Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Ο Ν.Τραμπ «κλείνει το μάτι» στην Ελλάδα: Αρνείται να συνομιλήσει με τον ισλαμιστή τρομοκράτη Ρ.Τ.Ερντογάν…




Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more

Χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα

Άκυρο ρίχνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, στον Ρ.Τ.Ερντογάν κάτι που είχε διαφανεί από την αρχή καθώς οι δύο ηγέτες που

συνομίλησε ήταν ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ-Σίσι, και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου. 

Τουρκικές διπλωματικές πηγές προσπαθούν να μετριάσουν το συμβάν αυτό λέγοντας ότι το πολυαναμενόμενο -από του Τούρκους βέβαια- τηλεφώνημα μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ θα υλοποιηθεί μέσα στις…επόμενες μέρες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, παραπέμποντας στο μέλλον την επικοινωνία των δύο πλευρών.

Η ρήξη Ν.Τραμπ και Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ήδη δεδομένη. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επισήμανε ότι η χρήση της «ισλαμικής τρομοκρατίας» από κάποιους δυτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, είναι ανησυχητικό φαινόμενο.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απαγόρευση χορήγησης βίζας για υπηκόους από μουσουλμανικές χώρες, ο Τούρκος πρόεδρος κριτίκαρε πρόσφατα τον Τραμπ, αναφέροντας ότι τέτοιου είδους απαγορεύσεις δεν είναι χρήσιμες, σημειώνοντας ότι οι συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτές τις πολιτικές θα πρέπει να αναλυθούν διεξοδικά.




Ο Ν.Τραμπ απάντησε άμεσα και άρχισε τον εξοπλισμό των Κούρδων…

Η ουσία είναι όμως ότι και για τη Τουρκία ισχύει ότι και για το Ιράν: Ο Ν.Τραμπ δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς του Ρ.Τ.Ερντογάν όπως ο Μ.Ομπάμα. Θυμίζουμε τι έγραψε για το Ιράν ο Ν.Τραμπ: «Δεν εκτίμησε πόσο ευγενικός ήταν ο πρόεδρος Ομπάμα σε αυτούς. Όχι πάντως εγώ».




Η ιδιοσυγκρασία του Ν.Τραμπ είναι γνωστή. Αυτό το επιβεβαίωσε πλήρως και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας λέγοντας ότι τα άκουσε για τα καλά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν!

Και πόσο πιο εύσχημα να το πεί; Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ, παραδέχθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν «ευθύ» και δήλωσε ότι ο πρόεδρος έχει ένα πληθωρικό χαρακτήρα που ξεπερνά τα συνηθισμένα. «Είναι προφανώς μια έντονη προσωπικότητα», δήλωσε ο Τέρνμπουλ σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Σημειώνω ότι ο επίσημος εκπρόσωπός του χαρακτήρισε σήμερα το πρωί τη συζήτηση φιλική». «Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ ειλικρινής, ήταν άμεση», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Ο Τραμπ έκανε δημόσια γνωστά τα αισθήματά του για την προσφυγική συμφωνία όταν ανάρτησε μήνυμα στο twitter που έλεγε: «Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα συμφώνησε να δεχθεί χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ανόητη συμφωνία!» Ο Τέρνμπουλ δήλωσε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι η προσφυγική συμφωνία θα προχωρήσει παρά την ισχυρή ρητορική του προέδρου.

«Τώρα που υπάρχει μια νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος θα έχει τηλεφωνική συνάντηση με τον Τραμπ κατά τις προσεχείς ημέρες. Επίσης θα υπάρξει μια τηλεφωνική συνομιλία και επαφές σε διάφορα επίπεδα ενώ θα συνεχίσουμε να συζητούμε διμερή θέματα» , δήλωσε o Ιμπραήμ Καλίν, προεδρικός εκπρόσωπος και διευθύνων σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής.




Οι πληροφορίες όμως από την αμερικανική πρωτεύουσα φέρουν το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να μην επιθυμεί καθόλου να ακούσει τον Τούρκο Σουλτάνο, μιας και ο τελευταίος έχει αποστείλει εκβιαστικά «μηνύματα» με απεσταλμένους στον νέο πρόεδρο, νομίζοντας ότι έχει να κάνει με κάποιον σαν τον Ομπάμα.

Ο Τραμπ από τις 20 Ιανουαρίου δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, και τον έχει βάλει κυριολεκτικά στην «αναμονή».

Οι λόγοι είναι πολλοί και αφορούν την συνολική στάση της Τουρκίας στον πόλεμο στην Συρία, στα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, στις απειλές με θέμα την βάση του Ιντσιρλίκ και σε πολλά άλλα.

Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος γενικώς δεν τα πάει καλά με μουσουλμάνους και δει Σουλτάνους όπως ο Ερντογάν.

Εντωμεταξύ ο ίδιος ετοιμάζεται και πάλι για επίσκεψη σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Μπαχρέιν για να συνομιλήσει με τους ομοϊδεάτες του. Ο Ερντογάν αναμένεται να ξεκινήσει την επίσκεψη σε αυτές τις χώρες του Κόλπου την επόμενη εβδομάδα.

Με άρθρο μας με τίτλο (Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας – Ωμός εκβιασμός Ρ.Τ. Ερντογάν: »Ή μας δίνετε αεροπορική κάλυψη στην Al-bab, ή κλείνουμε την βάση του Ιντσιρλίκ»), είχαμε αναφέρει τα παιχνίδια με την βάση του Ιντσιρλίκ.

Μάλιστα, ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Β.Καϊνάκ δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την παρουσία των συμμαχικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, με την Ουάσινγκτον να αγριεύει με τις συνεχόμενες κυβιστήσεις της Τουρκίας.




Ο Τραμπ γνωρίζει για την συμμαχία των μουσουλμανικών χωρών του Κόλπου και της Τουρκίας, η οποία στοχεύει εναντίον της αμερικανικής πολιτικής στην Μέση Ανατολή .

Σήμερα Τουρκία και ΗΠΑ βρίσκονται στα «μαχαίρια» για τη Συρία και και την ανάγκη απομάκρυνσης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους Κούρδους της Συρίας, στους οποίους απέστειλαν εξοπλισμένα τζίπ .

Ο Τραμπ καταλογίζει επίσης στην κυβέρνηση Ομπάμα το λάθος να επιτρέψει την άσκηση «σπασμωδικής» πολιτικής συμπεριφοράς από τον Ερντογάν, ο οποίος κινείται κατά το δοκούν, πράγμα που δεν αποδέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος που ετοιμάζεται να του βάλει « τα δύο πόδια μέσα σε ένα παπούτσι» στην κυριολεξία.
ΠΗΓΗ

Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας