Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Είναι απέραντα λυπηρό, ατελείωτα απογοητευτικό, αλλά αυτή είναι η «μαύρη» ΕΛΛΗΝΙΚΗ πραγματικότης!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ» πανευρωπαϊκώς (!) στις καισαρικές τομές ;;;



Είναι απέραντα λυπηρό, ατελείωτα απογοητευτικό, αλλά αυτή είναι η «μαύρη» ΕΛΛΗΝΙΚΗ πραγματικότης!
Υπάρχει λοιπόν στατιστική διαπίστωση, ότι στην Ελλάδα είμαστε …ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ (!) στις καισαρικές τομές, με ποσοστό 60% του συνόλου των γεννήσεων, ενώ η Ευρώπη έχει κάπου 30% και το αποδεκτό από τον ΟΗΕ είναι μόλις …15%.





Πολλοί οι λόγοι που αναγράφονται (κυρίως οικονομικοί και ‘βολικοί’ για τους ιατρούς και τις επίτοκες και πολύ λιγότερο αυστηρά ιατρικοί, όπως οι περιπτώσεις δυστοκίας, ή περιγεννητικής δυσχερείας του βρέφους).



Να υπενθυμίσουμε δύο. Ο ένας είναι ο δυσανάλογα μεγάλος αριθμός …μαιευτήρων (…) στην Ελλάδα και συνεπώς ο μικρός αριθμός τοκετών που αντιστοιχεί στον καθένα τους (ας σημειωθεί ότι στον υπόλοιπο κόσμο ο φυσιολογικός τοκετός δεν γίνεται υποχρεωτικά από ιατρό αλλά από μαία, ενώ ο μαιευτήρας επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση ανάγκης).

Ο άλλος έχει να κάνει με την σχετικά μεγάλη ηλικία των μητέρων, που καθυστερούν την εγκυμοσύνη για λόγους επαγγελματικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και άλλους, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην συνέχεια σε επανειλημμένες εξωσωματικές με τα ποικίλλα προβλήματα που τις συνοδεύουν, και που οδηγούν συχνά σε καισαρικές τομές.

Ας μην παραλείψουμε και τον φόβο των μαιευτικών επιπλοκών (συχνά υπέρμετρα διογκωμένο) με τις συνακόλουθες νομικές τους συνέπειες για τους ιατρούς.

Η είδηση αναφέρει και άλλα στοιχεία για διαφορές δημόσιου και ιδιωτικού ιατρικού χώρου στα ποσοστά, καθώς και για προτεινόμενα μέτρα και αντικίνητρα από πλευράς υπουργείου.
Καμμία αντίρρηση.





Ωστόσο, ότι εκτός όλων των άλλων, το πιο βασικό είναι να ενισχυθεί και να καλλιεργηθεί (τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην κοινωνία) ο θεσμός της π α ρ α δ ο σ ι α κ ή ς οικογενείας, με ανάλογο ΣΕΒΑΣΜΟ και προστασία της μ η τ ρ ό τ η τ ο ς.

Τότε όλα θα γίνονται στον καιρό τους, με τον σωστό τρόπο. Όπως γίνονταν πάντα. Κι αν κάποιες μητέρες δεν κάνουν καρριέρες, καταλήγει ο ιατρός & αρθρογράφος κ.Αντ.Παπαγιάννης απο την Θεσσαλονίκη, μικρό θα είναι το κακό και μεγάλο το κέρδος, γι’ αυτές και για τα παιδιά τους…

hellasforce.com




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας