καμμένος, ο οποίος προφανώς λόγω της ιδιότητας τους, αντιμετωπίζει αυτή την προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά του κράτους. Βρισκόμαστε δυστυχώς σε ένα καθεστώς περιστολής συνταγματικών δικαιωμάτων, της ελευθεροτυπίας, διώξεως δημοσιογράφων – βεβαίως αυτονόητο είναι ο καθένας έχει δικαίωμα προστασίας της προσωπικότητας του - αλλά καθόλου αυτονόητο δεν είναι ότι οι δημοσιογράφοι θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται σιδηροδέσμιοι επειδή εξέφρασαν απόψεις, που μπορεί αύριο να κριθούν ότι ήταν ορθές στο δικαστήριο», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα που επικαλείται ο υπουργός Άμυνας, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι ο κ. Καμμένος "έχει μια σφοδρή αντιδικία με τον κ. Κουρτάκη, καθώς ο ίδιος δεν ανέχεται τη δημοσιογραφική κριτική".

Επίσης απαντώντας στην ερώτηση σε ποιο αδίκημα συνίσταται η απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης, ο κ. Βορίδης είπε ότι κρίθηκε ότι δεν θεμελιώνεται για αυτό και δεν ασκήθηκε δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Από την πλευρά του ο έτερος των συνηγόρων των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, έκανε λόγο για δημοκρατική εκτροπή.

«Η σύλληψη δημοσιογράφων για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, με την αυτόφωρη διαδικασία, προφανώς πλήττει την ελευθεροτυπία και κατά την άποψή μου είναι και μια σοβαρή δημοκρατική εκτροπή», ανέφερε ο κ. Ζαφειρόπουλος.


Το σκηνικό της σύλληψης δημοσιογράφων μετά από μήνυση Υπουργού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, κορυφαίων στελεχών των κομμάτων της, της ΕΣΗΕΑ αλλά και δημοσιογράφων, ακόμη και φίλα προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ.
el.gr

Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας