Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΤΡΑΜΠ – Την «έπεσε» στον Αυστραλό πρωθυπουργό – «Δεν είναι μια «καλή μέρα», φιλαράκο» του είπε!





Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more


Επεισοδιακή ήταν η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που

είχαν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον επικεφαλής ενός από τους πιο στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ, της Αυστραλίας.

Ο Τραμπ μίλησε στο τηλέφωνο με τον Μάλκολμ Τέρνμπουλ, πρωθυπουργό της Αυστραλίας, με κύρια αφορμή το διάταγμά του για τους πρόσφυγες και το πώς αυτό θα επηρεάσει τις μεταξύ τους συμφωνίες. Αν κι αρχικά ανακοινώθηκε πως οι συμφωνίες ΗΠΑ-Αυστραλίας για το θέμα ισχύουν κανονικά και πως η χώρα του νότιου ημισφαιρίου εξαιρείται από τις απαγορεύσεις, εν τούτοις στο τηλεφώνημα υπήρξε μεγάλη ένταση, με τον πρόεδρο Τραμπ να λέει έξαλλος πως αυτό «ήταν το χειρότερο τηλεφώνημα» από όσα έχει κάνει μέχρι τώρα!



Οι πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post» αναφέρουν επίσης πως ο Τραμπ είπε στον Τέρνμπουλ: «Αυτή δεν είναι «καλή μέρα», φίλε», χρησιμοποιώντας την αγαπημένη, καθημερινή έκφραση των Αυστραλών, το «mate» (φίλε). Οι πληροφορίες λένε επίσης, πως αφού ο Τραμπ «κατσάδιασε» για τα καλά τον Τερνμπουλ για τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τον προκάτοχό του για τους πρόσφυγες, τον «κορόιδεψε» για την εκλογική του πλειοψηφία, που είναι οριακή, ενώ δεν δίστασε να του πει πως με την συμφωνία αυτή, οι Αυστραλοί ουσιαστικά «εξάγουν» στις ΗΠΑ τους «επόμενους βομβιστές της Βοστόνης»!



Στο τέλος μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε το τηλέφωνο βάζοντας πρόωρο τέλος στην συζήτηση μόλις στα 25 λεπτά, ενώ επρόκειτο να κρατήσει μία ώρα!

«Αυτή είναι η χειρότερη συμφωνία όλων των εποχών», ήταν τα λόγια του Τραμπ για το γεγονός πως Ομπάμα και Τερνμπουλ είχαν συμφωνήσει να δεχθούν οι ΗΠΑ 1.250 από τους δεκάδες χιλιάδες που κατακλύζουν τα κέντρα κράτησης της Αυστραλίας – δηλώνοντας πάντως πως θα την εφαρμόσει.

«Με σκοτώνεις πολιτικά», είπε ακόμα ο Αμερικανός πρόεδρος στον Τερνμπουλ, ενώ λίγο αργότερα έγραψε στο Twitter του: «Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα υπέγραψε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία!».

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους που επικαλείται η Washington Post, ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε κατ΄ανάλογο τρόπο και σε άλλους ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε από όταν ανέλαβε την προεδρία, όπως για παράδειγμα με τον πρωθυπουργό του Μεξικού. Αυτή τη φορά όμως, λένε οι πηγές αυτές, ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας πάντως, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, τονίζοντας πως αυτά τα τηλεφωνήματα είναι «ειλικρινή και εμπιστευτικά» και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να ενισχύσει το ρεπορτάζ.
makeleio.gr




Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας