Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

«Τα πήρε στo κρανίο» η Βουλγαρία: Έστειλε ειδικές δυνάμεις στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα με εντολή να ανοίξουν πυρ στο ψαχνό αν κουνηθούν οι Τούρκοι!




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Εντείνεται και μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ του Βούλγαρου προέδρου Ρ.Ράντεφ (πρώην Α/ΓΕΑ που βλέπει αλλιώς τα πράγματα και με το ΝATO) με τον Σουλτάνο Ερντογάν που θέλει να «βάλει χέρι» στην πολιτική σκηνή της χώρας αυτής «ωσάν να είναι….. τσιφλίκι του».



Πριν λίγο, ο τουρκικής καταγωγής ηγέτης του κόμματος της μειονότητας τόνισε ότι βλέπει προσπάθεια εκτροπής της Βουλγαρίας από την πορεία του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών χωρών λόγω της φιλορωσικής στάσης του νέου προέδρου της Βουλγαρίας.



Τελειώνοντας ο ίδιος αμόλησε και την βόμβα : «Υπενθυμίζω στους ψηφοφόρους την φράση του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, « Τι ευτυχία είναι να ονομάζεσαι Τούρκος».

Αμέσως ο Ράντεφ έδωσε εντολή στο υπουργό άμυνας παρά τα λεγόμενα περί «ησυχίας» και ήδη αποστέλλονται επιπλέον 200 Βούλγαροι πάνοπλοι στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα μαζί με αστυνομικές δυνάμεις με εντολή να ανοίξουν πυρ αν υπάρξει είσοδος Τούρκων «παραστρατιωτικών ομάδων» μεταμφιεσμένων σε «κακόμοιρους» πρόσφυγες και οι οποίοι σε συνεργασία με τους τουρκογενείς στην χώρα θα μπορούσαν να διασπείρουν τον πανικό στην Βουλγαρία , ειδικά στα νότια που υπάρχει μεγάλη «μουσουλμανική πλειοψηφία».

Οι Τούρκοι μειονοτικοί στην Βουλγαρία εργάζονται κανονικά για την διάνοιξη νέου μετώπου στην χώρα ενώ εν ευθέτω χρόνο θα επιχειρήσουν να συνενωθούν με την μουσουλμανική μειονότητα στην ελληνική δυτική Θράκη.

Το σχέδιο αυτό είναι γνωστό στα ελληνικά ΜΜΕ και τους ειδικούς αμυντικούς αναλυτές από το 1999 και την επίθεση της συμμαχίας στην Σερβία. Σκοπός η εκμηδένιση των πιθανοτήτων ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια.



Μόνο που ήδη το κλίμα αντιστρέφεται και αυτό που ετοιμάζεται ακόμη και εάν δεν ομολογείται από κανέναν είναι μια νέα βαλκανική συμμαχία Ελλάδος- Βουλγαρίας – Σερβίας και ΠΓΔΜ (παρά τις αντιθέσεις με την χώρα μας θα αναγκαστούν να αλλάξουν πολιτική).



Η κρίση όμως λόγω νέο-οθωμανικής νοοτροπίας στην Άγκυρα οδηγεί σε άκρως επικίνδυνες ατραπούς δύο χώρες οι οποίες έχουν συγκρουστεί πολλές φορές στην ιστορία και δεν είχαν ποτέ τις καλύτερες σχέσεις.

«Εκτελούμε τα νέα σχέδια μας έχοντας εικόνα ενός μεγάλου μέρους των βουλγαρικών συνόρων αυτή τη στιγμή. Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα σύνορα του κράτους, κάτι που είναι γραμμένο στο σύνταγμα μας », δήλωσε ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ .

Ο ίδιος τόνισε ότι επί του παρόντος καθ΄οδόν έρχονται 200 επιπλέον αποσπασμένοι στρατιωτικοί οι οποίοι θα συνεργαστούν με αστυνομικούς ( και με τις παραστρατιωτικές ομάδες ) κατα μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

«Εμείς θα ελέγχουμε εξονυχιστικά ολόκληρο το μήκος των συνόρων μας ενόψει της σημερινής κατάστασης», δήλωσε σε συνέντευξη στο Malko Tarnovo ο Βούλγαρος υπουργός άμυνας Stefan Yanev.

Μαζί με τον υπουργό εσωτερικών Πλάμεν Uzunov ο ίδιος επιτόπου επισκέφθηκε συνοριακά σημεία ελέγχου στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας θέλοντας να έχει γνώση του προβλήματος δίνοντας τις απαιτούμενες εντολές .



Για πρώτη φορά στο Σβίλενγκραντ, είχαμε έκτακτη συνάντηση ανωτάτων αξιωματικών της «Συνοριακής Αστυνομίας» και του βουλγαρικού στρατού, ο οποίος είναι σε υπηρεσία σε αυτόν τον τομέα, ενδεικτικό της κρισιμότητας της όλης κατάστασης.

Ο Βούλγαρος υπουργός εξήγησε όσον αφορά τον φράκτη ότι υπάρχουν περίπου 12 χλμ στην περιοχή του Χάσκοβο, που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Μαΐου, ενώ στην περιοχή του Μπουργκάς σε 47 από τα 57 χιλιόμετρα έχουν ήδη τοποθετηθεί συρματοπλέγματα .

«Ελπίζουμε ότι μετά από αυτήν την εγκατάσταση τα βουλγαρικά σύνορα θα είναι ακόμη πιο ασφαλή », πρόσθεσε ο υπουργός εσωτερικών.

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης του τουρκικού κόμματος Mestan σχολίασε ότι η Βουλγαρία δεν απειλείται από τον κίνδυνο του νεο-οθωμανισμού και οποιασδήποτε τουρκικής επέμβασης στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, αυτό που υπάρχει σε ισχύ ακόμη είναι η κομμουνιστική προπαγάνδα της εποχής του Τεοντώρ Ζίφκωφ .

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, αυτές του δίνουν πιθανότητες να εισέλθει στο νέο κοινοβούλιο με τις προβλέψεις να κυμαίνονται μεταξύ του 0,3 και του 0,7 τοις εκατό, ενώ το κόμμα του αποτελεί κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία στην χώρα.


Η ουσία είναι ότι Τούρκοι επιχειρούν να μας κυκλώσουν από το Αιγαίο, από Βορρά και δυτικά από την Αλβανία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούσκ χθες μίλησε για «εσωτερικές και εξωτερικές» δυνάμεις που ωθούν σε βαλκανικό πόλεμο . Αναμένουμε το επόμενο διάστημα πολλές και άγριες ..εξελίξεις.























loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας