Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Η ΩΡΑΙΑ «ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ», Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ!





Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more



Ήταν κάποτε η μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη στην Ευρώπη, και μια σειρά από εντυπωσιακές καρτ ποστάλ που βγήκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα αποκαλύπτουν πώς ήταν η ζωή στους δρόμους της λίγο πριν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


Εντυπωσιακές εικόνες της αρχαίας αρχιτεκτονικής της Κωνσταντινούπολης ήρθαν στο φώς, δείχνοντας πως ήταν η ωραία «επτάλοφος» τα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι εικόνες λήφθηκαν την δεκαετία του 189ο και μέσω μια εφαρμογής που ονομάζεται Photocrom, προστέθηκε χρώμα δείχνοντας ακόμα πιο εντυπωσιακές, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Κωνσταντινούπολη, πριν οι Τούρκοι την μετονομάσουν σε Ιστανμπούλ (από το ελληνικό πάλι Εις την Πόλη) το 1930, ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και ένα σημαντικό κέντρο του διεθνές εμπορίου.






Ο Γάλλος συγγραφέας, περιηγητής και τοπογράφος Pierre Gilles έγραψε για την πόλη, εκεί όπου η Ευρώπη συναντά την Ασία, τον 16ο αιώνα: «Μόνο η Κωνσταντινούπολη φαίνεται να διεκδικεί ένα είδος αθανασίας και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο ζει η ανθρωπότητα.»

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, που ιδρύθηκε το 1299, κατέρρευσε το Νοέμβριο του 1922, όταν ο τελευταίος σουλτάνος, Μεχμέτ VI, εστάλη στην εξορία. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μια καταστροφή για την αυτοκρατορία, με τις βρετανικές και συμμαχικές δυνάμεις να καταλαμβάνουν τη Βαγδάτη, τη Δαμασκό και την Ιερουσαλήμ.

Η νέα κυβέρνηση, η τουρκική Εθνοσυνέλευση, συστάθηκε το 1920 στην Άγκυρα, η οποία έγινε και η νέα τουρκική πρωτεύουσα.

Έτσι τώρα, για πρώτη φορά, εικόνες στις οποίες έχει προστεθεί χρώμα, δείχνουν πως ήταν η Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω

  





Ηλίας Σιατούνης

makeleio.gr


Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας