Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ο Τραμπ δεν κάνει πίσω-Μετανάστες κρατούνται στα αμερικανικά αεροδρόμια-Μένος από τη Νέα Τάξη





Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more


Σε ισχύ τέθηκε ήδη το διάταγμα που υπέγραψε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.


Αποτέλεσμα είναι ήδη να κρατούνται οι πρώτοι μουσουλμάνοι μετανάστες στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ απαγόρεψε την είσοδο μεταναστών στη χώρα.

Το νέο διάταγμα ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και έτσι όσοι πρόσφυγες βρίσκονταν στην διαδικασία εισαγωγής στις ΗΠΑ, κρατούνται ήδη στα αεροδρόμια καθώς δεν έχουν άδεια εισαγωγής.



Οι δικηγόροι δύο Ιρακινών μεταναστών κατέθεσαν ήδη αίτηση στις αρχές της Νέας Υόρκης ώστε να αφεθούν ελεύθεροι, ισχυριζόμενοι ότι ο ένας από τους δύο Ιρακινούς που κρατούνται στο JFK είχε εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ επί δέκα χρόνια, ενώ ο άλλος πήγαινε στις ΗΠΑ όπου ήδη ζουν η γυναίκα και ο γιος του.

Στο μεταξύ στην Αίγυπτο απαγορεύτηκε η επιβίβαση πέντε επιβατών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Το νέο διάταγμα απαγορεύει την είσοδο όλων των προσφύγων στη χώρα για 120 ημέρες, με εξαίρεση τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Συρίας.

Το πλήρες κείμενο του Τραμπ για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις ΗΠΑ» δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη, ενώ ένα προσχέδιο του έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η εφημερίδα Washington Post, σύμφωνα με το οποίο θα ανασταλεί η είσοδος στη χώρα πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.


Γαλλία και Γερμανία, χώρες-πιόνια της Νέα Τάξης, καταδίκασαν το γεγονός με τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό να δηλώνει ότι «Η υποδοχή προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο αποτελεί υποχρέωσή μας. Πρέπει να οργανωθούμε ώστε αυτό να γίνει με αμερόληπτο, δίκαιο, αλληλέγγυο τρόπο» και τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, να απαντά ότι «Αυτή η απόφαση δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί».

Πρόσθεσε ο Ερό: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μιλήσαμε πολύ, ο Ζίγκμαρ κι εγώ, για το τι πρόκειται να κάνουμε. Θα έλθουμε σε επαφή με τον (αμερικανό) συνάδελφό μας Ρεξ Τίλερσον όταν διοριστεί για να συζητήσουμε σημείο προς σημείο και να έχουμε μια ξεκάθαρη σχέση».

Η Νέα Τάξη βλέπει το έργο της να ξηλώνεται. Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις.
el.gr

Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας