Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΝΑΤΟϊκό σχέδιο αποκλεισμού της διόδου «Α.Μεσόγειος-Αιγαίο-Στενά-Μ.θάλασσα» Απαγορεύουν τη δίοδο στους Ρώσους …





Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more

ΝΑΤΟϊκό σχέδιο αποκλεισμού της διόδου «Α.Μεσόγειος-Αιγαίο-Στενά-Μ.θάλασσα» Απαγορεύουν τη δίοδο στους Ρώσους …και «σπάνε» τη Συνθήκη του Μοντρέ



Εξελίξεις έχουμε αυτήν την στιγμή, με οσμή ευθείας αντιπαράθεσης Ρωσίας και ΝΑΤΟ σε δύο μεγάλες Θαλάσσιες περιοχές με τις οποίες ως χώρα έχουμε μεγάλη σχέση. Σίγουρα έρχονται δραματικές εξελίξεις στην Α.Ουκρανία και το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται…

Το ΝΑΤΟ έχει σε εξέλιξη παράλληλα δύο ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, Α.Μεσόγειο αλλά και στην Μαύρη Θάλασσα με την ενεργή υλοποίηση σχεδίου ελέγχου της διόδου του ρωσικού στόλου από την Σεβαστούπολη με ελληνική συμμετοχή και στις δύο ασκήσεις .


Tο ΝΑΤΟ εκτελεί σχέδιο αποκλεισμού της διόδου «Ανατολική Μεσόγειο-Αιγαίο –Στενά-Μαύρη θάλασσα» αποκλείοντας την δίοδο στο ρωσικό στόλο της Μαύρης θάλασσας και κλείνοντας τον μέσα στα αγκυροβόλια του όπου θα γίνονταν ενδεχομένως στόχος της αεροπορίας της συμμαχίας .

Πρόκειται σαφέστατα για ένα σενάριο το οποίο απεργάζονται οι νατοϊκοί αξιωματούχοι σε περίοδο κρίσης και έντασης με την Μόσχα.

To NATO επίσης έχει σκοπό να «σπάσει» τη συνθήκη του Μοντρέ καθώς αποφασίστηκε ότι ο χρόνος παραμονής του αμερικανικού ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα μέσω των σκαφών του 6ου Στόλου και άλλων νατοϊκών πλοίων θα επεκταθεί κατά 4 μήνες παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη.

Επίσης σύμφωνα με άρθρο μας που είχε τίτλο ( H 30η ΜΚ ΤΑΞ βγήκε στους χώρους διασποράς στον Β.Έβρο – Στο Αιγαίο αναπτύσσεται ο Στόλος – Πρόβα πολέμου με την Τουρκία να απαιτεί όλο το Αιγαίο!), είχαμε αναφέρει ότι σε πολεμική ετοιμότητα είναι ο στρατός μας καθώς δόθηκε διαταγή να βγουν τα τμήματα ταχείας αντίδρασης της 30ης ΜΚ ΤΑΞ από τα στρατόπεδα και κατευθύνθηκαν στο χώρους διασποράς στον Έβρο ενώ όπως έγινε γνωστό ο ελληνικός στόλος βγαίνει στο Βόρειο Αιγαίο!

Υπήρχαν και υπάρχουν φόβοι μήπως η Άγκυρα έχει θέσει σε εφαρμογή αναθεωρημένο σχέδιο «SUGA».

Ο στόλος μας με τεράστια δύναμη πυρός, τον νέο στόλαρχο να παρακολουθεί και να συντονίζει τις κινήσεις των Φρεγατών μας που πάνω της είναι οι διοικητές επί των φρεγατών και μαζί ομάδες υποβρυχίων καταστροφών !

Η φρεγάτα F-466 του «ΠΝ Νικηφόρος Φωκάς» είναι επικεφαλής της αμάδας μάχης.

Εκτός από τις μονάδες επιφανείας έχουν εξέλθει του ναυστάθμου και τα υπερσύγχρονα υποβρύχια ενώ το ΓΕΑ αποδεσμεύει μαχητικά που τίθενται για την Προστασία του Στόλου που ήδη βρίσκεται στο Αιγαίο …

Η ανάπτυξη του στόλου μας αφορούν την «ΤΑΜΣ ΑΣΤΡΑΠΗ» που σύμφωνα με το Ναυτικό είναι προγραμματισμένη αλλά η ανάπτυξη τόσων μονάδων δεν δικαιολογεί το σκοπό της ασκήσεως.



Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο ναυτικού στην Α. Μεσόγειο εκτελείται νατοϊκή άσκηση με την συμμετοχή ελληνικού, τουρκικού και ιταλικού πλοίων…..για την «διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή»!

Η ιταλική φρεγάτα ITS Avier (F-583), η φρεγάτα Ναυαρίνος (F-461) και η τουρκική TCG GAZİANTEP, βρέθηκαν στο λιμάνι της Μαρμαρίδας για τον σκοπό αυτόν.

Πρόκειται για την ναυτική άσκηση (Operation Sea Guardian) η οποία διεξάγεται από τις 4 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2017 , με την συμμετοχή Ιταλίας, Τουρκίας και Ελλάδας μαζί με στοιχεία του 2ο τουρκικού ναυτικού στολίσκου.

Κύρια αποστολή της άσκησης είναι η θαλάσσια ασφάλεια από την νατοϊκή ναυτική ομάδα στον τομέα ευθύνης της, με παράλληλη την διεξαγωγή αρκετών ναυτικών αποστολών ( ανθυποβρυχιακού πολέμου κά).

Παράλληλα στην Μαύρη θάλασσα η νατοϊκή ναυτική δύναμη (SNMG-2) διεξάγει ασκήσεις με την επωνυμία «Sea Shield-2017», στις οποίες συμμετέχει η Ουκρανία αλλά και επτά χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο ναυτικού της Ρουμανίας στην δεκαήμερη κοινή ναυτική άσκηση συμμετέχουν περίπου 2.800 ναύτες και στρατιώτες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ισπανία και την Ουκρανία ενώ θα συμμετάσχουν 16 πολεμικά πλοία και 10 μαχητικά αεροσκάφη.

Εκεί βρίσκονται η τουρκική φρεγάτα TCG Fatih (F-242), TCG Dolunay , το τουρκικό υποβρύχιο S-351, αεροσκάφη ΑΦΝΣ, η φρεγάτα ALMIRANTE Juan de Borbon (F-102) (Ισπανία) και η HMCS JOHN’S (FFH-340) (Καναδάς) μαζί με ελληνική συμμετοχή.

Επίσημα σκοπός της άσκησης είναι διαλειτουργικότητα, η συνεργασίας και η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ.

Τέλος, σε στην Κεντρική Μεσόγειο διεξάγεται η επιχείρηση της ΕΕ “EUNAVFOR MED-Operation SOPHIA” με τη συμμετοχή Μονάδων από την Ελλάδα, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Μεγάλη Βρετανία.

Σκοπός η καταπολέμηση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων στην κεντρική Μεσόγειο καθώς και η συμβολή της ΕΕ στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ [Resolution 2292(2016)].

«Το ρωσικό υπουργείο άμυνας παρατηρεί και ελέγχει όλα όσα συμβαίνουν στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε με νόημα προχθες ο υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού σε διάσκεψη στα εθνικό κέντρο επιχειρήσεων .

Ο ίδιος μάλιστα έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση όλων των μονάδων αεράμυνας της Ρωσίας μαζί με την πολεμική αεροπορία.

Το Κρεμλίνο διαβλέπει ξεκάθαρα μια στρατηγικού τύπου περικύκλωση των νότιων συνόρων του από ξηρά, αέρα και θάλασσα από την συμμαχία, και για αυτό ετοιμάζεται να αντιδράσει με «άγριο» τρόπο.

Στην Βαλτική εδώ και μερικές ημέρες, γερμανικές δυνάμεις με άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και χερσαίες δυνάμεις καταφθάνουν συνεχώς στην Εσθονία και στις άλλες χώρες της περιοχής, ενώ ο πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία έχει «φουντώσει» για τα καλά.

Πρόκειται για το τέλειο σκηνικό το οποίο θα προκαλούσε άνετα έναν παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις σε ευρωπαϊκό έδαφος , με τις συνέπειες να είναι ολέθριες για όλες τις χώρες που θα συμμετείχαν ενδεχομένως σε αυτόν.























pentapostagma.gr