Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Η Αθήνα «κλειδώνει» το Αιγαίο: Υπεγράφη η σύμβαση με την Rosoboronexport για τα Α/Α συστήματα – Η Μόσχα μας προτείνει και Iskander





Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more


Παραλαμβάνουμε και τα ελικόπτερα NH-90 και OH-58D Kiowa


Τρέχει με χίλια το ΥΠΕΘΑ, καθώς υπεγράφη η σύμβαση Εν Συνεχεία Υποστήριξης (FOS) μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και του ρωσικού κρατικού οργανισμού Rosoboronexport, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται η επάνοδος των αντιαεροπορικών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς (SHORADS) 9K331 TOR-M1 (κατά NATO SA-15 Gauntlet) και 9K33M3 OSA-AKM (κατά NATO SA-8B Gecko Mod. 1) που επιχειρεί το Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού, καθώς επίσης και τα μεγάλου βεληνεκούς συστήματα S-300PMU1 που επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία. Πλέον σε ελάχιστο χρόνο θα υπάρχει πλήρη λειτουργικότητα των συστημάτων.


Σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα θα προτείνει στην Αθήνα και βαλλιστικά συστήματα Iskander-E ως αντίδοτο στα τουρκικά βαλλιστικά συστήματα Bora και Yildirim ώστε να επέλθει ισορροπία ισχύος και σε αυτό τον τομέα… Aν τελικά προχωρήσει και η αγορά της πυροβολαρχίας των S-400 Triumf, τότε με λίγες αλλά ουσιαστικές κινήσεις η Ελλάδα «κλειδώνει» ολόκληρο το Αιγαίο.


Η Αθήνα εκμεταλλεύεται τις σχέσεις Β.Πούτιν-Ν.Τραμπ και μετά την απόφαση για εκσυγχρονισμό 155 F-16 με κόστος περίπου 2 δισ. , εκδηλώθηκε ενδιαφέρον με επιστολή προς την Αμερικανική κυβέρνηση για F-35A, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για παραλαβή 150 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa από τα αποθέματα των ΗΠΑ.


Μετά το εξοπλιστικό πρόγραμμα μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας και της αεράμυνας της χώρας που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκαλύπτεται ότι παραλαμβάνουμε και τα ελικόπτερα ΝΗ-90!


Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι στην Ελλάδα στο άρθρο μας Kατασκευάζει σύστημα πυραύλων μακρού βεληνεκούς (BORA) η Τουρκία η Τουρκία κατασκευάζει βαλλιστικά συστήματα με βεληνεκές 1000 χλμ. Η επιβεβαίωση ήρθε από την τουρκική γραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM).


Η υπό κρατικό έλεγχο τουρκική εταιρεία Roketsan αναπτύσσει σύστημα πυραύλων εδάφους-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς, με βεληνεκές 1000 χιλιομέτρων.


Στο στόχαστρο μπαίνουν χώρες όπως Αθήνα, Σερβία, Κύπρος, Ιράν, Ιράκ, Συρία, Αίγυπτος, Ισραήλ…


Μάλιστα η Αίγυπτος συζητά ήδη την απόκτηση των συγκεκριμένων ρωσικών βαλλιστικών συστημάτων.



Μάλιστα την όλη εξέλιξη, ότι δηλαδή η Άγκυρα εργάζεται κρυφά πάνω σε βαλλιστικά συστήματα εκτός των πυραύλων Yildirim, την αποκάλυψε ο ίδιος ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν που κάποιοι έτρεξαν να τον βγάλουν τρελό και συνωμοσιολόγο. Το είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στοχοποιήσαμε την Ελλάδα με βαλλιστικούς πυραύλους .


Το σύστημα Iskander-M χρησιμοποιεί δύο τύπους πυραύλων αναλόγως της αποστολής που θα επιτελέσει. Φυσικά η εξαγωγική έκδοση έχει μειωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά….


Η μία έκδοση είναι η Iskander-M 9M723 η οποία φέρει δύο τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους 9Κ720 κατά ΝΑΤΟ SS-26 Stone οι οποίοι έχουν εμβέλεια 415 χλμ η επίσημα ανακοινώσιμη (λόγω της συνθήκης για τα βαλλιστικά όπλα που θέτουν όριο στα 500 χλμ) αλλά πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν πως η εμβέλεια του ξεπερνά τα 700 χλμ.


Μάλιστα στην εκσυχγρονισμένη έκδοση του πυραύλου η οποία έχει ενσωματώσει ηλεκτροοπτικό αισθητήρα σε συνδυασμό με σύστημα Glonass επιτυγχάνει ακρίβεια (sep) μεταξύ 5-7 μέτρων με βάρος κεφαλής που κυμαίνεται μεταξύ 480 κιλών και ενός τόνου αναλόγως της απαιτούμενης εμβέλειας.


Ο εκτοξευτής είναι ο 9P78-1 και το όχημα είναι 8 επί 8 με MZKT-79306. Μία πυροβολαρχία του συστήματος αποτελείται από 4-8 εκτοξευτές δίδυμους και ανάλογο αριθμό οχημάτων αναχορηγίας που είναι επί του ίδιου σασί.


Έχει ένα κέντρο διεύθυνσης πυρός επί οχήματος 6 επί 6 της Kamaz, σταθμό ελέγχου προετοιμασίες θέσης επί του ίδιου οχήματος, ένα όχημα συντήρησης επί Kamaz 6 επί 6 και ένα όχημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.


Το σύστημα εκτόξευσης που βασίζεται σε φορτηγό βαρέως τύπου έχει μέγιστο βάρος 42 τόνους έχει τριμελές πλήρωμα και φέρει έτοιμους για εκτόξευση δύο πυραύλους.


Το βάρος του πυραύλου ανέρχεται στα 3.800 κιλά, έχει μήκος 7,3 μέτρα ενώ η ταχύτητα καθόδου στο στόχο μετά από ύψος πτήσης 50 χλμ φτάνει τα 2,100 m/s ή 6,2 mah.


Η δεύτερη έκδοση Iskander-K χρησιμοποιεί τον πύραυλο κρουζ τύπου 9Μ728 ο οποίος βασίζεται στην παρακολούθηση εδαφικού αναγλύφου με αυτόματη διόρθωση πορείας και εμβέλεια 500 χλμ.













Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας