Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Αποκαλύπτουμε… ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ! Η «τρομακτική» ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων!!!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Δύο ομάδες Αμερικανών επιστημόνων δημιούργησαν μέσω ανεξάρτητης έρευνας, μια νέα μορφή ύλης με την ονομασία κρύσταλλοι χρόνου, την οποία μάλιστα και έχουν ήδη δημοσιεύσει στο Nature.


Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Σπούτνικ, συζήτησε την ανακάλυψη αυτή με περισσότερες λεπτομέρειες με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και πιο συγκεκριμένα με τον μεταδιδακτορικό ερευνητής Dr. Renate Landig.

Οι κρύσταλλοι του χρόνου συνίστανται από την αλληλεπίδραση ατόμων, όπως ένας οποιοσδήποτε «φυσιολογικός» κρύσταλλος. Εντούτοις, ατομικά συστήματα της καινούριας αυτής μορφής ύλης έχουν την δυνατότητα να αναπτύσσονται όχι μόνο στο χώρο, αλλά και στο χρόνο!

Όταν ο Dr. Landing ρωτήθηκε με τι πραγματικά μοιάζουν ποιες είναι οι ιδιότητές τους, απάντησε ότι «με την προϋπόθεση ότι χτυπάμε το σύστημα ατόμων σε ένα δευτερόλεπτο, μπορούμε να πάρουμε απάντηση σε ένα άλλο δευτερόλεπτο.»

«Το σύστημα έχει το δικό του ρολόι, το οποίο χτυπάει ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει.»



Οι ερευνητικές ομάδες δημιούργησαν τους κρυστάλλους από βομβαρδισμό ιόντων υττερβίου με παλμούς λέιζερ,που κατά συνέπεια αλλάζει το σπιν των ατόμων.

Πριν από το πείραμα η ύπαρξη αυτών των κρυστάλλων υπήρχε μόνο στη θεωρία.

Όταν ρωτήθηκε γιατί η επιστήμη αρνήθηκε προηγουμένως την ύπαρξη του συγκεκριμένου φαινομένου, ο Renate Landig είπε ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ Frank Wilczek έφερε πρώτος την ιδέα των κρυστάλλων χρόνου το 2012, καθώς ανακάλυψε ότι τα άτομα μπορούν να μετακινηθούν στο χρόνο κατά μία έννοια, και ότι πάντα θα επανέλθουν σε μια ορισμένη διαμόρφωση.

«Χρειάστηκαν ένα έτος για εμάς τους θεωρητικούς φυσικούς, ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι ένας κρύσταλλος χρόνου δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα σύστημα που χρειάζεται περισσότερη ισορροπία, διότι αυτό θα ήταν σαν μια επαναλαμβανόμενη κίνηση που θα παραβίαζε την «συνθήκη» εξοικονόμησης ενέργειας. Στη συνέχεια, μόλις δύο χρόνια αργότερα, κατάλαβα υπήρχε ένα κενό σε αυτή τη θεωρία, και ότι υπάρχουν συστήματα που είναι εκτός ισορροπίας», σχολίασε.

Ωστόσο οι προσεγγίσεις των δύο ερευνητικών ομάδων ήταν διαφορετικές. Όταν ρωτήθηκε για αυτές τις διαφορετικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιήθηκαν, ο Dr. Landig είπε ότι επειδή το πείραμα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Maryland χρειάστηκαν 14 ιόντα υττερβίου, θα μπορούσαν άριστα να προβλέψει την έκβαση του πειράματος, ενώ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ η ομάδα χρησιμοποίησε ένα διαμάντι γεμάτο με ένα εκατομμύριο σωματίδια που κατέστησε αδύνατο να υλοποιηθεί η θεωρία.


Για τα αποτελέσματα που αναμένεται να επιτευχθούν άμεσα, ο Dr. Landig είπε ότι «έχοντας δει αυτό το φαινόμενο, θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις πρακτικές του συνέπειες. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο δεν είναι προφανές ποιες πρακτικές επιπτώσεις αυτό μπορεί να έχει. Ακόμα αυτό είναι ένα από τα πρώτα στάδια της ύλης που είναι σταθερά σε κατάσταση μη-ισορροπίας, ένα καθεστώς που δεν έχουμε διερευνήσει εν πολλοίς στο παρελθόν».

«Αναμένουμε ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες φάσεις της ύλης με ιδιότητες που δεν έχουν μελετηθεί ως τώρα», πρόσθεσε.

Τον Ιανουάριο, μια ομάδα φυσικών στο Πανεπιστήμιο του Berkeley δημοσίευσε ένα προσχέδιο για την παραγωγή και την ανίχνευση κρυστάλλων χρόνου, το οποίο οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχουν εφαρμόσει πειραματικά με συστήματα παγιδευμένων ιόντα (ηλεκτρικά φορτισμένων άτομα) και ακάθαρτων διαμαντιών.

Διαπίστωσαν ότι οι κρύσταλλοι του χρόνου δεν μπορεί να υπάρχουν σε ισορροπία, αλλά είναι δυνατόν να τους δημιουργήσουν σε κατάσταση μη ισορροπίας. Αποτελούν το πρώτο παράδειγμα μιας νέας κατηγορίας της ύλης που συγκαταλέγεται στις «φάσεις μη ισορροπίας», στην οποία η δομή διατηρεί την ταλάντωσή της ακόμη και χωρίς το παραμικρό ίχνος ενέργειας.

Και προφανώς αυτή η ανακάλυψη δίνει το έναυσμα για ευρύτερη διερεύνηση που θα ανοίξει την πόρτα για διάφορα «παιχνίδια» με το χρόνο…
hellasforce.com





loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας