Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Μήνυμα Καμμένου «Οι ΗΠΑ μας έχουν σταθεί σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας… Το 2015 μας Έσωσαν» (ΒΙΝΤΕΟ)





Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Μαθητές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και χόρεψαν δημοτικά τραγούδια ντυμένοι με παραδοσιακές στολές…





Την εκτίμηση του πως δεν θα είχε κλείσει η συμφωνία το κρίσιμο καλοκαίρι της διαπραγμάτευσης του 2015 χωρίς την αμερικανική βοήθεια εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου που οργάνωσε το American Hellenic Institute στο Κογκρέσο.

Μιλώντας σε εκπροσώπους ομογενειακών φορέων της Ουάσινγκτον αλλά και ομοσπονδιακούς γερουσιαστές και βουλευτές που ανήκουν στο Hellenic caucus, την ομάδα δηλαδή που στηρίζει τα ελληνικά θέματα στο Καπιτώλιο, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την έμπρακτη αλληλεγγύη που παρέχει η Αμερική στην Ελλάδα.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όχι μόνο για την τυπική υποστήριξη σε αυτή την γιορτή, αλλά για το γεγονός ότι η Αμερική το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 ήταν η χώρα και η κυβέρνηση που έστειλε το μήνυμα στην ΕΕ ότι θα πρέπει να σταματήσει να πιέζει την Ελλάδα και να κάνει μια συμφωνία. Έχουμε συμφωνία λόγω της βοήθειας των ΗΠΑ. Και τώρα βρισκόμαστε στην πόρτα της εξόδου από την κρίση εξαιτίας της αμερικανικής βοήθειας στο ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Καμμένος.



Παράλληλα χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως έναν από τους πιο διαχρονικά σταθερούς συμμάχους της Ελλάδας, σημειώνοντας με νόημα πως η Αμερική δεν επιζητεί ανταλλάγματα όπως «τόκους» και «μνημόνια» για την στήριξη που προσφέρει.

«Θα εξηγήσω τι εννοώ λέγοντας αληθινούς συμμάχους. Έχουμε πολλούς φίλους σε όλη την περιοχή. Είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα που μας έχει σταθεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Με την βοήθεια των ΗΠΑ, έχουμε ανοικοδομήσει την οικονομία και την χώρα μας. Και αυτή η βοήθεια ήρθε χωρίς τόκους και χωρίς μνημόνια, παρά μόνο μέσα από την καρδία της Αμερικής».





Η ομιλία του υπουργού έδωσε επιπλέον μια ιδέα για την πιθανή ατζέντα που θα έχει η επικείμενη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του στρατηγό Μάτις. Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως η Ελλάδα μέσω των διαφόρων τριμερών και τετραμερών συνεργασιών έχει καταφέρει να σχηματίσει έναν άξονα σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και ως εκ τούτου μπορεί να διαδραματίσει ένα κομβικό ρόλο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.


«Η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει το κέντρο σταθερότητας στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Μπορούμε μαζί να αποκαταστήσουμε την σταθερότητα σε αυτή την νευραλγικά ευαίσθητη περιοχή. Με την συνεργασία του Ισραήλ και όλων εκείνων των χωρών που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Είμαι, επίσης, εδώ για να συναντήσω το νέο υπουργό Άμυνας κ. Μάτις και να συζητήσουμε την επέκταση της αμυντικής μας συνεργασίας όχι μόνο για έναν χρόνο, αλλά για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια».






hellasforce.com





loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας