Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Σοκαρισμένοι οι Αμερικανοί από την τεράστια έκταση της ακτινοβολίας στην Ευρώπη: Η Ρωσία «πυροδότησε» πυρηνικό υπερόπλο στην Αρκτική!







Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more

Στα άκρα οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ. 


Το αμερικανικό αεροσκάφος εντοπισμού ραδιενέργειας και συλλογής πληροφοριών από πυρηνικές εκρήξεις WC-135C που έστειλαν εσπευσμένα οι Αμερικανοί στην Ευρώπη διαπίστωσε ότι η Ρωσία πυροδότησε πυρηνικό όπλο σε μυστική δοκιμή στην Αρκτική, αποστέλλοντας «μήνυμα» στις αυξανόμενες μετακινήσεις νατοϊκών δυνάμεων στα ρωσικά σύνορα .

Δείτε παρακάτω στους χάρτες την πορεία του Αμερικανικού αεροσκάφους που κυριολεκτικά «τρελάθηκε» μέχρι εντοπίσει την μυστική τοποθεσία της πυρηνικής δοκιμής…

Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα των Αμερικανών ειδικών εμπειρογνωμόνων της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ για τα αυξημένα ποσοστά ραδιενεργού ιωδίου–131 που ανιχνεύθηκε σε Φινλανδία-Νορβηγία …μέχρι την Γαλλία και την Ισπανία.

Οι φόβοι για μια ρωσική μυστική πυρηνική δοκιμή αποδεικνύεται σύμφωνα με τους Αμερικανούς ειδικούς από την τεράστια έκταση της ακτινοβολίας που εντοπίστηκε σε όλη την Ευρώπη.

Πάντως η κίνηση αυτή του Πούτιν που αφορά μυστική δοκιμή πυρηνικού όπλου έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την ηγεσία του ΝΑΤΟ , διότι για μια φορά ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος παρουσιάζεται ως εντελώς «απρόβλεπτος και λίαν επικίνδυνος» .



Σύμφωνα με το άρθρο μας που πρώτοι παρουσιάσαμε με τίτλο ( Η Ρωσία έριξε πυρηνικές βόμβες – Ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο- 131 σε Ευρώπη-Νορβηγία-Φινλανδία-Κρίσιμες ώρες για το ανθρώπινο γένος), είχαμε αναφέρει ότι η Ρωσία προχώρησε σε άκρως απόρρητες δοκιμές πυρηνικών όπλων κάτω από τη «μύτη» του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα να ανιχνευθεί ραδιενεργό ιώδιο – 131 σε όλη την Ευρώπη-Φινλανδία-Νοβηγία και ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ να τρέχουν και να μην φθάνουν! Η Ρωσία ξεκάθαρα ετοιμάζεται να τα παίξει όλα για όλα και οχυρώνει τη Μόσχα με επιπλέον S-400!


Το Πεντάγωνο είχε αποστείλει ένα εξειδικευμένο αεροσκάφος WC-135 γι αυτήν την αποστολή και εφόσον απαιτηθεί θα αποστείλει και δεύτερο.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν εκδώσει ακόμη σχετική ανακοίνωση σχετικά με την επίσημη αποστολή του εξελιγμένου και ειδικού αεροσκάφους .

Η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας συνεχίζεται παρά τις συζητήσεις για συνάντηση Πούτιν και Τραμπ , ειδικά μετά την παρουσία ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου που είναι ελλιμενισμένο έξω από τις ακτές των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ανευρέθηκαν ραδιενεργές ουσίες αρχικά στην Βόρεια Νορβηγία , κοντά στην πρώην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Ρωσίας στην Novaya Zemlya ( Νέα Γη).

Τονίζεται ότι το γαλλικό ινστιτούτο προστασίας από την ραδιενέργεια εντόπισε αύξηση της συγκέντρωσης του ραδιοϊσοτόπου ιώδιο – 131 στην Βόρεια Νορβηγία κοντά στο παλιό ρωσικό πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο αρχιπέλαγος Νοβάγια Ζεμλιά, όπως και στην Βόρεια Φινλανδία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ιώδιο – 131 έχει μικρό χρόνο ημιζωής και είναι ισότοπο που προκύπτει από την σχάση του ουρανίου – 235 ή από ραδιενεργά όπλα με βάση το πλουτώνιο.

Επίσης ασυνήθιστο είναι και το γεγονός ότι το ιώδιο ανιχνεύθηκε σε σωματιδιακή και όχι σε αέρια μορφή.

Αυτά τα ραδιενεργά σωματίδια παράγονται μόνο από ατομικές εκρήξεις βομβών ή πυρηνικές καταστροφών τύπου Τσερνομπίλ ή Φουκουσίμα.

Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση πυρηνικής δοκιμής από τη Ρωσία και αυτό διότι αυτό θα ήταν παραβίαση των συνθηκών για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.



Αν πραγματοποιήθηκε υπόγεια έκρηξη τότε αυτή είναι δεν μπορεί να ανιχνευθεί από δορυφόρο, ενώ παραμένει μυστήριο η ισχύς της έκρηξης και το βάθος.

Τα δεδομένα έχουν αποστέλλει ήδη μεταξύ των μελών ενός άτυπου ευρωπαϊκού δικτύου που ονομάζεται «το Δαχτυλίδι των πέντε οργανώσεων» που εμπλέκονται στην ακτινολογική επιτήρηση της ατμόσφαιρας. Στη Γαλλία, το ινστιτούτο IRSN είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της ραδιενέργειας της ατμόσφαιρας σε εθνική κλίμακα.














Βίντεο





Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας