Translate this page:  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

 Επιλέξτε και δείτε...

Το Brexit ενεργοποιήθηκε! Υπέγραψε η Μέι την επιστολή




Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Να το μάθουν και οι φίλοι σας

 facebook twitter   more


Ακριβώς τα μεσάνυχτα η Βρετανία ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπέγραψε την επιστολή που θα υποβληθεί σήμερα στις Βρυξέλλες .

Η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που απαθανατίζει τη Μέι να υπογράφει την επίσημη επιστολή που θα δοθεί σήμερα το πρωί στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εννέα μήνες αφού οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, στην οποία εντάχθηκαν το 1973.



Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η επιστολή αναμένεται να προσπαθήσει να δώσει μια θετική χροιά στις συζητήσεις και να ανακεφαλαιώνει τα 12 σημεία-κλειδιά, στα οποία είχε αναφερθεί η Μέι ως στόχους της στην ομιλία της της 17ης Ιανουαρίου, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Σε διάστημα 48 ωρών αφού διαβάσει την επιστολή ο Τουσκ θα στείλει στις 27 χώρες μέλη ένα προσχέδιο των βασικών γραμμών της διαπραγμάτευσης. Στη συνέχεια οι πρεσβευτές των 27 χωρών θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το προσχέδιό του.

«Τώρα που έχει ληφθεί η απόφαση να αποχωρήσουμε από την ΕΕ, έχει έρθει η ώρα να ενωθούμε», θα πει η Μέι απευθυνόμενη στους Βρετανούς βουλευτές σήμερα, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας της που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο της.


«Όταν καθίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους επόμενους μήνες, θα εκπροσωπώ κάθε πολίτη του Ηνωμένου Βασιλείου — νέους και ηλικιωμένους, πλούσιους και φτωχούς, τις μεγάλες και τις μικρές πόλεις, την ύπαιθρο και όλα τα χωριά και τις κωμοπόλεις μεταξύ τους», αναμένεται να προσθέσει.
militaire.gr




loading...
Σημείωση                                         
Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τo  paratolmosblog.blogspot.gr   
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας