Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΤΑ «ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ» ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ!





Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more


Η ρωσική πολεμική μηχανή τέθηκε σε υψηλή επιφυλακή, ως μέρος ενός ξαφνικού ελέγχου ετοιμότητας μάχης, με εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.


Τα Δυτικά ΜΜΕ αντέδρασαν στις ασκήσεις κατηγορώντας τη Μόσχα για προετοιμασία πολέμου!

«Σήμερα, σύμφωνα με την εντολή του Ανώτατου Διοικητή [πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν] των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, μια ξαφνική επιθεώρηση των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έχει ξεκινήσει, προκειμένου να αξιολογηθεί η ετοιμότητα των στρατιωτικών αρχών και των στρατευμάτων για τη διεξαγωγή πολεμικών αποστολών εκπαίδευσης», δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το TASS.

Τόνισε ότι «ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις έκτακτες πολεμικές αποστολές, την ανάπτυξη των συστημάτων αεράμυνας για καιρό πολέμου και την ετοιμότητα των εναέριων μέσων για την απόκρουση επίθεσης». Στη συνέχεια διέταξε τακτικές ασκήσεις σε όλες τις σχετικές στρατιωτικές βάσεις και με όλες τις σχετικές μονάδες.

Οι βάσεις των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, καθώς και όλες οι μονάδες της αεροπορίας, τέθηκαν σε υψηλή επιφυλακή από τις 09:00 ώρα Μόσχας.



Ξεχωριστές ασκήσεις διεξήχθησαν από τις μονάδες αεράμυνας του ρωσικού Στόλος της Βαλτικής στη δυτική περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας που συνορεύουν με τη Λιθουανία και την Πολωνία. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, οι μονάδες αεράμυνας εξοπλισμένες με πυραυλικά συστήματα S-400 εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς, απέκρουσαν μια μαζική επίθεση από μια προσομοίωση επιτιθέμενου, που αφορούσε αεροπορικές επιδρομές και χτυπήματα πυραύλων.

Τα συστήματα S-400 χτύπησαν με επιτυχία και τους 30 στόχους τους κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο εκπρόσωπο του στόλου της Βαλτικής.

Νωρίτερα, ο προεδρικός εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι απρογραμμάτιστοι έλεγχοι αποτελούν μέρος της ισχύουσας πρακτικής επιθεωρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. «Η πρακτική αυτή των ξαφνικών ασκήσεων συνεχίζεται για περισσότερο από ένα χρόνο», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την εντολή του Πούτιν να θέσει τις Αεροπορικές Δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή.

Και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος και ο υπουργός άμυνας επανειλημμένα δήλωσαν ότι η πρακτική αυτή θα συνεχιστεί, δεδομένου ότι επιδεικνύει αρκετά θετικά αποτελέσματα στη διατήρηση ενός επαρκούς επιπέδου ετοιμότητας μάχης των ενόπλων δυνάμεών μας».

Οι Δυτικές αντιδράσεις

Ωστόσο και παρά τις εξηγήσεις του Κρεμλίνου, δυτικά ΜΜΕ κάλυψαν τις ad hoc ασκήσεις ως ένα άλλο παράδειγμα της «ρωσικής επιθετικότητας».


Ο τίτλος του International Business Times λέει: «η Ρωσία πάει σε πόλεμο;»
Οι Independent και Daily Mail ανέφεραν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε αεροπορικές ρωσικές δυνάμεις «να προετοιμαστούν για καιρό πολέμου», αν και ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε καμία τέτοια παρατήρηση κατά την έκδοση της εντολής του.

Ο Independent ανέφερε ότι ο Πούτιν έδωσε τη διαταγή για να «εξασφαλίσει» ότι οι ρωσικές δυνάμεις «είναι έτοιμες να πολεμήσουν» και πρόσθεσε, «οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει». Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των τανκ της, των τεθωρακισμένων οχημάτων και αεροσκαφών. Η Daily Mail έγραψε ότι ο Πούτιν «δημοσίως αυξάνει τη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες».

Εν τω μεταξύ, επτά χώρες του ΝΑΤΟ και η Ουκρανία, συνεχίζουν τις ναυτικές ασκήσεις τους που φιλοξενούνται αυτή τη φορά από τη Ρουμανία στη Μαύρη Θάλασσα. Η άσκηση «Θάλασσα Ασπίδα 2017» (Sea Shield 2017) έχει ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με το ρουμανικό Ναυτικό, περίπου 2.800 στρατιώτες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ουκρανία, λαμβάνουν μέρος στις ασκήσεις, στις οποίες συμμετέχουν 16 πολεμικά πλοία και 10 μαχητικά αεροσκάφη.

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε μαζική ανάπτυξη στα ρωσικά σύνορα, μετά την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία τον Απρίλιο του 2014.


Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας