Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Νέα πρόταση-"βόμβα" των ΗΠΑ για διάλυση των Σκοπίων - Τα ονομάζουν "Ψευδομακεδονία"





Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more


Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζονται στα Βαλκάνια.

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, έχει ανοίξει η συζήτηση σε ΗΠΑ και Ρωσία για ενδεχόμενη διάλυση του κρατιδίου των Σκοπίων, μέσω προτάσεων που σκάνε σαν βόμβα και αφορούν άμεσα την Ελλάδα.

Σειρά είχε ο Αμερικανός βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Τραμπ, Dana Rohrabacher, ο οποίος σε τοποθέτησή του μίλησε για το ενδεχόμενο να διασπαστούν τα Σκόπια, χαρακτηρίζοντάς τα ως "Ψευδομακεδονία".

"Προφανώς η Ψευδομακεδονία δεν λειτουργεί ως κράτος. Κάθε φορά, είπε, που λάμβανε έκθεση για τη χώρα αυτή δεν υπήρχαν στοιχεία κρατικής υπόστασης. Έτσι, οι άνθρωποι που ζουν στη ψευδομακεδονία, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμένουν στην τρέχουσα ρευστή κατάσταση, χωρίς συναίνεση και νόμιμη αρχή για τη λειτουργία της κυβέρνησης ή να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Τσεχοσλοβακίας και τη διαίρεσή της".



Μάλιστα πρότεινε μοντέλο...Ελβετίας, εξηγώντας πως οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι θα μπορούσαν αντί να ζουν μαζί απλά να χωριστούν, προαναγγέλοντας παράλληλα ο ίδιος ραγδαίες εξελίξεις και στο Κοσσυφοπέδιο.



Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας