Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Ρώσοι Στρατηγοί ενημέρωσαν τον Β.Πούτιν για νέο «Κριμαϊκό Πόλεμο» – Κατέρρευσαν οι ρωσοτουρκικές συνομιλίες – Νέες δραματικές εξελίξεις στον Εύξεινο Πόντο




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Συγκλονιστικές εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας καθώς έγινε έκτακτη ενημέρωση του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν, για όλο το φάσμα των ρωσοτουρκικών σχέσεων.



Οι Στρατηγοί είπαν ορθά κοφτά στον Β.Πούτιν ότι έρχεται «Κριμαϊκός Πόλεμος»! Γι αυτό έγινε η ξαφνική εξαγγελία πολέμου από τον πρόεδρο της Αρμενίας; Πιθανότατα…

Η ρωσοτουρκική προσέγγιση έχει καταρρεύσει και μπορούμε να πούμε οριστικά! Υπάρχει ένα περιστατικό το οποίο ακόμη δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας στο βαθμό που θα έπρεπε αλλά αποδίδεται σε τουρκικό δάχτυλο, η κόντρα Ρωσίας-Τουρκίας αγριεύει πάρα πολύ… στη Συρία, στον Καύκασο αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης που έτυχαν τα ρωσικά εξαγωγικά προϊόντα από τις τουρκικές αρχές. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και πληροφορίες περί τουρκικής εισβολής στη Κριμαία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.


Το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας έλαβε ενημέρωση από την τουρκική πλευρά η οποία ότι στις εισαγωγές σιτηρών και αραβοσίτου επιβάλλονται δασμοί 130% και στο ηλιέλαιο 36%!

Εκτός από τους δασμούς στις εισαγωγές σιτηρών, ή άλλων προϊόντων, η Τουρκία επέβαλε επιπρόσθετους περιορισμούς καθώς πέραν της δασμολογικής επιβάρυνσης, στην περίπτωση του ηλιέλαιου, έχουν επιβληθεί και έξοδα τελωνείου που ανέρχονται στα 1.500 δολάρια ανά τόνο, τη στιγμή η τιμή του ενός τόνου ανέρχεται στα 800 δολάρια!


Η Μόσχα προετοιμάζεται εντατικά για το σενάριο ενός νέου «κριμαϊκού πολέμου» με την κύρια συνδρομή όμως αυτήν την φορά της Τουρκίας.


Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει τα μέσα για μια τέτοιου τύπου επιχείρηση με την εναέρια συνδρομή πάντα του ΝΑΤΟ.

Η Συμμαχία συνεχίζει 3 χρόνια μετά την ένωση της Χερσονήσου με τη Ρωσία με τα πολλά ελληνικά τοπωνύμια να την θεωρεί ουκρανικό έδαφος, παραβλέποντας το δημοψήφισμα και την βούληση του 90% των κατοίκων της περιοχής.


Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους, η μεγάλη άσκηση που πραγματοποιήθηκε προχθές με την συμμετοχή περισσότερων από 2.500 πεζοναυτών, μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είχε πολλαπλά «μηνύματα».



Η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, δήλωσε Ρώσος αμυντικός εμπειρογνώμονας, ανακοίνωσαν ότι οι ρωσικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε «κατεχόμενο έδαφος».


Ρώσοι αξιωματικοί υλοποίησαν στην παρούσα άσκηση ως κύριο σενάριο την αντίσταση και εξάλειψη νατοϊκών δυνάμεων μετά από αεραποβατική επιχείρηση την οποία μπορούν να διεξάγουν μόνο δυνάμεις του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή περιφερειακών δυνάμεων όπως η Τουρκία, αναφέρει επακριβώς μεγάλη πηγή του ρωσικού Στρατού , αντικατοπτρίζοντας το κοινό αίσθημα που επικρατεί στο γενικό επιτελείο στην Μόσχα .





Μια Τουρκία η οποία χρησιμοποιεί τους Τάταρους που ζουν στην Κριμαία ως «πιόνι» στα μεγαλόπνοα σχέδια του ενώ η τουρκική οργάνωση «γκρίζοι Λύκοι» είναι γνωστό ότι έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην Χερσόνησο «καθοδηγώντας» τις εξελίξεις.


Υπενθυμίζουμε επίσης άρθρο μας με τίτλο ( Ορδές «Γκρίζων Λύκων» του Ερντογάν στα σύνορα με την Κριμαία ετοιμάζουν την «Δημοκρατία του Ταταρστάν»), στο οποίο σύμφωνα με τον τύπο , οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ανακαλύψει το γεγονός της ύπαρξης στο έδαφος της Ουκρανίας κοντά στην Κριμαία, εκατοντάδων Τούρκων μισθοφόρων και για αυτό διαθέτουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία.


Πρόκειται για την περιοχή της Μαριούπολης στην Αζοφική Θάλασσα, όπου ο υπάρχει σήμερα ακόμη μεγαλύτερος αριθμός Τούρκων μισθοφόρων .


Επίσης υπάρχει μεγάλος αριθμός Τούρκων παραστρατιωτικών ομάδων στην περιοχή της Χερσώνας στην Ουκρανία. Όλοι αυτοί οι « Γκρίζοι Λύκοι» είναι καλά οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι, αλλά κρύβουν το πρόσωπο τους και σπάνια έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.


Στην ουσία όμως , αν κρίνουμε από τα πολυάριθμα γεγονότα και πληροφορίες συνοδευόμενες από φωτογραφικό υλικό, οι Τούρκοι μισθοφόροι είναι πάνοπλοι διαθέτοντας ακόμα και ειδικά μέσα, και αυξάνουν συνεχώς την παρουσία τους στα σύνορα με την Κριμαία.


Στα σχέδια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων υπάρχει αυτό το σενάριο και είναι σε απόλυτη γνώση των πανίσχυρων ρωσικών στρατιωτικών υπηρεσιών από το 2014.


Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων στην περιοχή της Κριμαίας στην τοποθεσία Οπούκ, όπου σύνταγμα αλεξιπτωτιστών από το Νοβοροσίσκ συμμετείχε σε ρίψεις με όλο τον στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τον διοικητή των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, αντιστράτηγο Αντρέι Σερντιούκοφ.


«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων στο Οπούκ και στο στάδιο της πρακτικής κατάρτισης 9 μεταφορικά αεροσκάφη Il-76 αεροσκάφη έκαναν ρίψη με αλεξίπτωτο συνολικά περίπου 350 αλεξιπτωτιστών, 9 ΤΟΜΑ BMD-2KU και διαφόρων άλλων υλικών», ανέφερε ο Σερντιούκοφ.


Από υψόμετρο 1300 μέτρων οι αλεξιπτωτιστές έπεσαν χρησιμοποιώντας το αλεξίπτωτο ειδικού σκοπού «Arbalet-2» , ενώ ακολούθησαν τα ΤΟΜΑ ειδικό αλεξίπτωτο «μαξιλάρι» .




Στην άσκηση συμμετείχαν πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας καθώς και αεροσκάφη Su-24, Su-25 και Su-27.


Πληροφορίες φέρουν μέρος της μεγάλης διακλαδικής άσκησης άσκησης «Zapad» να λαμβάνει χώρα στην Μαύρη Θάλασσα , σε μια προσπάθεια αποστολής «μηνύματος» σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ότι έχουν υπερβεί τα «εσκαμμένα».


Το σενάριο της άσκησης αφορούσε «αντίδραση» σε εχθρική μεγάλη αμφίβια απόβαση στην ακτή της Κριμαίας με πολεμικά πλοία και ελικόπτερα .


Οι ρωσικές δυνάμεις «έριξαν» σε ειδικά επιλεγμένα σημεία σε τρεις ρίψεις 2.500 αλεξιπτωτιστές (VDV), με νέα όπλα και εξοπλισμό και 600 συστήματα στρατιωτικού εξοπλισμού.


Η άσκηση αφορά αιφνιδιαστική επίθεση «τακτικών εχθρικών δυνάμεων» (ΝΑΤΟ και χώρες της Μαύρης Θάλασσας συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας) και δυνάμεων τρομοκρατών που έχουν σκοπό να καταλάβουν την Χερσόνησο .


«Κατά τη διάρκεια της άσκησης οι αλεξιπτωτιστές με διάφορες μεθόδους εξουδετέρωσαν σε επιλεγμένα σημεία όλες οι εχθρικές δυνάμεις σε συνεργασία με τις δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας . Στη συνέχεια, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας εξαλείφτηκαν όλα τα προγεφυρώματα του εχθρού στα βάθη της χερσονήσου, και απωθήθηκαν όλοι στην θάλασσα », ανέφερε ο Σερντιούκοφ.


Ο ίδιος εξήγησε την σημασία της άσκησης λόγω «αυξημένης τρομοκρατικής απειλής», με την ταυτόχρονη προετοιμασία των ρωσικών δυνάμεων ταχείας αντίδρασης για καταστάσεις κρίσης σε διάφορες περιοχές .


Ταυτόχρονα, το ρωσικό γενικό επιτελείο αποφάσισε την αποστολή και δεύτερου συντάγματος αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 «Triumph» στην Κριμαία, επίσημα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ανεπίσημα «το γοργόν και χάρη έχει».


«Το δεύτερο σύνταγμα των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 «Triumph» θα τεθεί σε υπηρεσία μάχης στην Κριμαία το δεύτερο εξάμηνο του 2017», δήλωσε πηγή του υπουργείου άμυνας .


Στην χερσόνησο της Κριμαίας έχει αναπτυχθεί ήδη ένα σύνταγμα πυραύλων S-400, που σταθμεύει κοντά στην αρχαία ελληνική πόλη της Θεοδοσίας και ευρίσκεται εκεί από τις 14 Ιανουαρίου 2017.


Το 1ο και 2ο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 αποτελούν οργανικές μονάδες της 31 μεραρχίας αεράμυνας που ανήκει στο 4ο σώμα στρατού.



«Προβλέπεται ότι το 2018 η σύνθεση των δύο αντιαεροπορικών συνταγμάτων θα ενισχυθεί με την ένταξη και τρίτου συντάγματος», πρόσθεσε η ίδια πηγή.




Τα συστήματα S-400 «Triumph» είναι ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η ρωσική αεράμυνα σε πυραυλικά όπλα μεγάλης απόστασης και είναι σε υπηρεσία στον ρωσικό στρατό από το 2007.


Είναι σχεδιασμένα για να καταστρέφουν αεροσκάφη, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς πυραύλους , συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον στόχων στο έδαφος.


Αυτή η τελευταία «λεπτομέρεια» μας κάνει να εκτιμούμε ότι ενδεχομένως οι πύραυλοι S-400 «Triumph» να σημαδεύουν εφόσον «απαιτηθεί» από τις συνθήκες ακόμη και χερσαίους στόχους δημιουργώντας όμως κυρίως μια περιοχή στην οποία δεν θα δύναται να ίπταται κανένα νατοϊκό μαχητικό αεροσκάφος .


Την ίδια στιγμή , σύμφωνα με τον Ουκρανό επικεφαλής για θέματα Τατάρων της Κριμαίας Μουσταφά Κεμίλ , ο οποίος επικαλείται «δικές του πληροφορίες από την τουρκική εθνικιστική οργάνωση Majlis των Τατάρων», η Ρωσία μετακίνησε στην Κριμαία έξι πυρηνικές κεφαλές στην Χερσόνησο αυτή.


«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, η χερσόνησος (Κριμαία), διαθέτει τώρα και πυρηνικά όπλα. Πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών των Τατάρων Mejlis έχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι μεταφέρθηκαν τουλάχιστον έξι πυρηνικές κεφαλές», δήλωσε ο Dzhemilev.


Οι ίδιες «υπηρεσίες πληροφοριών» δεν διευκρινίζουν αν είναι απλές κεφαλές χωρίς πυραύλους ή πύραυλοι έτοιμοι για εκτόξευση.


Μόλις οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν την αύξηση της ναυτικής δραστηριότητας πολεμικών τους πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα, το Κρεμλίνο αντέδρασε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο.


Όλα τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι παρά την ρητορική περί «σύμπλευσης» Ρωσίας και ΗΠΑ , και οι δύο υπερδυνάμεις ενισχύουν με οπλικά συστήματα «κρίσιμες περιοχές» τους.


Σύμφωνα με τον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχο Viktor Kravchenko, μια τέτοια αποβατική ενέργεια μόνο οι Τούρκοι είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν μιας και διαθέτουν δεκάδες αποβατικά πλοία για αυτόν τον σκοπό, και μαζί με Ουκρανούς, Γεωργιανούς, Ρουμάνους οι οποίοι δύναται να αποστείλουν επικουρικά δυνάμεις πεζοναυτών…να υλοποιήσουν επέμβαση υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στην Χερσόνησο.


Απλά τώρα το ΝΑΤΟ «συμπληρώνει» τα κενά ετοιμάζοντας νατοϊκό στόλο στην Μαύρη Θάλασσα από τις χώρες της περιοχής με την συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων, έχοντας στόχο την πλήρη στρατηγική περικύκλωση της ρωσικής ομοσπονδίας σε μια επανάληψη του «Κριμαϊκού πολέμου» το 1856.


Η ιστορία επαναλαμβάνεται στην περιοχή μας και οι Οθωμανοί Τούρκοι με τους γενιτσάρους τους (Γκρίζους Λύκους) στέκονται απέναντι σε Έλληνες, Σλάβους, Αρμένιους, και Σύρους.


Η τουρκική έκφανση της « Μεγάλης Ιδέας» πιστοποιεί τις μελλοντικές εξελίξεις στην περιοχή μας και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.






loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας