Πρώτη στην ευρωζώνη η Ελλάδα στην υποαπασχόληση

Κοινοποιήστε τώρα αυτό το άρθρο.

 facebook twitter   more


Ελλάδα 31% - Γερμανία 9%.


Περίπου το 31% του πραγματικού και δυνητικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας εργάζεται λιγότερο από το πλήρες ωράριο, ή και καθόλου, με βάση τα στοιχεία για το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, αυτοί υπόκεινται στην κατηγορία της υποαπασχόλησης, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων όλους τους ανέργους, εκείνους που εργάζονται με μερική απασχόληση για οικονομικούς λόγους και εκείνους που είναι διαθέσιμοι για εργασία αλλά δεν αναζητούν ενεργά εργασία.

Κάτι λιγότερο από το 9% των Γερμανών εμπίπτουν στην κατηγορία της υποαπασχόλησης, που είναι το καλύτερο ποσοστό στην ευρωζώνη και πολύ κοντά σε αυτό στις ΗΠΑ.
(capital)

el.gr
Σας ενδιαφέρουν!
loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας 

Σχόλια