Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

ΕΘΝΙΚΟΣ Σ Υ Ν Α Γ Ε Ρ Μ Ο Σ ! ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !! «ΑΤΤΙΛΑΣ 3» !!!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



Στον δημόσιο της λόγο η τουρκική πλευρά εμφανίζεται υπέρμαχος των συνομιλιών και δείχνει να βιάζεται για επανέναρξη.
Ρητορική την οποία χρησιμοποιεί και όταν συνομιλεί με τους ξένους. 


Την ίδια ώρα, όμως, επί του εδάφους, κινείται σε αντίθετη πορεία κάνοντας όλο και περισσότερα βήματα προσάρτησης των κατεχομένων. Από το βήμα του προχθεσινού συλλαλητηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία (δείγμα κι αυτό του πώς βλέπει το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου η Τουρκία), έγιναν νέες εξαγγελίες εμβάθυνσης της προσάρτησης των κατεχομένων.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε από το βήμα της συγκέντρωσης ότι σύντομα θα υπογραφούν μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους μεγάλα έργα στην ενέργεια και τον ηλεκτρισμό, ενώ ο υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου, που αναφέρθηκε στο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, είπε ότι το εμπνεύστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Σουλτάνο Μεχμέτ, εννοώντας τον Μωάμεθ τον πορθητή της Κωνσταντινούπολης, που πέρασε τα πλοία πάνω από τη στεριά.


Την ώρα που η Τουρκία, επί του εδάφους προβαίνει συνεχώς σε ενέργειες που στόχο έχουν να μετατρέψουν τα κατεχόμενα σε μια τουρκική επαρχία, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα επέστρεψε στο νησί προκειμένου να συντηρήσει το κλίμα αισιοδοξίας ότι μπορούν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Πάντως, ενώ θα βρίσκεται στο νησί, δεν έχει προγραμματίσει οποιαδήποτε συνάντηση με τους δύο ηγέτες. Κάτι που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι μέχρι και το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν πρέπει να αναμένονται συνομιλίες στο Κυπριακό.

Αυτή ήταν και η εκτίμηση των ηγετών της Κύπρου και της Ελλάδας οι οποίοι συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και γενικότερα την κατάσταση στην περιοχή σε συνάρτηση με τις τουρκικές ενέργειες.

Νίκος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας συμφωνούν πως μέχρι την 16η Απριλίου δεν θα πρέπει να αναμένεται οποιαδήποτε κίνηση από μέρους της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό.

Η Λευκωσία διαμήνυσε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών.
hellasforce.com




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας